Legally-Travel: City trip Kopenhagen, de hotspots

23.10.2014

IMG_4117-001
Vorige week bezocht ik 5 dagen de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tijdens het rondlopen in de stad ontdekte ik waar je de beste brownies ter wereld kunt eten, waar je verse Chai tea kunt drinken, waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten, waar de healthy hotspots vindt, waar je heerlijk kunt shoppen en waar je betaalbaar kunt dineren. 

IMG_4038-001
Proef een stukje van de hemel bij Taste – Store Kongensgade 80, Copenhagen

Een Franse patissier in Kopenhagen, het klinkt misschien onlogisch, maar na het proeven van een aantal van zijn lekkernijen maakt logica niets meer uit. Terwijl wij in de richting naar de zeemeermin liepen kwamen we langs vele leuke bakkertjes, maar deze trok onze speciale aandacht door de mooie taarten in de schattig ogende vitrine. Niet alleen kun je hier terecht voor de meest heerlijke taartjes, de lunches zien er uit als ware kunstwerken. Ook de koffie en thee is zelfs van uitzonderlijke kwaliteit. Dus ben je in Kopenhagen, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan taste.

IMG_3940-001
Het typisch Deense plaatje bij Nyhavn – Nyhavn Copenhagen

Als ik aan Kopenhagen dacht, dan dacht ik altijd aan die leuke gekleurden haven en de zeemeermin. Die haven heeft echter echt mijn hart gestolen, want het is echt heel leuk en pitoresk om te zien. Of het nu warm of koud is en of het nu regent of mooi weer is, het is er altijd druk op de kade. In de haven kun je een rondvaart boeken die je langs alle plekjes brengt, maar je kunt ook lekker mensen kijken op een van de vele terrasjes op de kade.

IMG_4165-001
Drink een verse Chaï tea bij de Coffee Factory – Gothersgade 21-1123, Copenhagen
Nabij ons hotel zagen we een gezellig ogend koffietentje waar we op een regenachtige dag besloten binnen te lopen. Niet alleen kun je hier terecht om even rustig wat te drinken of te eten, ook kun je gebruik maken van de gratis Wifi of een koffie to go halen. De Chaï tea latte is hier een echte aanrader, want dit is een van de weinige plekken waar je een verse Chai krijgt met een kruidenbundel en waar ze geen zakje in oplossen.

Betaalbaar slapen midden in het centrum bij Wakeup – Borgergade 9, Copenhagen
Het hotel dat wij boekte overtrof al onze verwachtingen. Hoewel het officieel een 2 sterren hotel is, waan je, je in een strak, een beetje design achtig vormgegeven hotel dat van alle gemakken, die je nodig hebt op een stedentrip, is voorzien. De goedkoopste kamers zijn klein, maar fijn. Veel ruimte heb je immer niet nodig als je op stedentrip bent ben ik van mening. De kamer is voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed, een tv en een badkamer met douche, toilet, wastafel en fohn. Basic, maar voor ons was het meer dan genoeg. Het ontbijt dat ze serveren is wederom simpel maar meer dan goed, ik koos iedere ochtend voor hamermout met yoghurt en een stuk fruit. Daarbij staan er meerdere koffie machines, kun je een vruchtensapje nemen en hebben ze gekookte eieren precies zoals ik ze lekker vind, een beetje zacht nog vanbinnen. Je kunt ook een koffie to go mee nemen, een service die ik in nog geen een hotel heb gezien. Of je nu op je kamer bent of aan het ontbijt zit, de wifi is uitstekend! Het belangrijkste voordeel van dit hotel is dat het in een rustige straat midden in het centrum ligt, op loopafstand van alle belangrijke hotspots van Kopenhagen.

