Legally-Food: Homemade Granola

25.08.2014

IMG_2959-001
Y
oghurt, Kwark, Amandelmelk of Soyamelk, ik eet het allemaal het liefst met granola. In de winkel ben ik meestal niet zo te spreken over de kant en klare soorten dus besloot ik zelf de keuken in te duiken en binnen een half uur had ik een pot vol!

Koop je kant en klare granola in de supermarkt dan kun je er van op aan dat het vol e-nummers en suikers zit. En waarom? Je kan het heel makkelijk zelf maken en ook gelijk een stuk gezonder en niet geheel onbelangrijk ook nog eens een stuk goedkoper.

Ow en het verschil tussen granola en muesli is dat granola gebakken wordt en muesli niet. De twee producenten bevatten trouwens vrijwel dezelfde ingrediënten. Granola heeft dus een lekkere bite in tegenstelling tot muesli.

Benodigdheden:
– 200 gram Havermout
– 50 gram zonnebloempitten
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashew noten etc.)
– 3 eetlepels honing
– 2 eetlepels gesmolten kokosolie
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel

IKEA & Home
Bereidingswijze
– Hak de noten in grove stukken.
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Doe alle ingrediënten in een grote meng kom en roer goed door.
– Leg alles op een bakplaat en bak voor 25 minuten.
– Hussel alles om de 5 a 10 minuten even om.

Hebben jullie wel eens zelf granola gemaakt?

Tags: , ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Recepten
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Suuz 25.08.2014

  Zooooo ontzettend lekker is dit 🙂 ik heb al wel hele goede gezonde suikervrije Granola’s en Cereals gevonden bij onder andere UnlimitedHealth.nl en Superfood.nl. Echt mega aanraders!!! alleen wel prijzig, dus inderdaad goedkoper om zelf te maken 🙂

 • Reageer Laura 26.08.2014

  Dat ziet er zeker makkelijk uit, ik ga het een keer proberen.

 • Reageer jacqueline 26.08.2015

  Ik was op zoek naar een lekker ontbijtje en kwam dit tegen! Nu heb ik me al vaker zelf voorgenomen granola te gaan maken, maar is het er nooit van gekomen eigenlijk! Laat ik ook nu net alles in huis hebben! Ik weet wat mijn ontbijt morgen is 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.