Legally-Travel: Ubud

13.09.2014

IMG_1304-001
Na het prachtige bounty strand van Gili vertrok ik naar Ubud. Ubud staat bekend als het walhalla voor Yoga liefhebbers en gezond eten, maar ook zijn in en om Ubud veel van de iconische rijstvelden te vinden.

Ubud4
Eten

Mijn verblijf in Ubud stond vooral in het teken van eten, eten en nog veel meer eten. Waar ik normaal een menu kaart moet uitpluizen opzoek naar glutenvrije gerechten is 90% van et eten in Ubud standaard al glutenvrij en anders staan verschillende dieet en allergie wensen duidelijk op de kaart vermeld. Al een aantal maanden volg ik Alchemy Bali via Instagram, bij iedere foto die zij plaatsen loopt het water me in de mond en ik kon dan ook niet wachten tot ik er eindelijk zelf kon eten. Na een zoektocht kwam ik er uiteindelijk. Misschien dat mijn verwachtingen gewoon iets te hoog waren want stiekem vond ik het een behoorlijke tegenvaller, maar het eten was heus erg goed, alleen tsja ik had er meer van verwacht.
In het Clear Cafe in Ubud at ik de heerlijkste boekweit pancakes voor ontbijt, deze waren zelf nog beter dan die van het bekende Bali Buda restaurant. Dit laatste restaurant was het eerste clean food restaurant in Ubud en je kunt er terecht voor met name heerlijk Italiaans eten. Is Italiaans eten juist heel glutenrijk, bij bali buda kun je terecht voor glutenvrije pasta’s en pizza’s. Ook de bij het restaurant gelegen food winkeltje is een echte aanrader. Een ander restaurant dat ik erg leuk vond en waar ze heerlijke cheesecake verkopen is Atman cafe, ook daar gun je als veganist, glutenvrij, lactosevrij, vegentarierr of wat dan ook heel goed terecht om te eten en te drinken.

Yogabarn
When in Ubud, you must do some yoga. De hele cultuur en mentaliteit van Ubud lijkt wel een grote yoga klas, het is er rustig en peacefull. Hoewel Ubud vele yoga studio’s kent is de bekendste toch wel de yogabarn. Iedere dag worden vele lessen aangeboden op verschillende niveau’s dus of je nu een beginner bent of een waren yogi, er is altijd wel een les die bij jou past. Tevens kun je voor of na je les heerlijk eten en drinken in de binnentuin van het grote complex waar een restaurant is gevestigd die uiteraard past bij de cultuur van Yoga.

IMG_1308-001
Een tour door de rijstvelden

Een van die onvergetelijke indrukken die ik heb opgedaan tijdens mijn reis was tijdens de fietstocht door de rijstvelden. Ik boekte deze excursie op straat en werd de volgende dag opgehaald met een busje. Na een stop bij een prachtig uitkijkpunt op de rijstvelden en een bezoek aan een koffieplantage stapte we, gewapend met helm, op de fiets.
P1020187
Wie denkt niet te sportief te willen zijn op vakantie kan gerust mee op deze trip gezien de route geheel bergafwaarts is en trappen dus slechts bij uitzondering zal plaatsvinden.

Ubud2

Tijdens onze fietstocht doorkruiste we vele lokale dorpjes en proef en ruik je de sfeer van het dagelijks leven van de lokale bevolking. Wat zeker ook een goede indruk geeft van het dagelijks leven van de lokale bevolking was het bezoek aan een woning, waar te zien is hoe met op slechts enkele vierkante meters, eet, leeft, slaapt en kookt.

Ubud3

Omdat veel van de lokale bevolking leeft van de rijst teelt kon een bezoekje aan de iconische velden natuurlijk  niet worden overgeslagen, achtervolgd door nieuwsgierige doch zeer verlegen kindjes lopen we door het rijstveld waar hard wordt gewerkt om deze te verbouwen. Soms sta je er even niet bij stil, hoe arbeidsintensief dit is als je voor die 2 euro een doosje rijst koop in de supermarkt.

Ubud

Een bezoek aan een koffie plantage
Noem het toeristisch, noem het verre van origineel, leuk vond ik het wel. Indonesië staat bekend om zijn koffie en hoe leuk is het dan om eindelijk eens te zien hoe dit groeit en wordt verbouwd. Tijdens een leerzame rondleiding over de plantage leerde ik het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke koffiebonen en hoe verschillende aroma’s tijdens het branden aan de koffie worden toegevoegd. De rondleiding werd afgesloten met een koffie proeverij, van koffie met kokos smaak, vanille tot koffie met gembersmaak.

Ubud1

Koffie Luwak is een van de delicatessen die te verkrijgen is op Bali, nee niet zo maar een kopje koffie, maar de duurste en meest exclusieve ter wereld. De details over hoe deze koffie wordt gemaakt is verre van aantrekkelijk en smakelijk, maar na de koffie te hebben geproefd kan ik wel zeggen dat het een bijzonder rijke aroma toevoegt aan de koffie.

P1020189

Tags: ,
Categorie: Legally-Travel, Reizen
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.