Legally-Food: Walnoten taart

24.10.2014

IMG_3610_Adjust-001

Wat doe je met minstens een kilo aan walnoten? Dan ga je een walnoten taart maken! Na een avondje noten te hebben gekraakt was ik klaar om een walnoten taart te bakken, gevuld met een laag nutella met boven op een laag van espresso botercreme. 

Waarschuwing: Deze taart is een aanslag op je heupen, maar het is het meer dan waard!

Benodigdheden voor de taart:
150 gram basterdsuiker
200 gram boter
3 eieren
250 gram bloem
1 theelepel bakingsoda
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille essence
150 gram walnoten grof gehakt
Extra walnoten ter decoratie.

Benodigdheden voor de vulling en botercreme:
Nutella
250 gram poedersuiker
250 gram boter
1 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
2 espresso [koud!!!]

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Klop de suiker en de boter
  3. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe
  4. Voeg vervolgend de bloem, de bakingsoda, de vanille, kaneel en de noten door het beslag.
  5. Doe het beslag in het bakblik, ik gebruikte een kleine van 22 cm doorsnee.
  6. Bak het eerste half uur op 175 graden, afgedekt met aluminiumfolie en bak daarna 45 minuten op 150-160 graden zonder folie.
  7. Zet 2 kleine en zeer sterke espresso en plaats het kopje in de koelkast, deze heb je nodig voor de botercreme
  8. Laat de taart heel goed afkoelen!
  9. Snij de taart horizontaal doormidden en bestrijk met een dikke laag nutella
  10. Doe de zachte boten voor de botercreme in een kom en mix het tot je een luchtige massa hebt.
  11. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix tot je een mooie creme hebt.
  12. Voeg het hete water en de vanille toe
  13. Voeg naar smaak de espresso toe
  14. Breng met een silicone spatel de creme aan op de taart
  15. Decoreer met walnoten
Tags:
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Liliane 24.10.2014

    Hij ziet er wel heerlijk uit! Jammer voor mijn heupen dan maar 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.