Legally-Food: Courgette Spaghetti Bolognese

10.09.2014

IMG_3421-001

Al weken was ik er naar op zoek, een julienne snijder. In Brugge wist ik er een te scoren bij de Dille & Kamille en dus ging ik deze week aan de slag en maakte ik dit heerlijke gerechtje. Spaghetti van courgette met een heerlijke bolognese saus.

Benodigdheden voor 2 personen:
2 courgette
400 gram gehakt
1,5 ui
3 teentjes knoflook
400 gram tomaten [bij voorkeur roma tomaten]
1 blikje tomaten puree
1 theelepel rode pesto
2 theelepels gehaktkruiden
400 gram Italiaans roerbakgroente / pasta groente

Bereidingswijze:
1. Snij de ui in kleine blokjes
2. Verhit wat olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe en de gehaktkruiden.
3. Rul het gehakt rustig
4. fruit 1 ui [de halve ui, bewaar je]
5. Als de ui een beetje begint te kleuren voeg je 2 van de teentjes knoflook geperst toe
6. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe
7. Voeg nu ook het blikje tomatenpuree, de eetlepel rode pesto en de groente toe en laat rustig borrelen.
8. Rasp de courgette met een julienne snijder [er zijn ook andere apparaten voor maar dit is simpelweg de goedkoopste en een makkelijke optie]
9. breng een andere wok/koekenpan op temperatuur met wat olijfolie.
10. Voeg de overgebleven halve ui toe en fruit deze.
11. Voeg daarna de geraspte courgette en de knoflook toe met een grove snuf zout. Het zout is om er voor te zorgen dat het geen waterige boel wordt met het vocht uit de courgette.
12. serveer de courgette pasta onder met daarop de saus
13. Garneer eventueel met wat basilicum, pijnboompitjes en kaas.

Eetsmakelijk!

IMG_3414

Tags: ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Daphne 10.09.2014

    Oeh, ik zag laatst ook zo’n ding liggen bij Dille & Kamille! Ziet er lekker uit, dus wie weet haal ik hem ook wel even op. Goed alternatief voor pasta, haha.

  • Reageer Aurelie 10.09.2014

    Die pasta ziet er super lekker uit!

  • Laat een reactie achter