Travel: Kuta

15.08.2014

IMG_1128-001
Kuta, misschien wel het meest toeristische plekje dat er op Bali te vinden is. De stranden liggen vol met Australische surfers en shoppen kun je er bij de Zara en Mango die in het grote Europees ogende warenhuis zijn gevestigd. Toeristisch of niet, Kuta is een prima plek om een paar dagen te verblijven. 

Ligging
Kuta ligt op Bali op slechts een half uur rijden vanaf het vliegveld Denpasar. Kuta is een van de meest bekende kustplaatsen van Bali en licht op een steenworp afstand van het eveneens populaire Seminyak.

Hotel
Het plan om naar Kuta te gaan kwam spontaan op. Met een Starbuck wifi verbinding op de luchthaven van Bali boekte ik via de Booking.com App een hotel dat volgens de jongen van de Starbuck op een strategische locatie was gelegen. Nog geen half uur later stapte ik uit de taxi en kon ik direct inchecken bij het hotel.

Het Ozz hotel ligt in het centrum van Kuta op 5 minuten lopen van het strand. Hoewel het misschien even lopen is naar het strand is de weg er naar toe zeker niet verkeerd en beschikt het hotel zelf over een heel fijn zwembad met ligbedden en parasols. De kamers van het Ozz hotel zijn ruim en modern en van alle gemakken voorzien.

IMG_1141-001

Shoppen
Als je wilt shoppen dat is Kuta de uitgewezen plek om te bezoeken. Niet alleen zijn er legio aan kleine toeristen shops te vinden waar je, je hart op kan halen met het aankopen van namaak artikelen en vooral heel veel souvenirs. De grote shoppingmall Beachwalk biedt voor ieder wat wilt met winkels als ZARA, Victoria Secret [geen lingerie setjes], Mango, Pull and Bear, Topshop, Tommy Hilffiger en ga zo maar door. De winkels met airco zijn een verkoelende verademing na een dagje op het strand te hebben gelegen al mis je wel de ware sfeer van Bali zodra je, je in de shoppingmall begeeft. Naast de shoppingmall zijn er nog tal van straten waar winkels in gevestigd zijn, zo kun je er ook een Nike store vinden en is elk groot surf merk wel met een grote winkel ergens in Kuta vertegenwoordigd.

Uitgaan:
Op het strand, tijdens het eten en tijdens het winkelen valt het al op dat je veel Australiërs tegen het lijf loopt, maar zeker tijdens het uitgaan in Kuta kun je er niet om heen. Wat Spanje voor Nederlandse jongeren is, is Kuta voor Australische jongeren. Omdat de prijzen, helemaal vergeleken met de prijzen in Australië, in Indonesië heel laag zijn nemen deze jongeren het er flink van en schrik dan ook neit als je de ene na de andere Australiër dronken omver ziet vallen. Met hun vrij luidruchtige en uitbundige gedrag vallen de Australiërs op in het nachtleven van Kuta. Maar toch kun je ze een beetje omzeilen. Zo zijn er clubs die louter voor Amerikanen en Europeanen toegankelijk zijn en clubs met een dresscode worden doorgaans ook minder bezocht door de Australiërs. Al met al heeft Kuta een bruisend nachtleven waar voor iedereen wel iets te vinden is, van een super gezellige sportsbar tot de meet chique en hippe club waar bekende DJ’s staan te draaien. Ow en geen zorgen, met een 24/7 fastfood keten op iedere straathoek kun je na het stappen gewoon je gebruikelijke vette hap scoren.

Kuta
Strand

Het strand van Kuta is een heerlijk mooi en breed strand waar je lekker kunt vertoeven en ontspannen. Wil je echter niet ontspannen maar juist actief bezig zijn dan kun je los gaan op de golven via een van de vele surfscholen die gevestigd zijn op het strand. Veel strandtentjes zijn er niet op het strand in tegenstelling tot Seminyak, maar dat mag de pret niet drukken. Op het strand zitten veel locals met kraampjes waar je terecht kunt voor een verse kokosnoot.

Food
De ware keuken van Indonesië proeven? Dat wordt goed zoeken in Kuta. De straten staan vol met Amerikaanse fastfoodketens waar je terecht kunt voor friet en brugers. Naast fastfood zit op iedere straathoek wel een Italiaans restaurant, een Mexicaans restaurant of een Japans restaurant. Voor een oriëntaals menu kun je dus zeker terecht, maar om de echte Indonesische keuken te proeven zul je toch iets meer van de bekende straten af moeten lopen.

Foto’s & Reisverslag:
Wil je meer foto’s zien of mijn volledige reisverslag lezen? Kijk dan eens op StayC Media voor de foto’s of klik Kuta.

Tags: , ,
Categorie: Reizen
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Suuz 15.08.2014

  Wauw,, prachitg he KUTA!

 • Reageer Maurits 15.08.2014

  Klinkt goed dat hotel! Stukken beter dan het hotel welke wij hadden in Kroatië.

 • Reageer Fleur 16.08.2014

  Ja kan ik me ook nog herinneren dit! Wij verbleven in Sanur als ‘vaste basis’, en dan was Kuta ineens heel toeristisch!

 • Reageer Marieke 20.08.2014

  Kuta lijkt me erg toeristisch zoals je zegt, voor mij een beetje te denk ik

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.