Legally-Food: Boekweit Pannenkoeken

08.10.2014

IMG_3423-001

Pannenkoeken, niets is zo lekker om zo een keer in de zoveel tijd toe te geven aan een craving voor pannenkoeken. Natuurlijk kun je gewoon een pak kant en klare pannenkoeken kopen in de supermarkt, maar niets overtreft de zelfgemaakte pannenkoeken natuurlijk. Boekweit pannenkoeken, wellicht vraag je, je af waarom zou ik pannenkoeken van boekweit meel maken? Feit is dat boekweit vele gezondheidsvoordelen heeft ten opzichte van andere producten zoals reguliere tarwe waardoor pannenkoeken gemaakt van boekweit een relatief gezondere en bewustere keuze zijn dan pannenkoeken van tarwe meel.

Boekweit scoort bijvoorbeeld laag op de glycemische index, lager dan bijvoorbeeld rijst, mais en tarwe. Dit houdt in dat je na het eten minder snel trek zult hebben en je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Een ander voordeel van boekweit is dat het meer antioxidanten  en eiwitten bevat dan de meeste andere granen.

Last but not least is boekweit ook nog eens glutenvrij, waardoor deze pannenkoeken ook geschikt zijn voor mensen met een intolerantie of allergie voor gluten.

Benodigdheden voor 4 pannenkoeken:

100 gram boekweitmeel [dit kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten kopen en is te vinden bij het schap met meel of in het schap bij de dieet producten]
2 eieren
300 ml melk [ik gebruikte amandelmelk]
Boter om in te bakken [met roomboter zijn ze het lekkerst]
Eventueel: Kaneel, rozijnen, ontbijtspek, appel etc. 

Bereidingswijze: 

  1. Mix de eieren en de boekweit
  2. Voeg daarna langzaam de melk toe tot je een soepele en gladde massa krijgt
  3. Doe voldoende boter in de pan en zorg dat de pan goed heet is. Omdat boekweit een beetje muf kan zijn is het bakken met roomboter een aanrader.
  4. Schep met een pollepel wat beslag in de pan tot deze egaal bedekt is, maar niet te dik.
  5. Je kunt de pannenkoek omdraaien zodra er kleine luchtbelletjes ontstaan en de bovenkant droog is.
  6. Eventueel kun je bij het aanbrengen van het beslag in de pan nog toppings aanbrengen.
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Simone 08.10.2014

    Ze zien er in ieder geval fantastisch uit! Ik heb nog nooit boekweitmeel op maar maak ze zelf vaan van speltmeel / havermeel. Dit moet ik ook eens proberen!

  • Reageer Ise 08.10.2014

    Hmm ik denk dat ik ze morgen weer eens ga maken!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.