Legally-Food: Ontbijtcake van Rens Kroes

31.10.2014

Ontbijtcake van Rens KroesHet is al weer enige tijd geleden dat het boek van Rens Kroes bij mij in de bus viel. Inmiddels zijn de nodige recepten er al uit gemaakt en nog steeds is de lijst voor gerechten die ik wil maken uit het boek lang. Gisteravond bakte ik de ontbijtcake van Rens. 

Het boek Powerfood van Rens Kroes is een van de eerste kookboeken die echt wekelijks wordt gebruikt. Er staan in het boek veel lekkere recepten voor het diner, maar ook genoeg recepten om je even in Heel Holland bakt te wanen.

Rens zegt zelf dat ze deze cake vaak bakt als ze een drukke week heeft, dan kan ze iedere ochtend makkelijk een plakje afsnijden en al ontbijt eten. Omdat ik zelf niet zo een cake eter ben in de vroege ochtend vind ik het eerder geschikt voor een verantwoord tussendoortje. Doordat er geen toegevoegde suikers in zitten en is gemaakt op basis van havermout zal een plakje van deze cake je lang een verzadigd gevoel geven.

Benodigdheden: 

 • 4 eieren
 • 4 bananen [ik gebruikte er drie door het beslag en 1 boven op]
 • 120 gram havervlokken
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl vanillepoeder (Ongezoet)
 • 1 handje moerbeien
 • 1 handje gedroogde gojibessen

Bereidingswijze:

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden
 2. Voeg de bananen, eieren, havervlokken, kaneel en vanille in een blender, kom of mixer en mix dit goed door elkaar tot je een mooie massa hebt. Ik deed slechts 3 bananen door het beslag en gebruikte 1 banaan als decoratie op de cake. 
 3. Roer nu de moerbeien en gojibessen door je beslag, je kunt er eventueel ook nog andere dingen door heen doen zoals noten, rozijnen, dadels, gedroogde abrikozen en ga zo maar door.
 4. Doe het beslag in het bakblik
 5. Bak de cake in 15-25 minuten gaar.

 

Tags: , , ,
Categorie: Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Ontbijt, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Suuz 31.10.2014

  Dat boek van Rens is echt geweldig he!!! ik ben ook al druk in de weer, maar mijn lijstje is nog steeds lang!! hahaha 🙂 heerlijk!

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Het boek is super, sommige dingen vind ik wel een beetje TE ingewikkeld, veel werk of duur, maar over het algemeen is het heel leuk! Wat staat er nog op jouw lijstje?

 • Reageer Janine 03.11.2014

  Onlangs heb ik hem gemaakt, maar ik moet zeggen dat hij niet voldoende vult bij mij voor in de ochtend. Hij is best lekker maar ik geef toch de voorkeur aan een bak yoghurt.

 • Reageer Kim 03.11.2014

  Kun je de Goji bessen en moerbeijen ook vervangen? Ik ben niet zo een superfood lover namelijk.

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Natuurlijk kan dat, je zou voor rozijnen, gedroogde abrikozen, dadels en andere gedroogde vruchten kunnen kiezen. Ook kun je eventueel noten verwerken in de cake. Net wat je lekker vindt.

 • Reageer Karin 03.11.2014

  Ziet er makkelijk uit en fijn ook dat het een korte baktijd heeft

 • Reageer yvonne 08.01.2015

  Ik vind het ook een super boek. Dit recept heb ik onlangs ook uitgeprobeerd. Voor ontbijt vind ik het niet vullend genoeg. Ik had daarna nog steeds honger. Maar als gezond tussendoortje vind ik hem super!
  groetjes, Yvonne

 • Reageer Marleen 14.01.2015

  In plaats van cake maak ik er muffins van. Elke ochtend 1 of als ik 4u les moet geven 2. Hap slik foetsie en de deur uit. Heerlijk!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.