Legally-Food: Review groene sapjes

28.10.2014

IMG_4350-001Enige tijd geleden kreeg het boek Groene Sapjes cadeau. Ben je ook vast geroest in het maken van sapjes en heb je behoefte aan de nodige inspiratie dan is dit boek echt geweldig. Voor iedere gelegenheid is er een sapje te vinden in het boek. 

IMG_4355-001
De voordelen van groene sapjes:

Voor veel mensen is het lastig om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente te komen. Sterker nog die aanbevolen hoeveelheid van 200 gram per dag is eigenlijk al heel erg aan de lage kant. De voedingstoffen uit groente heeft je lichaam nodig om goed te functioneren, om je haar mooi te laten glanzen, om je huid mooi te houden en ga zo maar door.
Door het drinken van een groen sapje krijg je op relatief eenvoudige wijze toch heel veel vitamines binnen en het is voor veel mensen de manier om toch aan voldoende groente te komen op een dag. Zelf zie ik een sapje eerder als een extra dosis naast de dagelijkse hoeveelheid groente van minimaal 200 gram.

IMG_4342-001

Sapjes, smoothies en een detoxkuur:
Waar groene sapjes bij veel mensen nog steeds een beeld schetsen van een niet te drinken sapje biedt het boek juist vele opties zodat er echt voor ieder iets te vinden is.  Hoewel het boek groene sapjes heet zijn er trouwens ook genoeg sapjes die anders van kleur zijn mede door het gebruik van bieten, wortels of blauwe bessen die natuurlijk net even een ander kleurtje geven aan je sapje. Naast de sapjes is er ook een apart hoofdstuk in het boek voor smoothies, wat het verschil is? In de smoothies zit geen groente, maar louter fruit.

Sapjes, smoothies, maar dat is niet niet alles. Het boek bevat tevens een 7 daagse detox voor de echte die-hard. Zelf heb ik mijn twijfels bij een sap kuur die 7 dagen duurt, maar je kunt natuurlijk er 3 dagen van maken of het zo is een dagje doen.

IMG_4343-001

De juiste hoeveelheden voor 1 sapje
Het grootste voordeel aan het boek vind ik wel dat ze door de hele duidelijke, heldere en simpele vormgeving precies aangeven hoeveel je nodig hebt om 1 sapje te maken. Zelf zit ik namelijk maar al te vaak met heel veel sap als ik dan eens iets nieuws probeer. Zonde want het is beter om een sapje direct te drinken, hoe lang je het immers bewaard des te meer vitamines verdwijnen.

IMG_4344-001

Mijn oordeel:
Ik ben heel erg blij met het boek [Dank je wel Zowy voor dit super leuke verjaardagscadeau!]. Waar ik voordeel vooral veel dezelfde sapjes maakte en het meer een vastgeroeste routine werd heb ik door het boek al weer veel nieuwe verschillende sapjes geprobeerd te maken! Mijn favoriet? 1 appel, een peer, 1/3 komkommer, 2 wortels en 1 duimkootje gember. Fris, zoet maar erg lekker!

IMG_4341-001

Het boek is te koop bij o.a. Bol.com voor €12,50

Maak jij wel eens een groen sapje en zo ja, wat is jouw favoriet? 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Janine 28.10.2014

  Tof boek zeg, die zou ik ook wel willen hebben.

 • Reageer Sonja 03.11.2014

  Ik pers iedere ochtend een sapje, mijn favoriet is met wortel en gember

 • Reageer Linda 03.11.2014

  Er zijn nog een paar andere boeken met groene sapjes, maar deze vind ik er wel heel mooi clean uit zien, een aanrader?

 • Reageer Anja 26.08.2015

  Wat een super leuk boek. Al heel wat sapjes en smoothies gemaakt ,echt een aanrader.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.