Legally-Travel: Kopenhagen

17.09.2014

20110627_140621_PAN_Kopenhagen_DK_NYHAVN-001

Kopenhagen, het is een van die steden die al een lange tijd op mijn wishlist staat om te bezoeken. De combinatie van Scandinavië, design, eten en veel shoppen is te vinden in deze stad. Hoe leuk is het dan ook dat ik half oktober een stedentrip ga maken!

Het plan om eens een lang weekend weg te gaan speelde al veel langer bij vriendinnetje Zowy en mij. Van Londen  tot Antwerpen, het is de afgelopen jaren allemaal wel eens de revue gepasseerd, maar veel verder dan een dagje Antwerpen zijn we nooit gekomen.

Omdat Zowy in het onderwijs werkt en dus een week vrij heeft in oktober kwam zij met het idee om in de herfstvakantie een paar dagen weg te gaan. Na veel zoeken en twijfelen tussen Sevilla en Kopenhagen besloten we afgelopen weekend voor Kopenhagen te gaan.

In de herfstvakantie zal ik dus 5 dagen [van zaterdag tot en met woensdag] naar Kopenhagen gaan. Voor de mensen die er nooit zijn geweest en geen idee hebben wat je er moet even een korte, dit is Kopenhagen samenvatting:
Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Naast Nyhavn, de kleurige boulevard bij de haven die op bovenstaande foto prijkt, zijn er nog een aantal bekende bezienswaardigheden in Kopenhagen. Zo mogen we de kleine zeemeermin natuurlijk niet missen, gaan we winkelen in de Stroget en zijn er genoeg biologische en raw/vegan tentjes waar we kunnen eten. Noma zullen we helaas over moeten slaan, maar er zijn vast genoeg andere restaurantjes met ontzettend goed eten!

Omdat jullie tips voor Brugge onwijs leuk waren en we daar zeker een aantal van hebben gebruikt, wil ik ook nu weer graag jullie hulp vragen. Dus ben je wel eens in Kopenhagen geweest en heb je leuke tips, let me know! 

Tags: ,
Categorie: Legally-Travel, Reizen
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Jasmine 17.09.2014

  Joe & The Juice is leuk! En koop in Denemarken geen dingen die ze hier ook verkopen, bij 90% van de winkels zijn de artikelen (mede door de kroon) veel duurder dan in Nederland. Dus sla H&M en ZARA over en shop bij andere leuke winkels, &Other Stories bijvoorbeeld!

 • Reageer fieke 17.09.2014

  Ohh ik ben gister terug gekomen van een heel fijn weekend Kopenhagen. Mocht je dus op zoek zijn naar tips, check http://girlslove2travel.com/2014/09/16/copenhagen-city-guide/
  Super veel plezier

 • Reageer Elma 18.09.2014

  Ben er nog nooit geweest dus helaas geen tips, maar heb wel van veel mensen gehoord dat het erg leuk is. Have fun!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.