Legally-Fit: Kopen om jezelf te motiveren

09.09.2014

New folder-001
Herken je het? Je hebt even geen motivatie om te gaan sporten, maar als je dat nieuwe topje van Nike zou kopen, ja dan zou je zeker sporten. Of als je dan eenmaal 1 lesje yoga hebt gedaan dan wil je eigenlijk gewoon de meest fancy outfit die er te vinden is, want dan gaat het de volgende keer een stuk beter.

Sinds een week  of 2 volg ik meerdere Yoga lessen in de week en wat denk je, dan wil ik gelijk van alles kopen. Een yoga matje, een yoga top en nog wat props om het thuis te doen [hetgeen toch niet gaat gebeuren]. En zo gaat het met heel veel dingen, ik wil graag gaan zwemmen, maar he, daar heb ik wel een badpak voor nodig. Hoewel ze bij de Decatlon een prima badpak hebben voor 10 euro valt mijn oog weer op een duur badpak van in de 50 euro. Het ergste is nog dat ik er heilig van overtuigd ben dat als ik dat dure badpak heb, ik ook daadwerkelijk vaker ga zwemmen en sneller zwem….

Nu hebben we het gehad over mijn nieuwe impulsen om te kopen, maar toen ik nog fanatiek aan het hardlopen was gaf ik er ook daadwerkelijk aan toe. Want motivatie op brengen om op zondag om 07:00 uur je bed uit te komen om 30 kilometer te gaan lopen, daar heb ik toch echt een nieuw shirt voor nodig. Het gevolg is dat mijn kledingkast deels overspoelt is met shirtjes, broekjes en hardloopschoenen.

Er zijn natuurlijk een paar dingen waar je ook werkelijk niet op zou moeten bezuinigen als je gaat sporten, dat zijn goede spotschoenen en een goede sport BH, dus als je die niet hebt dan heb je een dubbel goed excuus om te gaan shoppen.

De waarheid is, is dat je helemaal niet beter gaat presteren als je dat nieuwe shirtje hebt, je voelt je alleen zekerder als je hem wel hebt. Je voelt je prettiger op de sportschool of buiten als je dat ene shirtje hebt waardoor je eerder zal gaan. Het is daarom helemaal niet slecht om af en toe een leuk item voor jezelf te kopen als je er van overtuigd bent dat dit je zal helpen.

Gebruik jij motivatie ook als excuus om kleding te shoppen en welke items zouden jou extra motiveren om te gaan sporten? 

Tags: , ,
Categorie: Legally-Fashion, Legally-Fit, Sport Fashion
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Jessica 09.09.2014

    Ha! Het badpak heb ik gekocht voor mijn triatlon en is heeeeeel fijn! De sport BH rechtsboven wilde ik ook graag voor mijn Bikram Yoga lesjes, maar uitverkocht… Ik blijf bezig met kopen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.