Recept: Zelf gebakken glutenvrij brood

18.08.2014

IMG_2415-001

Brood bakken, het is een van die dingen die al maanden op mijn lijstje stond en wat er steeds maar niet van kwam. Zonde, want eigenlijk is het super makkelijk om je eigen brood te bakken en je kunt het ook nog precies zo maken als jij lekker vindt. Hoe makkelijk het is lees je vandaag in het recept!

Vorig jaar kreeg ik bij een grote bestelling online een zakje meergranen broodmix van het merk ‘Lieke is vrij’. Al maanden wilde ik het brood bakken, maar steeds kwam het er maar niet van. Na alle bananenbroden, taartem en cake’s van de afgelopen tijd vond ik het nu wel weer eens leuk om wat anders te maken.

Brood1

Benodigdheden:
– 1 pak Lieke is vrij, broodmix meergranen. [Te koop bij veel biologische winkels of online]
– Zonnebloem olie
– Gist
– Zaden, noten en pitten

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier
3. Doe de inhoud van het zakje meelmix in je beslag kom
4. Afhankelijk van wat voor een soort gist je gebruikt, los de gist op in water. Ik gebruikte droge gist.
5. Meng de gist, de zonnebloem olie en het meel door elkaar.
6. Als het deel een mooie bal vormt zet hem dan een uur op een warme plek met een vochtige theedoek over de kom.
7. Na een uur ga je het deeg kneden en na het een aantal minuten goed te hebben gekneed kun je naar smaak er noten, zaden en pitten aan toevoegen.
8. Laat het deel nog een keer een half uur op een warme plek rusten met de theedoek er over heen.
9. Breng het brood in een mooie vorm op je bakplaat of plaats hem in je bakvorm.
10. Bak het brood in circa 1 uur.

Brood

Vorige post Volgende post

4 reacties

  • Reageer Suuz 18.08.2014

    Ziet er goed uit! MAAR hoe smaakte hij?????!

  • Reageer Marieke 20.08.2014

    Ziet er goed uit, mooie foto.

  • Reageer Laura 20.08.2014

    Ik bak mijn glutenvrije brood altijd in een broodbakmachine. Is de smaak lekker of vind je hem erg droog [zoals vrijwel ieder glutenvrij brood…..]

  • Laat een reactie achter