Recept: Gado Gado

05.08.2014

IMG_2381-001
Afgelopen zaterdag nodigde ik mijn ouders uit voor het eten. Omdat ik de afgelopen tijd mijn signature recepten al aan ze had geserveerd was het tijd voor iets nieuws. Met een lichte verslaving voor Gado Gado die ik in Indonesië had ontwikkeld leek het me dan ook wel leuk om voor hen dit super simpele doch smaakvolle en gezonde recept te maken.

Benodigdheden Gado Gado: (Hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal personen)
– Eieren [minimaal 1 per persoon]
– 1 bakje Taugé
– Sperziebonen
– Bloemkool
– Broccoli
– Worteltjes
– Komkommer

Benodigdheden Saté saus:
– Pindakaas [Bij voorkeur met stukjes noot] 6 eetlepels
– Sambal [naar smaak]
– Ongezouten Pinda’s een handje
– Citroen sap van een halve citroen
– 1 theelepel Kokosrasp
– 1 scheutje ketjap
– 1 ui
– 1 knoflook

Benodigdheden Nasi:
– Rijst [ongeveer 75 gram per persoon]
– Nasi groente
– Nasi boemboe [te koop bij o.a. AH van diverse merken]

Benodigdheden bij te serveren:
– Kroepoek
– Gebakken uitjes
– Seroendeng
– Katjang Pendis

TEMP GADO1

Bereidingswijze Gado Gado:

  1. Kook de groente beetgaar, liever iets te hard nog dan te zacht!
  2. Kook de eieren
  3. Serveer op een schaal of op ieders bord apart

Bereidingswijze Nasi:

  1. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
  2. Bak de nasi groente in een klein beetje olie
  3. Voeg de rijst toe aan de groente en bak deze kort mee op hoog vuur
  4. Voeg de boemboe toe met 50 ml water

Bereidingswijze Saté saus:

  1. Snij de ui in kleine stukjes en pers het teentje knoflook
  2. Fruit de ui en voeg de knoflook er aan toe
  3. Doe de pindakaas, het citroen sap, de sambal , Ketjap en de knoflook in de pan
  4. Als je een mooi romig geheel hebt voeg dan een theelepel kokosrasp toe
  5. Maal met een vijzel nog wat pinda’s in stukjes [niet te klein] en roer die door je saté saus.

TEMP GADO
Officieel wordt gado gado met witte rijst geserveerd en afhankelijk van waar in Indonesië je het eet kun je er ook nog gebakken tofu en tempeh, dat laatste is vaak te vinden bij reguliere supermarkten maar je moet wel goed zoeken! (zie: ik kon dus nergens Tempeh vinden…. tips iemand?)

Tags: ,
Categorie: Food, Recepten
Vorige post Volgende post

4 reacties

  • Reageer Yvette 05.08.2014

    Stacey,

    Wat een geniale blog weer. Ik ben dol op nieuwe recepten en vooral recepten uit Azië zijn meer dan welkom. Voor tempeh en tofu kun je het beste biologische varianten gebruiken, bijvoorbeeld te koop bij Marqt of De Groene Passage. Ook bij natuur-/reformwinkels is dit vaak wel te koop. Succes met de zoektocht ;-).

    • Reageer Stacey 05.08.2014

      Dank je wel Yvette! Na mijn Indonesië avontuur probeer ik de sfeer een beetje vast te houden qua eten dus er komt vast binnenkort nog wel het een en ander langs. Ik zal van het weekend even naar de Marqt gaan om te kijken, het schijnt dat Tempeh ook bij de Dirk te koop is dus heel misschien glip ik daar vanavond nog even naar binnen als ik op tijd weg kan van kantoor ;). Dank voor de tip!

  • Reageer Sabiana 05.08.2014

    Hi Stacey,

    De beste tempé koop je toch echt bij de oriental in Beverwijk. Deze is goedkoop en krijg je goed knapperig. Helaas is dit meestal niet het geval bij de supermarkt tempé. Ik heb eventueel ook nog een receptje voor je (uit Indonesië) om sambal goreng tempé (gebakken tempe ) te maken 🙂 Succes!

  • Reageer Irene 05.08.2014

    Hier verkoopt de Jumbo ook tempeh.

  • Laat een reactie achter