Recept: Salade met Ham en Meloen

16.08.2014

IMG_2340-001

In de zomer smaakt een salade altijd net iets lekkerder dan in de winter. Een salade blijft toch wel echt mijn favoriet in de zomer, hij is fris en fruitig maar heeft toch ook een beetje salty en bite. Niet alleen heel lekker en licht, maar ook rijk aan vitamines, eiwitten en goed voor het oog.
Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • Salade [ik gebruik een mix van veldsla, snijbiet en rucola]
  • Galia Meloen
  • Prosciutto of Parma Ham [ongeveer 2,5 plakje per persoon]
  • Parmezaanse kaas
  • Balsamico [200 ml]

Bereidingswijze

  1. Ik gebruikte een meloenboor om kleine bolletjes uit de meloen te halen. Uiteraard kun je ook gewoon blokjes gebruiken of met een lepel proberen dergelijke bolletjes te maken.
  2. Doe de door jou te gebruiken sla op een bord of op een schaal
  3. Verdeel de meloen aan de buitenkant van je salade
  4. Snij de plakjes ham in 3’en en verdeel wederom over de buitenrand van de salade
  5. Zet de balsamico [ongeveer 200 ml] op laag vuur in een pannetje, tot het een beetje stroperig is. Als je van zoet houdt kun je eventueel wat suiker toevoegen.
  6. Verdeel de ingekookte balsamico over het midden van de salade
  7. Voeg naar eigen smaak snippers Parmezaanse kaas toe

Tip: Wil je de salade als hoofdgerecht eten, voeg dan nog wat noten toe en serveer met een tosti met de overgebleven ham en Parmezaanse kaas. 

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer tineke 16.08.2014

    Ziet er goed uit, hoor! 🙂 Ik hou van salades in de zomer, maar heb ze dit jaar nog niet zoveel gegeten. Zal deze eens aan mijn receptenlijstje toevoegen!

  • Reageer Maurits 18.08.2014

    Ooooh wat lekker! Ik weet wat ik morgen ga lunchen!!

  • Reageer Marieke 20.08.2014

    Mooie foto

  • Laat een reactie achter