Legally-Food: Recept – Paprika Tomaat Soep

03.09.2014

IMG_3120-001

Dat ik gek ben op soep merken jullie wel aan de frequentie waarmee ik de laatste tijd recepten plaats. Niet alleen is soep heel gezond, het warmt je lekker op, is makkelijk te maken en is ook niet duur. Deze Paprika Tomaat soep geeft een lekkere twist aan de o zo bekende tomatensoep.

Benodigdheden
– 4 paprika’s [kleur maakt niet zoveel uit, ik deed 2 rode, 1 groene en 1 oranje]
– 8 tomaten
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 2 el olijfolie
– 3 geroosterde paprika’s [kun je zelf doen of koop ze kant en klaar uit een pot]
– 1 liter groentebouillon
– zout en peper

Eventueel kun je er natuurlijk stukjes kip of balletjes in doen om de soep vullender te maken. 

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en de knoflook fijn en zodra de olijfolie warm is fruit dan de ui en de knoflook. Vak het een paar minuten tot het lichtelijk begint te kleuren.
  2. Snij de paprika’s [zowel de gewone als de geroosterde] en de tomaten in stukken en bak gedurende 5 minuten mee.
  3. Voeg de bouillon toe.
  4. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel er op en laat gedurende een half uur op laag vuur door pruttelen.
  5. Pureer met een staafmixer de inhoud van je pan tot een gladde massa.
  6. Breng de zoek op smaak met zout en peper.
Tags: ,
Categorie: Food, Recepten, Voorgerechten & Soepen
Vorige post Volgende post

5 reacties

  • Reageer Margot 03.09.2014

    Lekker!
    Je moet ook eens aubergine – tomaat proberen… Is ook een aanrader!

    • Reageer Stacey 03.09.2014

      Goede tip, ga ik zeker doen! Welke verhoudingen tomaat en aubergine gebruik je?

  • Reageer t. 03.09.2014

    Hoe rooster je paprika’s? Of is grillen hetzelfde?:)

    • Reageer Stacey 08.09.2014

      Je kunt ze in de oven roosteren op 200 graden tot ze beginnen te kleuren, maar ik koop ze meestal kant en klaar uit een pot of gril ze inderdaad.

    Laat een reactie achter