Recept: 4 Layer Cheesecake

12.08.2014

Taart4

Een cheesecake met 4 duidelijk zichtbare lagen, het klinkt als een onmogelijke en tijdrovende klus. Het kostte me al met al misschien een uur en het resultaat was verbluffend. Niet alleen ziet deze staart er uit als een plaatje, de smaak is ook nog eens super lekker. En niet geheel onbelangrijk, ook glutenvrij!

Benodigdheden – Bodem, laag 1:
– 60 gram boter
– 200 gram [Glutenvrije] koekjes

Benodigdheden – Bodem, laag 2:
– 10 dadels
– 1 kop amandelen
– 4 eetlepels kokosolie
– 1 eetlepel kokossnippers

Vulling Laag 1 & 2
– 200 gram Monchou
– 250 gram slagroom
– 1 zakje vanille suiker
– 100 gram (kokosbloesem) suiker
– 1 zakje Klop-Fix
– 2 handjes rood fruit (aardbeien, frambozen etc.)

Bereidingswijze: 

  • Doe de dadels en amandelen in een bakje met warm water en laat ongeveer 30 minuten weken.
  • Doe de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze tot gort met een deegroller. Je mag heerlijk je frustraties uiten op de koekjes want ze moeten goed klein zijn.
  • smelt 60 gram boter in een pannetje of in de magnetron
  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van je springvorm met dit mengsel en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel
  • Plaats de springvorm minimaal 10 minuten in de koelkast
  • Giet het water af van de amandelen en de dadels en doe het mengsel samen met de kokosolie en de kokossnippers in een blender.
  • Als het mengsel een beetje door elkaar zit, het hoeft niet helemaal fijn te zijn, een beetje bite is juist wel lekker, haal je het uit de blender.
  • Doe de volgende laag op de reeds bestaande laag die je van de koekjes hebt gemaakt.
  • Klop de monchou goed zacht met een mixer of garde
  • Voeg de suiker, de slagroom en de klopfix toe en klopt dit 1 a 2 minuten
  • Voeg de helft het mengsel toe in de vorm
  • Voeg aan het overgebleven deel, het rode fruit toe en mix
  • Doe op de eerste laag cheesecake de laag met rood fruit
  • Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
Tags: ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

11 reacties

  • Reageer Jessica 12.08.2014

    Ziet er echt zoooo lekker uit!!! En niet eens heel moeilijk om te maken.
    Mooie foto’s ook!

  • Reageer Suuz 12.08.2014

    Deze ziet er echt prachtig uit! en lijkt me ook ontzettend lekker!!

  • Reageer Julia 12.08.2014

    Hmmmmm dat ziet er super uit! Dit ga ik zeker proberen XO

  • Reageer Joni 12.08.2014

    Wat een beauty! Lijkt me ook heeerlijk.

  • Reageer Maurits 15.08.2014

    oeoeoe lekker! Helaas geen goede combinatie met het afkomen van mijn buikvet

  • Reageer Rima 30.09.2015

    Hoi

    Mag ik vragen hoe groot de springvorm is die je bij dit recept moet gebruiken

    Gr Rima

    • Reageer Stacey 30.09.2015

      Hi Rima,
      Ik heb zelf een 24 cm springvorm gebruikt, maar je kunt er ook een van 26 gebruiken, dan worden je lagen alleen wat minder hoog.
      Succes met het maken, laat je weten of je hem lekker vond?

      Groetjes,
      Stacey

  • Reageer Rima 02.10.2015

    Hoi stacey

    Ik ga zondag de taart maken
    Dan laat ik weten hoe die smaakte
    Gr Rima

  • Reageer Rima 06.10.2015

    Hoi stacey

    De taart was werkelijk waar heerlijk
    Was binnen 5 sec op
    En heel makkelijk te maken

    Gr Rima

  • Reageer GP 15.10.2016

    wat een leuke taart om te maken! Heeft iemand een idee om deze nog mooi te versieren/

  • Laat een reactie achter