Legally-Food: Review Philips HR2096 Blender

19.08.2014

IMG_2751-001

Twee weken geleden was ik vol passie mijn banana softserve aan het maken in mijn blender. De plastic kan van mijn blender was echter iets minder gepassioneerd van mijn softserve en na een paar luide knallen namen we afscheid van elkaar. Een week zonder blender zag ik echter niet zitten en dus ging ik, na een korte speurtocht, voor een Philips HR2096.

Sinds een week staat mijn nieuwe blender inmiddels in de keuken en aangezien deze, in tegenstelling tot mijn vorige blender, wel geschikt is om bevroren producten te verwerken, wordt hij intensief gebruikt. Een week lang wordt hij zeker 2 keer per dag gebruikt en dus is het tijd om te schrijven wat ik vind en denk van deze blender.

Waarom deze blender?
Op mijn werk, in mijn vrienden kring en op Twitter vroeg ik aan iedereen of zij nog een tip hadden voor een goede blender. Mijn collega’s waren het er over eens, ik moest gaan voor de Philips HR2096 en ook op Twitter kreeg ik dit antwoord van Suuz precies dezelfde reactie. Hoewel mijn hartje sneller ging kloppen bij de Kitchen Aid blender was mijn portemonnee het daar niet mee eens en ook de reviews waren nu niet echt jubelend. Na wat vergelijken en kijken koos ik dan ook uiteindelijk voor deze blender die met €82,00 ook een stuk toegankelijker is dan een Kitchen Aid. Ik bestelde mijn blender trouwens bij Redcoon, na speuren bleek de blender bij hen het goedkoopste en de levering was erg snel.

Specificaties:
Zoals het hoort bij een review even wat specificaties die van belang zijn bij een blender.
– 800 Watt
– 2 liter glazen kan
– 6 snijbladen
– Geschikt voor de vaatwasser
– 3 automatische standen; Pulse, Icecrush, Smoothie

Mijn review:
Na een week heb ik de blender inmiddels voor de nodige verschillende dingen gebruikt. Zo gebruikte ik de blender voor; ijs crushen, ijs maken, smoothies en het maken van bliss balls. Tot op heden ben ik heel blij met de blender. Hij crusht het ijs of bevroren producten gemakkelijk al merk ik dat dit makkelijker gaat bij grotere hoeveelheden dan bij kleine porties. Smoothies zijn klaar in een hand omdraai en worden ook goed door elkaar gemengd. Je kunt de smoothies gemakkelijk maken door op de smoothie knop te drukken, maar uiteraard kun je het ook doen door de snelheid’s knop te bedienen en wellicht iets meer textuur in je smoothie te behouden.
De glazen kan is zeer stevig en makkelijk schoon te maken, zelf doe ik dit altijd door na gebruik de kan voor 1/3 met warm water te vullen en een druppel afwasmiddel. Als je vervolgens de blender even aanzet is hij snel weer schoon zonder veel moeite.

Al met al ben ik dus heel blij met mijn blender! Nieuwe smoothie recepten zullen dan ook snel volgen.

Tags:
Categorie: Food, Review
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Joyce 19.08.2014

  Ik heb hem ook! Erg fijn ding 🙂

 • Reageer Jessica 19.08.2014

  Jouw tip voor het schoonmaken van de blender!!! Dat is daar nooit aan heb gedacht 😀 Ga het gelijk proberen.

 • Reageer Carlijn 19.08.2014

  Haha dat is inderdaad een wereld tip voor het schoonmaken!! Thanks! En natuurlijk veel plezier met je nieuwe aanwinst!

 • Reageer Bente 19.08.2014

  Oh wauw, 800 watt. dat klinkt als een fijne motor 🙂

 • Reageer Suuz 19.08.2014

  Fijn om te horen!!!!! heel veel plezier met de blender 🙂 dat alles maar lekker mag smaken!

 • Reageer Marieke 20.08.2014

  Top, ik heb mijn blender ook kapot gemaakt met ice crushen dus ik ga deze bestellen.

 • Reageer Laura 20.08.2014

  Hij doet qua looks ook niet echt onder voor een kitchenaid toch?

 • Reageer Fleur 25.08.2014

  De blender is on his way to me!

  • Reageer Stacey 26.08.2014

   Ik hoop dat je er net zo veel plezier van hebt als ik!

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.