New in: Sigma 17-70mm lens

12.08.2014

IMG_2602-002
Al meer dan 2 jaar staat hij op mijn wishlist, de Sigma 17-70 mm lens 2.8-4.5. Met een mazzeltje wist ik hem via marktplaats te kopen en inmiddels heb ik mijn grote liefde in mijn bezit. 

17-70 mm
Deze cijfers geven het bereik van de camera aan. Hoe kleiner dit getal hoe groter de hoek is en hoe groter het geval hoe meer je kunt inzoomen.
Inmiddels heb ik een 18-50, een 50 en een 18-200 lens in mijn bezit, dus wellicht lijkt een 17-70 lens een beetje overbodig. Toch is dat niet helemaal waar, officieel is een 17 mm punt namelijk nog een groothoek, waardoor je met de camera een grotere hoek vast kunt leggen. Juist de combinatie van dit bereik met de lichtgevoeligheid maakt hem een perfecte aanvulling op mijn reeds bestaande collectie camera lenzen.

F2.8-4.5
Dit getal geeft de lichtgevoeligheid van de lens aan. Hoe kleiner het getal des te minder licht je nodig hebt om een foto te maken. Daarnaast zorgt een laag getal voor veel onscherpte in de foto, dit kun je juist heel erg in je voordeel laten werken door een deel van de foto scherp te stellen en de rest op een natuurlijke manier onscherp te laten worden.
Juist dit getal was voor mij de reden dat ik de lens graag wilde hebben. Met name voor portretten en producten vind ik het heel erg fijn om een lichtgevoelige lens te hebben die veel diepte in zich heeft. Uiteraard kan ik hiervoor ook mijn 50 mm F1.8 lens voor gebruiken, maar doordat ik hier niet mee kan zoomen is hij, met name op reis, net even te beperkt.

Al met al ben ik dus ontzettend blij met mijn camera en heb ik er al lekker mee kunnen fotograferen hoewel ik hem pas een paar dagen heb. De komende tijd zullen jullie dus de nodige foto’s zien gemaakt met deze lens.Voor nu vast een voorproefje:
aapjemetaap3

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Jessica 12.08.2014

  Echt mooie foto’s Stacey! Goeie ondergrond ook!

 • Reageer Rowan | R E D R E I D I N G H O O D 12.08.2014

  Gaaf, zeg! Heel veel plezier ervan! Zo’n één lijkt mij vooral voor op reis zoals je zegt ook wel heel handig!

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

 • Reageer Suuz 12.08.2014

  Prachtige lens!!! kom maar op met de mooie foto’s :-)!

 • Reageer Irma 15.08.2014

  Gaaf zeg, alleen die voorproefjes al! Ben benieuwd!

 • Reageer Fleur 03.06.2015

  Zo mooi! En deze lens zet je dan op je spiegelreflexcamera, neem ik aan?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.