IMG_4058-001
Chillen op een steen bij de zeemeermin – Langelinie, Copenhagen

Wie Kopenhagen zegt zegt de kleine zeemeermin. Het wereldberoemde standbeeld in de haven van Kopenhagen is natuurlijk gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Het beeld, dat al sinds 1913 op de rost in de haven prijkt is een van de grootste toeristische attracties van Kopenhagen. Als je in Kopenhagen bent mag je het dan ook eigenlijk niet missen. Maar of het nu heel bijzonder en speciaal is, nee. Het beeld is zeker iets dat je gezien moet hebben als je er toch bij in de buurt bent en de wandelroute vanaf het centrum naar het beeld leidt je door een prachtig park, maar naast de zeemeermin is er op de betreffende plek niet veel te zien, op natuurlijk hordes toeristen na.

Scandinavische mode bij Other Stories, Cos & Flippa K– Amagertorv, Copenhagen
Bovenstaande merken en winkels komen je wellicht bekend voor. De kleding die in deze winkels worden verkocht vormen ook daadwerkelijk het mode beeld dat je tegen komt als je door Kopenhagen loopt. Niets geen verwassen truien na 3 keer dragen, de kleding die in deze winkels wordt verkocht is van goede kwaliteit en is ook tijdloos. Momenteel de trend in Kopenhagen is het dragen van een overhemdblouse met daar over heen een oversized trui, een zwarte skinny en enkellaarsjes. De prijzen zijn niet zoals bij de H&M maar voor zo af en toe is investeren in een basic item bij een winkel als deze natuurlijk best leuk. Tip: In de uitverkoop lopen de kortingen hoog op en kun je mooi je slag slaan.

IMG_4026-001
Een bijzondere burger bij Hotbuns – Gothersgade 3, Copenhagen

Tijdens een van onze vele wandelingen kwamen we langs hotbuns dat er alleen al vanaf de straat leuk uit ziet. Bij dit restaurant serveren ze eigenlijk alleen maar burgers, maar dan ook wel hele lekkere en speciale varianten. Bediend door de schaars geklede serveersters krijg je de burger op een robuuste houten plank en de frietjes worden geserveerd in een klein ijzeren mandje dat aandoet als een ftituur mandje, leuk! Zelf koos ik voor de paleo burger met zoete aardappel, een heerlijk maaltje. Let wel op: de prijzen van alcoholische versnaperingen in dit restaurant zijn sky high dus ga hier niet heen om je een avondje te bezatten.

Copenhagen2
Een lokale specialiteit maar dan hip bij Royal Smushi Cafe – Amagertorv 6, Copenhagen

De Deense specialiteit is onbetwist Smorrenbrod. Waar het normale Smorrenbrod wellicht een iets wat oudbollig klinkt is smushi verre van oudbollig. In dit cafe/restuarant midden in de grote winkelstraat geniet je namelijk van Smorrenbrood in een geheel nieuw en hip jasje. Smushi is officieel een combinatie tussen Smorrenbrod en Sushi maar inmiddels serveren ze zelfs hamburgers op Smorrenbrod. Naast smushi kun je hier ook terecht voor overheerlijke Chai Tea [een aanrader!], allerlei soorten thee en taart. Als het mooi weer is, kun je trouwens ook heerlijk in de binnentuin plaats nemen. Het eten en drinken is hier niet goedkoop, omgerekend ben je voor een smushi menu en 2 chai’s namelijk 53 euro kwijt. Duur, maar voor Deense begrippen een redelijke prijs en de kwaliteit is super.

Sfeervol uiteten in een gezellige ambiance bij PS grill bar – Pilestræde 12A Copenhagen
In onze zoektocht naar leuke en goede restaurants die nog wel een beetje betaalbaar waren kwamen we terecht in de PS Grill bar die te vinden is in een van de zijstraten van de grote winkelstraat. Geen typische toeristentent maar een gezellige en sfeervolle eetgelegenheid waar je, je tussen de locals bevindt. Niet alleen is het eten erg goed, ook de wijn is hier voor Deense begrippen goed te betalen en dat is natuurlijk ook wel eens leuk. Tip: het zit hier op vrijdag, zaterdag en zondag goed vol dus wil je er op een van deze dagen eten dan is het verstandig vooraf te reserveren.

