Legally-Food: Gevulde Paprika

02.10.2014

IMG_3518-001

Een gevulde paprika, het was iets wat ik al zo vaak had gezien in bladen als de Allerhande. Steeds wilde ik het maken maar op de een of andere manier leek het er maar niet van te komen. Tot ik een snel maar toch ook lekker en net even iets leuker gerecht op tafel moest zetten. 

Benodigdheden:
4 paprika’s
200 gr gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
50 gr kaas [ik gebruikte Parmezaanse kaas]
1 tl chilipeper
0,5 tl paprikapoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het bovenste deel van de paprika af en verwijder met een mesje de zaadlijsters.
  3. Hak de knoflook en snipper de ui.
  4. Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de maïs uitlekken en voeg deze toe bij de rest
  7. Breng de saus op smaak met de kruiden.
    Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer het met wat kaas, dit kan eventueel ook na afloop, net wat je zelf lekkerder vindt.
  8. Bak de paprika’s in ongeveer 20 – 25 minuten zacht. Als de bovenkant te donker wordt, dek dit dan af met wat aluminium folie.
Tags: ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

4 reacties

  • Reageer Fleur 02.10.2014

    En nog een tipje: doe een heel klein beetje bouillon onderin de schaal!

    • Reageer Stacey 08.10.2014

      Hi Fleur, wat een leuke tip, hoeveel bouillon raad je aan? Je wilt immers niet dat het een hele natte boel wordt toch?

      • Reageer Fleur 08.10.2014

        Heel klein beetje maar, Max 1 cm hoog. Daardoor gaart de paprika beter en sneller én voeg je nog wat smaak toe omdat de smaken in elkaar trekken. Keep up the good work!

  • Reageer Elma 05.10.2014

    Ziet er lekker uit! Ga het ook een keertje proberen.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.