Recept: gazpacho

08.08.2014

8469375_orig-001

Soep in de zomer, het is niet bij iedereen de eerste keuze. Soep hoeft echter niet altijd warm te zijn, in Spanje is het heel gewoon om koude soep te eten. Gazpacho, het recept bestaat in alle soorten en maten maar deze mix van verschillende recepten is bij mij favoriet. 
Dit recept is zo super simpel en snel dat ik niet snap waarom ik het maar een paar keer per jaar maak. Het is trouwens ook super geschikt om een dag van te voren te maken aangezien het toch koud geserveerd dient te worden.

Benodigdheden: 
1 kilo tomaten (Roma en vlees tomaten hebben de meeste smaak)
4 eetlepels olijfolie
150 ml crème fraîche
6 (witte) boterhammen zonder korst [Eet je glutenvrij dat gebruik je uiteraard glutenvrije boterhammen]
3 teentjes knoflook
Basilicum
Peper & zout (naar smaak)

Bereidingswijze: 
1. Snij de tomaten doormidden
2. Pers de knoflook en doe het in de blender
3. Doe de tomaten, de boterhammen, de crème fraîche, de olijfolie in de blender
4. Als het geheel een romig en glad geheel is voeg dan naar smaak peper en zout toe.
5. Indien de soep op kamer temperatuur is, doe de soep dan even in de koelkast.
6. Decoreer de soep met basilicum.

 

Tags: ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.