Legally-Fashion: What to wear [and what not] in the office

20.09.2014

102868_orig-001

Kleding op het werk, sommige functies of bedrijven hebben een kledingcode en verlangen van hun werknemers dat ze zich netjes en zakelijk kleden. Maar als young professional die gewend is om in spijkerbroek naar college te gaan, wat draag je nu naar kantoor?

Doe alsof je bij Beatrix op de thee gaat:
Op de werkvloer is het not done om te kort, te bloot gekleed te zijn. Zoals ooit iemand tegen mij zei, kleed je op kantoor zoals je op de thee zou gaan bij Beatrix. Nu denk ik dat ik voor die gelegenheid gelijk iets nieuws zou kopen dus houdt ik dat motto niet helemaal aan, maar er zit wel wat in.

De knie regel, of toch niet helemaal?
Een rok hoeft huis niet perse tot of over je knie te komen, maar kijk wel uit met te korte jurkjes of rokjes. De rokjes die mode zijn en hangen bij de meeste winkel zijn echt wel aan de korte kant voor op de werkvloer als er een zakelijke en nette dresscode wordt vereist.

Blousjes
Een ander iets waar ik veel vrouwen de mist mee heb zien in gaan is blousjes. Op zich is er natuurlijk niets mis met het dragen van een blouse, maar draag er een topje onder als je perse wat knoopjes open wilt doen, zo heb je niet het risico op inkijk en staat het direct iets minder uitdagend en sexy.

Strak, maar niet te:
Strakke jurkjes, uiteraard mag je best een leuk jurkje zoals hierboven op de foto dragen. Kijk alleen uit dat je jurkje niet te strak is en bedenk je ook wat je aan je collega’s op de werkvloer wilt laten zien. Een jurkje waarbij je amper kan ademen omdat hij zo strak is lijkt me dus niet echt geschikt.

Een combinatie kan je maken of breken:
Ooit had ik een collega die in de duurste en mooiste designer items naar kantoor kwam. Voor haar kledingkast zou ik een moord hebben gedaan. De items die ze droeg waren heel stijlvol en toch zag ze er vaak heel ordinair uit. Als jij een prachtig jurkje draagt, maar er een net panty onder draagt met een 12 centimeter hoge pump met minimaal 100 glittersteentjes per schoen, dan sla je toch een beetje de zakelijke stijl voorbij. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor nagellak, rood en blanke lak kan prima, maar een super nette outfit met blauwe nagellak… liever niet.

Schoenen:
Op de werkvloer kun je het beste kiezen voor klassieke en simpele schoen. Of je nu kiest voor ballerina’s een laars of een pump, kies voor een model dat niet te veel de aandacht trekt en in een neutrale kleur. Uiteraard is een mooie hak niet weg, maar te hoog is ook weer niet aan te raden.

Koop slim in:
Zeker als je net begint met werken kan het nogal een investering zijn om een leuke gevarieerde zakelijke garderobe aan te schaffen. Het is verstandig om voor veel basics te kiezen omdat je deze items nu eenmaal makkelijker kunt combineren. Denk er daarbij ook eens aan om een zakelijk item, zoals een jurkje te combineren met een grof stoer vest en bikerboots voor in het weekend. Door casual en zakelijk te combineren heb je meer aan je aankopen!

Een paar voorbeeld outfits:
New folder3

Er zijn natuurlijk tal van winkels waar je kunt slagen voor een mooie zakelijke outfit maar ook online bij Peter Hahn kun je de mooiste items vinden!

Wat doe jij aan naar je werk? 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Bente 20.09.2014

  Ik werk op een heel informeel kantoor. Ik kan dus alles aan doen wat ik wil, en dat is meestal gewoon een spijkerbroek, shirtje en vest 🙂

 • Reageer Melissa 20.09.2014

  Een broek kan toch ook stijlvol zijn, als je maar er niet uitzit alsof je net van een feestje komt 🙂

 • Reageer Let's travel and see 20.09.2014

  Ik moet ook chique naar kantoor (behalve op casual friday), ik draag graag rokken, jurkjes en ook wel pantalons met een nette top of jasje erbij.. Meestal slaag ik bij Vanilia en Mango, soms h&m en Zara..

 • Reageer Celeste 28.09.2014

  Goede blog en mooie voorbeelden! Ik kan gelukkig gewoon in een spijkerbroek en shirtje naar het werk, maar voor op kantoor is dit inderdaad een stuk beter!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.