Legally-Fit: Geen Dam tot Dam

15.09.2014

6885542_orig

Over iets minder dan een week is de Dam tot Dam loop, en hoe graag ik hem dit jaar wederom wil gaan lopen, realistisch gezien weet ik dat dit niet verstandig is en heb ik de knoop doorgehakt, ik ga hem niet lopen.

Liep ik in april nog vrolijk de marathon, na het behalen van de eindstreep is de energie en motivatie voor het hardlopen ver te zoeken. De afgelopen maanden waren op zijn minst hectisch, emotioneel en zwaar te noemen. Bloedarmoede, de operatie van mijn ouders, een verbroken relatie, 60-uurige werk weken en een reis door Indonesië zorgde voor een gebrek aan tijd, energie, motivatie en vooral ook zin om te gaan lopen.

Toch was daar ergens in mijn achterhoofd altijd die inschrijving voor de Dam tot Dam loop die ik reeds in april had gedaan. Niet lopen was geen optie, maar lopen zonder training?

De afgelopen weken heb ik heel koppig gezegd dat ik het toch wel even zou gaan doen, zoals de meeste hardlopers weten is hardlopen 90% mentaal en 10% fysiek. Maar als die 10% fysiek echt niet in orde is dan gaat het toch heel lastig worden. Daarom heb ik, zij het met pijn in mijn hard, besloten, niet te gaan lopen. Als je al uitgepunt bent na 20 minuten fietsen omdat er blijkbaar nog iets niet helemaal goed is in je lichaam dan is het lopen van 16 kilometer gewoon niet verstandig.

Misschien ben ik nu geen doorzetter, maar mijzelf geeft het heel veel rust dat ik de keuze heb gemaakt en ach, volgend jaar beter. Dus als iemand nog een startbewijs zoekt, ik heb er nog 1 in de aanbieding!

Lopen jullie toevallig wel de Dam tot Dam? 

 

Tags:
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer mams 15.09.2014

  wat zijn wij blij met je beslissing daar moet je trots op zijn. wel lopen betekend een verdere aanslag op je lichaam. wij houden van je en zijn trots dat je de knoop heb doorgehakt

 • Reageer Denise 15.09.2014

  Goed van je dat je de knoop doorgehakt hebt Stacey! Ondanks dat het lastig was, goed om je lichamelijke conditie als belangrijkst voor ogen te houden.
  Ik loop wel de Damloop, niet geheel goed voorbereid, maar dat moet wel lukken. Om dezelfde reden wel nu al de halve van Amsterdam laten schieten, onvoldoende tijd om daar echt goed voor te gaan trainen en dan is het lichamelijk onverstandig.

  Ga je wel genieten van het feest rond de Damloop?

 • Reageer Linda 15.09.2014

  Wijs besluit! Ik loop hem dit jaar voor het eerst maar nu krijg ik ineens last van mijn been 🙁 hopen dat het snel over is

 • Reageer Girlontherun.nl 15.09.2014

  Ai, super vervelend, maar heel verstandig! Die dam tot dam blijft voorlopig nog wel bestaan. Eerst jezelf weer op de rails en lekker trainen, dan komen die events vanzelf weer. Hardlopen moet zorgen voor ontspanning en niet voor spanning!

  Ik vind het knap van je! (Ik hoop hem dit jaar voor t eerst te kunnen lopen, na 2 jaar achter elkaar mijn startbewijs te moeten verkopen ivm ziekte of niet getraind zijn, dus ik snap je gevoel helemaal!!)

  Liefs, Kirsten

 • Reageer Jessica 15.09.2014

  Ik ben vanmiddag behandeld voor een enkelblessure, ik hoop dus dat ik nog kan lopen maar zal er om hangen. Donderdag weer en dan gaan we beslissen of ik mag of niet. Zou heeeeeel erg balen als ik niet mag lopen, vooral omdat ik loop voor het goede doel en geld heb ingezameld.

 • Reageer Bente 15.09.2014

  Goed van je dat je de knoop hebt door gehakt! Ik hoop hem wel te kunnen lopen.. gisteren een spier in mijn nek verrekt. Gisteren kon ik helemaal niks en vandaag wel kunnen werken dus ik heb goede hoop weer op tijd fit te zijn!

 • Reageer Let's travel and see 15.09.2014

  Verstandige beslissing denk ik! Wel jammer maar die dam tot dam loopt niet weg: kan je nog jaren aan mee doen!

 • Reageer Ima 18.09.2014

  Goede beslissing, Stace. Hardlopen enzo allemaal goed, maar jezelf te hard voorbij lopen is gewoon niet goed. Je bent weldegelijk een doorzetter en dat heb je al vaak genoeg aan jezelf bewezen! X

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.