Legally-Me: My day in Pictures

16.10.2014

IMG_4217-001Gisterenavond kwam ik na 5 dagen terug van een geweldige citytrip naar Kopenhagen. Ik legde onze laatste dag in Kopenhagen vast met mijn camera.

KOPENkopencopenhagen
Ochtend:

Waar Zowy een waar ochtendmens is kom ik maar met moeite mijn bed uit. Eenmaal wakker beginnen we aan het grote koffer pak avontuur. Op een of andere manier gaat een koffer op de terug weg toch altijd een stuk minder makkelijk dicht dan op de heen weg… Of zal dat komen doordat we ons lichtelijk hebben laten gaan in de mooie grote winkelstraat? Anyway, eenmaal gepakt genieten we van ons laatste ontbijtje in ons mooie en fijne hotel. Ik kies, net als iedere ochtend hiervoor, voor een bakje yoghurt met havermout en een appel. Verder drink ik een kop koffie, een kop thee en besluit ik af te sluiten met een gekookt eitje, gewoon omdat het kan. Als we klaar zijn met eten pakken we de koffer, doen hem in de bagageruimte en checken we uit.

KOPENkopencopenhagen1
Middag:

We gaan nog even genieten van een van de vele leuke koffietentjes in de stad en drinken een heerlijke verse Chai Tea Latte in een super leuk tentje. [No worries, alle hotspots komen terug in een artikel]. We besluiten nog even naar Nyhavn te lopen waar je het typisch Deense plaatje met de gekleurde huizen in de haven kunt zien. Vervolgens was het tijd voor een stukje hemel, we lieten een engeltje pissen over onze tong. Nu denk je waar heb je het over, nou ik kan je vertellen dat ik heb geproefd hoe de hemel smaakt. Verstopt in een stukje taart lieten we ons zelf wederom [ja dit was al de tweede keer dat wij ons schuldig maakten aan deze lekkernij] verleiden tot het eten van deze heerlijkheid. Ik kan nog wel uren door praten over dit taartje, maar ik kan alleen maar zeggen, alleen dit taartje maakt een bezoek aan Kopenhagen meer dan waard!

Na het taartje, waar we trouwens een uur over hebben gedaan omdat we minimaal 5 minuten genoten van iedere hap die we namen, was het tijd op de koffer op te halen en richting de luchthaven te gaan. Met de metro vertrokken we richting de luchthaven waard we wederom weer eens een koffie dronken, dit keer niet bij een lokaal tentje, maar bij de Starbucks. De laptop werd open geklapt en na het bekijken van onze reis foto’s was het tijd om te gaan inchecken. Zowy had al snel door waar onze gate zich bevond en dus spendeerde we onze laatste tijd bij de gate. Toen ik naar het toilet moest viel me echter op dat het vluchtnummer niet helemaal correspondeerde met het nummer dat ik in mijn hoofd had en wat bleek, we zaten helemaal aan de verkeerde kant van de luchthaven. Met enige haast gingen we dan ook door de luchthaven naar de juiste gate waar we nog ruim op tijd aan kwamen voor onze vlucht terug naar Nederland.

IMG_9482
Avond:

Een vlucht waar ik zo heb gelachen heb ik nog nooit gehad, onze mede passagiers zullen wel gedacht hebben maar ik heb echt buikpijn gehad van het lachen. Waarom? Geen idee, maar we hadden de grootste lol samen. Na een fijne vlucht lande we op Schiphol waar al snel onze koffer ook arriveerde. Het afscheid was enigszins abrupt doordat mijn trein al vrij snel ging en die van Zowy pas veel later en toen ging ik op weg naar mijn huisje maar vooral mijn bed.
Eenmaal thuis vergat ik volledig het feit dat ik foto’s zou maken dus zal ik onderstaande heel beeldend gaan vertellen; Ik at een kopje erwtensoep dat ik uit de vriezer haalde waar het in een plastic bakje met blauwe deksel zat. Het was het laatste restje van een pan die mijn moeder ergens in februari had gemaakt geloof ik en aangezien ik veel te lui en moe was om nog naar de supermarkt te gaan ook het enige wat ik kon eten. Uiteraard deed ik het na het opwarmen wel even in een nette witte kom en ik at er een stukje Paleo brood bij wat ik nog uit Kopenhagen had.
Na het eten was het tijd om mijn koffer op te ruimen, een klusje waar ik een hekel aan heb en hetgeen ik normaal dan ook dagen voor me uit kan schuiven. Dit keer vond ik echter geen rust in mijn hoofd tot die verdomde koffer uit was gepakt en voor ik het wist was hij dan ook leeg en was alles op de plek waar het hoorde. Stomme van dit soort dingen is vaak dat als je het eenmaal hebt gedaan het onwijs mee valt en je zo veel meer rust vindt als je het hebt gedaan. Na de koffer vond ik het tijd voor een douche en eenmaal warm aangekleed met een kop thee kon ik weer even bellen met M. die ik de afgelopen dagen, ondanks facetime en intensief whatsapp contact, toch wel heel erg had gemist. Gelukkig zie ik hem vrijdag weer en kunnen we de gemiste tijd weer inhalen. Na het bellen kon ik met een fijn en gerust gevoel gaan slapen in mijn eigen bedje. Een vakantie is super maar laten we eerlijk zijn er gaat natuurlijk niets boven je eigen bed!

Meer foto’s vanuit Kopenhagen en niet te vergeten een blog met alle hotspots die ik heb ontdekt in Kopenhagen volgen in de komende weken.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Milène 16.10.2014

  Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad :)!
  Ben benieuwd naar je verslag en de foto’s.

 • Reageer Lindsay 17.10.2014

  Super benieuwd naar alle mooie foto’s & verhalen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.