Read: De Au pair van Maartje Fleur

02.08.2014

IMG_1098

Literaire Thrillers, het is mijn favoriete genre in de literatuur. Een spannend boek waar je volledig in op gaat en dat je niet meer weg kunt leggen. Een van de betere boeken in dit genre die ik de afgelopen tijd heb gelezen in ‘De Au Pair’ van Maartje Fleur. Schrijfster Maartje Fleur is bekend van o.a. Floor Faber en slaat met dit boek een nieuwe weg in.

Hoewel ik niet veel hardcopy boeken mee kon nemen op vakantie door het gebruik van een backpack, moest en zou dit boek mee gaan op vakantie. Ik had er al meerdere keren over gelezen en op Schiphol moest het dan ook gekocht worden.

Het verhaal:
Caroline, een kunstenares, laat huis en haard achter om te gaan samenwonen met Arthur. Tijdens het verkopen van een van haar sculpturen ontmoette Caroline, Arthur, die in een kapitale villa woont samen met zijn dochter Lois. Hoewel Caroline erg moet wennen aan haar nieuwe bestaan en het afgezonderde huis aan het rand van het bos lijkt ze haar leven behoorlijk op de rails te krijgen en begint ze contacten te maken en start ze met het geven van schilderscursussen.

Toch blijven er zaken uit het verleden naar boven komen die vragen oproepen bij Caroline. Als het lichaam van de oud au pair van Arthur en Lois. De inmiddels zwangere Caroline komt terecht in een nachtmerrie als Arthur ook nog eens hoofdverdachte blijkt te zijn in de moord zaak.

Mijn review:
Ik begon in het boek tijdens het liggen in een hangmat midden in de jungle van Sumatra. Toen het donker werd lag ik met mijn knijpkat, liters deet en onder mijn klamboe met mijn boek op bed. In het vliegtuig van Sumatra naar Yogjakarta lag het boek op mijn schoot en zo kan ik nog wel even door gaan. Al die spaarzame momenten dat ik aan het begin van mijn reis even ‘vrij’ had, deelde ik met mijn boek. Niet omdat het zo lekker vast hield, maar omdat het je vanaf het begin weet te pakken. Het boek heeft een goede opbouw en weet je aandacht goed vast te houden. Het boek is niet saai en op de juiste momenten grijpt het je even extra aan. Het plot in het boek is ongenaakbaar en absoluut onverwachts.

Als je van Literaire thrillers houdt is dit boek zeker een aanrader!

Tags:
Categorie: Reading, Review
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.