Recept: Bliss Balls

20.08.2014

IMG_2709-001

Op zoek naar een gezonde kleine snack die je makkelijk zelf kan maken? Deze Bliss Balls zijn de ideale snack waar je ook nog eens gemakkelijk mee kunt variëren.
In een jaar tijd heb ik inmiddels al een keer of 5 geprobeerd Bliss Balls te maken, ze zagen er leuk uit, maar de smaak was niet wat ik er van verwachtte. In recepten met pindakaas [en trust me dat zijn er veel] vond ik de pindakaas veel te overheersend. Nu ben ik een enorme pindakaas liefhebber dus als ik pindakaas te overheersend vind dat wil dat doorgaans wel wat zeggen.

Na wat klooien en 5 verschillende recepten door elkaar te hebben gehusseld en met enige aanpassing doordat ik wat spullen juist wel en niet wilde gebruiken kwam ik op onderstaand recept uit.

Mijn ouders, vrienden en collega’s waren een beetje sceptisch bij het zien van die gekke balletjes, maar ik kan je vertellen dat ze erg in de smaak zijn gevallen en dat mijn collega’s vandaag ook aan kwamen met bliss balls gemaakt aan de hand van dit recept dus ze zijn goed te eten zullen we maar zeggen. Goed zonder nog veel lander over zo iets simpels te gaan praten gaan we nu door naar het recept.

Ingrediënten
– 10 ontpitte Medjool dadels
– 5 gedroogde abrikozen
– 125 gram noten [ik gebruikte amandelen, cashew noten, paranoten en hazelnoten]
– 1 eetlepel goji bessen
– 1 eetlepel cacao
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Voor de topping kun je variëren, net wat je in huis hebt en lekker vindt, denk eens aan onderstaande producten:
– Kokos
– Hennepzaad
– Cacao
– Lijnzaad
– Sesamzaad
– Hagelslag

Bereidingswijze
1. Gooi alle ingrediënten voor de balletjes in je blender. Afhankelijk van hoe fijn je de textuur van de balletjes wilt hebben kun je dit lang of kort doen.
2. Rol balletjes van de mix die uit je blender komt
3. Rol de balletjes door een topping, al kun je ze natuurlijk ook zonder topping eten.

Tip: Dit recept is ook heel geschikt om als reep te gebruiken. Maak dan geen balletjes, maar repen van deze mix en gebruik eventueel een dubbele hoeveelheid. Verpak de repen in aluminium folie of bakpapier en je hebt een voedzamere snack die nog steeds heel gezond is. Maak de reep niet te groot want door het gedroogde fruit en noten kunnen de suikers en vetten [hoewel gezonde] toch snel oplopen. 

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Bente 20.08.2014

    Ik ben bij het zien van de ingrediënten toch nog niet helemaal overtuigd of dit nou iets voor mij is 😉

  • Reageer Laura 26.08.2014

    Ik hoor van anderen dat ze lekker zijn, ik zal ze maar eens gaan proberen

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.