Read: Rens Kroes – Power Food

14.08.2014

IMG_2490-001

 

Het boek staat in de top 10 van best verkochte boeken van dit moment. Het zusje van Doutze is inmiddels minstens zo bekend als haar zus en heeft dit te danken aan haar werk als voedingsdeskundige. Met haar boek ‘Power food’ kun je nu ook thuis het menu van de familie Kroes bereiden.

Dankzij een super fijne actie met de Glamour ben ik inmiddels en in het bezit van het boek Power Food en ben ik een half jaar lang lid van de Glamour. Inmiddels heb ik het boek enige tijd in huis en afgelopen weekend vond ik eindelijk de tijd om het eens goed te bekijken en te lezen.

Het boek is opgedeeld in de verschillende maaltijden van de dag, ontbijt, lunch, diner en snacks. Zo is er dus voor iedere maaltijd of gelegenheid wel een recept te vinden in het boek. Alleen maar op een worteltje met hummus knagen is er in het boek niet bij want er is ook een hoofdstuk sweets met heerlijke taarten en verder zijn er nog de hoofdstukken spreads en juices.

De gezonde Oreo’s, de familie Kroes cupcakes en het kickstart ontbijt, ik wil het allemaal uitproberen en ben dan ook erg enthousiast. Maar ik heb ook wat puntjes van kritiek, want ondanks dat het een prachtig boek is met heerlijke recepten vind ik het jammer dat niet bij alle recepten een foto van het betreffende eindproduct is geplaatst. Persoonlijk wil ik namelijk worden aangegrepen door een foto waarna ik het recept ga lezen, misschien een beetje kinderachtig maar er was ruimte voor geweest in het boek en voor mij is het wel een gemis. Een ander puntje wat ik op wil merken is dat je voor de meeste recepten vrij veel van kostbare ingrediënten nodig hebt. Zo wilde ik bijvoorbeeld los gaan op de verjaardagstaart die staat beschreven in het boek, maar alleen al aan ingrediënten ben je zo een euro of 15-20 kwijt en daarbij ben je ook nog heel wat tijd zoet om hem daadwerkelijk te maken.

Maar al met al ben ik super blij met het boek en kan ik niet uitsluiten dat er binnenkort de nodige lekker foto’s van baksels en gerechten uit dit boek voorbij zullen komen.

Tags: , ,
Categorie: Food, Reading, Review
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Linda 14.08.2014

  Ik heb het boek ook! Je moet echt de Satosoep proberen die is goddelijk!

 • Reageer Yvette 14.08.2014

  Ik heb het boek ook al enige tijd in huis, een aanrader!! Vooral de quinoasalade is top!!!!

 • Reageer Marieke 20.08.2014

  Ik wil de ontbijt cake nog steeds een keer maken

 • Reageer Ise 21.08.2014

  Ik heb het boek ook en ben in de eerste week al enthousiast aan de slag gegaan. Tot nu toe is alles goed bevallen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.