Recept: Banana Soft serve ijs

03.08.2014

IMG_2366-001

Zomer en ijs staan voor mij gelijk, zonder zomer geen ijs en zonder ijs geen zomer. Hoewel er niets boven een Italiaans ijsje gaat en vergeet ook niet een magnum, zijn mijn heupen en buik niet zo blij met mijn passie voor ijs. Gelukkig is daar nu een oplossing voor, banana softserve ijs, te maken met alleen een blender, in iedere mogelijke smaak en ook nog eens heel verantwoord!

Benodigdheden voor 1 persoon:

 • 1 bevroren banaan [Vries de banaan in zonder schil en in kleine stukjes, dit maakt het blenden makkelijker]
 • 1 kopje bevroren fruit naar keuze [denk aan aardbeien, blauwe bessen, mango, kersen, frambozen, etc]
 • Yoghurt [gebruik niet een yoghurt die super dun is, dan wordt je ijs namelijk ook heel dun]
 • Eventueel: Noten of vers fruit om mee te mixen of te garneren

Stacey - TEMP1Bereidingswijze:

 1. Stop de bevroren banaan, het fruit en de yoghurt in de blender.
 2. Qua hoeveelheid van de yoghurt hangt het een beetje van je eigen inzicht en de dikte van de yoghurt af. Ik begin altijd met een klein scheutje, je kan altijd later nog meer toevoegen.
 3. Laat je blender het geheel goed fijn malen zodat het een mooie massa wordt.
 4. Klaar, stop je ijs in een bakje en smullen maar!

Tip: Door het fruit te blenden gaan veel van de vezels uit het fruit verloren helaas, je kunt dit opheffen door extra vezels aan je ijs toe te voegen zoals lijnzaad of hennepzaad. 

Voorbeelden van verschillende smaken die je zou kunnen maken:

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Stella 03.08.2014

  Ooooooh ik heb op dit moment alle benodigde dingen in huis! Dit ga ik gelijk uitproberen, het lijkt me onwijs lekker! Dankjewel (: Liefs, Stella.

  • Reageer Stacey 03.08.2014

   Ga er van genieten! Het is echt ontzettend lekker vind ik. Laat je even weten of het is gelukt?

 • Reageer Rosie 03.08.2014

  Dit staat al zo lang op mijn lijstje om te maken maar ik moet echt een nieuwe blender hebben die dit aan kan. Welke blender gebruik jij?:) en ben je daar tevreden over?! Het ziet er echt goddelijk uit en ik met mijn ijs verslaving.. Hmm haha! Liefs!

  • Reageer Stacey 03.08.2014

   Het is zeker aan te raden om te maken, maar wat je zegt over je blender is zeker waar. Mijn blender kan het aan maar protesteert wel hevig. Ik gebruik de blender die bij mijn bosch keuken machine zit, maar het beste is natuurlijk een blender met ice crush functie. Onlangs heb ik er naar gekeken maar ze zijn vrij prijzig…..

 • Reageer Ise 03.08.2014

  Heerlijk, ik heb het deze week ook al een aantal keren gemaakt! Banaan/nectarine is mijn favoriet 🙂

 • Reageer Suuz 05.08.2014

  best summer recipe ever!!

 • Reageer De meest simpele gezonde recepten - Eetfabriek 18.02.2015

  […] zelf ijs maken. Je vriest fruit in en dit kun je dan in de blender doen zodat het een soort soft serve ijs wordt. Daarnaast kun je groenten snijden en dit dippen met zelfgemaakte hummus of pesto. Zo zie je […]

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.