Legally-Fashion: The Hair Issue

31.10.2014

Al jaren heb ik lang haar, ik draag het in een staart, los of half omhoog met een klemmetje en heel veel andere dingen doe en kan ik niet met mijn haar. Sinds een jaar of 4 is mijn haar zijn glans en volume kwijt en hangt het heel stijl langs mijn hoofd. Tijd voor verandering?

Hair issue
Van een witte flats naar blond naar chocolade bruin naar puur natuur. 

Toen ik 12 jaar was wilde ik heel graag mijn haar blond verven. Na maanden van verzet van mijn moeder gaf ze het op en kocht ze een tube om blonde blekken te verven in mijn haar als verrassing. Ik zie het nog voor me, ik kom op vrijdagmiddag thuis uit school en zie het nog zo op het aanrecht in de keuken staan. Ik was uitzinnig van vreugde en die avond gingen mijn moeder en ik in de keuken aan de slag. De verf had een borstel op de tube waardoor je gemakkelijk de verf aan kon brengen. Hoe hard mijn moeder ook bleef knijpen er kwam geen verf uit, en toen FLATS kwam er een hele klodder uit. Het resultaat? Alsof er een duif op mijn hoofd had gepoept.

Sinds die tijd heb ik vrij vaak mijn haar gekleurd. Jaren heb ik mijn haren blond geprobeerd te verven, gewoon thuis, waardoor mijn haar meer worteltjes oranje was dan blond. Maar ook is mijn haar pure chocolade bruin geweest en alles wat daar tussen in zit. Met mijn kleur ben ik nu heel blij, het is volledig mijn eigen kleur en dat vind ik ook wel het mooiste.

Hair issue1
Van lang, naar een korte bob naar lang. 

Vroeger had ik heel lang haar, het haar dat ik had kwam op mijn billen. Op de middelbare school werd mijn haar steeds korter omdat ik dat zelf wilde en toen ik 15 was heb ik een korte boblijn geknipt. Ik vond het destijds heel tof, maar heb het daarna toch maar weer laten groeien, het was niet handig met sporten en ik vond het toch wel heel erg kort. Sinds die tijd heb ik het laten groeien. Toen het heel lang was, ongeveer op de lengte die het nu is, ging ik naar de kapper waar men het veel te kort heeft geknipt en sinds die tijd durf ik amper naar de amper te gaan.

Wat nu?
Mijn haar is lang, het is sinds tijden weer eindelijk op de lengte waar ik het, het liefste op zou willen hebben. Enige nadeel is alleen dat het er niet gezond uit ziet en overduidelijk dun en dood is aan de onderkant. Het kan dan wel heel lang zijn, maar de kwaliteit van mijn lange haar is echt dramatisch. Hoewel ik niet sta te juichen ben ik bang dat de enige optie is om er een heel stuk van af te gaan knippen….

Knippen
Goed er moet dus een stuk van af om het weer die mooie volle en gezonde haarbos te laten worden die het ooit was, maar wat doe ik dan? Ik kan het op een lengte kort laten knippen en een soort extreem lange bob er van maken zoals op onderstaande foto. Ik kan het kort knippen en in laagjes laten knippen zoals ik vroeger wel eens heb gehad, enige nadeel hierbij is wel dat als je het vast wilt doen het een heel gedoe wordt alles in een staart te krijgen, voordeel is wel dat het veel makkelijker in model te föhnen is. De andere optie is die van een lange bob zoals het nu weer hip is, een idee dat al tijden in mijn hoofd speelt maar ik stiekem wel heel erg eng vindt.
Ik moet wel zeggen dat ik de afgelopen week wel een soort ‘trend’ heb gezien in het knippen van haren en dan vooral het korter knippen er van. Dat is iets waardoor het iets minder eng is. Maar helaas is mijn haar nog niet zo lang dat ik het kan doneren aan stichting haarwens en zelf ook een leuk kapsel behoud.

Moodboard:
Hair issue2

Wat denken jullie? Mijn haar laten groeien en alleen wat puntjes er af in de hoop dat het weer gezond wordt of maar gelijk er een groter stuk af?

Tags:
Categorie: Legally-Fashion
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Margot 31.10.2014

  Als kind was het heel lang, dan had ik een periode dat het net tot onder mijn schouders was, maar met het sporten vind ik het toch weer net iets fijner als het echt lang is (klinkt bizar eigenlijk nu ik er bij stilsta). Ondanks dat mijn haar tot net onder mijn schouderbladen komt (of ongeveer tot op je behasluiting) is het toch in laagjes geknipt en dat vind ik heel fijn. Geeft zo dat extra swung aan je kapsel…

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Ik snap heel goed wat je zegt over lang haar bij sporten. Het is als het lang is immers makkelijker vast te zetten en je kunt er meer mee doen als je het vast hebt. Stiekem vind ik een lange paardenstaart ook mooier dan een klein staartje staan bij sportende vrouwen.

 • Reageer Tessa 31.10.2014

  Volgens mij staat alles je mooi! Ik heb makkelijk praten maar ik zou er meteen een stuk vanaf knippen. Het groeit altijd aan en is meteen gezond en echt even wat anders. 😉

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Die lef heb ik niet ben ik bang, ik vind een lange bob al heel gewaagd hahaha.

 • Reageer Yvette 01.11.2014

  Jij hebt prachtig haar voor een lange bob, dus daar zou ik voor gaan!! Ik heb zelf heel dik haar met een flinke slag. Een lange bob, die nu in is, lijkt mij geweldig, maar is absoluut geen optie tenzij ik elke dag met de stijltang aan de gang wil gaan ;-). Een voordeel van de lange bob, is dat je het haar vanaf die lengte ook weer gemakkelijk kunt laten groeien. Dus ik zeg: de lange bob!! Ben benieuwd.

  P.S. Tip voor een kapper: Rob Peetoom.

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Lange bob gaat het denk ik wel worden hoor 😉 Groeien doet het toch wel weer en het is echt even beter.
   Thank voor de tip! Ik zit inderdaad te twijfelen tussen Rob Peetoom en het Haar Theater, over beide kappers heb ik goede verhalen gehoord dus ik moet nog even bepalen welke het gaat worden.

 • Reageer VanDaalEnzo 01.11.2014

  Als je weer gezond haar wilt denk ik dat je de schaar erin moet zetten. Zoals Yvette zegt kan lange bob prima. Staat lekker pittig en praktisch omdat het in een staart kan.

  Goede kapper is belangrijk. Heb black hair en daarom totaal ander soort kapper. Tip: Kijk om je heen. Van welke vrienden/collegae vind je dat hun haar mooi is geknipt? Vraag naar hun kapper.

  Succes, ben benieuwd naar het resultaat.

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Dank je wel voor je tip!
   Ik heb de afgelopen weken inderdaad al even om me heen gevraagd naar kappers en heb er nu 2 op het oog waar ik goede verhalen over heb. Het is nu alleen nog een kwestie van tijd vinden om het daadwerkelijk te laten knippen hahaha

 • Reageer Joyce 01.11.2014

  Ik snap je twijfel. Ik heb ook ooit een Bob laten knippen maar uiteindelijk weet aan laten groeien om dezelfde reden. Ik vind die lange Bob wel heel erg mooi en het zal je zeker erg mooi staan. Door er een stuk af te knippen wordt je haar vaak wel weer voller. Ik zal voor de lange Bob gaan.

 • Reageer Let's travel and see 02.11.2014

  Hmm lastig altijd! Ik denk dat een lange bob je wel goed zal staan maar ben zelf altijd toch het meest fan van lang haar + ik zou t niet durven mn haar zo ver af te knippen..

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Helemaal mee eens, ik vind lang haar ook het mooiste maar wel als het mooi en gezond is en dat is nu een beetje het probleem. Het afknippen vind ik ook doodeng en ik zal mezelf er ook 10 weken voor vervloeken maar uiteindelijk is het wel beter voor mn haar en is het ook wel eens leuk voor de verandering kan ik achteraf als het langs is misschien zeggen 😛

 • Reageer Milène 04.11.2014

  Ik zou voor de lange bob van Olivia Palermo gaan.
  Ik vind lang haar mooi staan bij je, dus zou er inderdaad ook niet teveel afhalen ;).

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.