Een simpele koffie op een top locatie bij Baresso – Kongens Nytorv 24, Copenhagen
Koffieketen Baresso zie je door heel Kopenhagen. Je kunt Baresso vergelijken met de Starbucks en dus kun je er terecht voor de meest bekende koffie drankjes. Een nieuweling op de kaart is de Salted Caramel Latte, zeker een aanrader. Voor mensen die lactose vermijden serveren ze niet alleen lactose vrije melk maar ook soya. Naast de meeste koffie specialiteiten kun je er ook terecht voor een tostie, muffins, koekjes en paleo repen of brood. De hierboven genoemde verstiging van Baresso bevind zich op de zonnige hoek van het Kongens Nytorv plein. Voor een klein prijsje kun je dus heerlijk van het zonnetje genieten op het terras.

Heerlijk snuffelen bij Sostrene Grene – Amagertorv Copenhagen
Als je langs loopt heb je geen idee dat dit zo een leuke winkel is. Eenmaal binnen is het een kwestie van ultieme zelfbeheersing om niet geheel los te gaan op alle leuke snuisterijen die ze er verkopen. Je kunt het vergelijken met een soort Primark maar dan louter voor hebbedingetjes. Een winkel als flying Tiger komt in de buurt, maar de grote en hoeveelheden van de spullen in deze winkel zijn niet te overtreffen. De winkel zit trouwens ook in Groningen heb ik vernomen, dus je hoeft er niet helemaal speciaal voor naar Kopenhagen.

Stijlvol dineren voor een smakelijke prijs bij Retour Steak – Trommesalen 5, Copenhagen
Wie langs dit restaurant loopt heeft geen idee dat het eigenlijk heel stijlvol en smakelijk is. Met een kleine doch betaalbare kaart kun je hier terecht voor een heerlijk diner. Of je nu aan een van de vele tafeltjes zit of aan de bar, er heerst een fijne gezellige sfeer. Mocht je liever op een andere locatie genieten van het eten? De eigenaren achter dit restaurant hebben meerdere vestigingen. Tip: Dit restaurant is zo populair dat je zelfs op een doordeweekse dag mazzel moet hebben om er binnen te komen. Het is dan ook aan te raden om van te voren even te reserveren.

Copenhagen5
De Deense Yoghurt barn bij de Yoghurt Shop – Ny Adelgade 7, Copenhagen
In Nederland ben ik wekelijks te vinden bij de yoghurt barn, een smakelijke doch zeer healthy lunch plekje waar ik me maar al te graag bevind. In Kopenhagen kennen ze dit concept ook, in een leuk straatje met nog meer healthy hotspots zoals een salade bar en een hele goede bakker met glutenvrij en paleo brood, bevindt dit tentje zich. De inrichting is zeer smaakvol en relaxed en het is een fijne uitvalsbasis om even bij te komen na een dag lopen, is het mooi weer, neem dan vooral een yoghurt to go mee!

Vul je vitamines aan bij Joe and the Juice – Door heel Kopenhagen
Wow dat ziet er stoer uit, was mijn eerste reactie toen we langs Joe and the Juice liepen. Als snel kregen we door dat deze juice bar op bijna iedere hoek van de straat is gevestigd en een plek is waar veel studenten of ZZP’ers hun tijd doorbrengen met hun laptop. Je kunt er kiezen voor juices, smoothies, maar ook serveren ze heerlijke koffie [ze hebben ook lactose vrije melk en soya]. Voor mij de ideale manier om toch aan mijn vitamines te komen op citytrip!

5 dagen Kopenhagen hebben de nodige hotspots opgeleverd, uiteraard zijn er nog heel veel tentjes, restaurants en hotspots te vinden in Kopenhagen, maar zelfs in 5 dagen kun je niet alles bezoeken. Hotspots waar ik veel over lees en die ik je nog mee zou willen geven zijn:
– Tivoli: Dit bekende pretpark zit midden in Kopenhagen en iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de naam gehoord.
– 42 Raw: Dit tentje zit op de Pilestræde 32 en je kunt er terecht voor een grote diversiteit aan raw food. 
– Paleo: Dit restaurant zit naast 42 Raw en je kunt er terecht voor louter Paleo verantwoord voedsel. Paleo is trouwens helemaal hip in Denemarken en je kunt bij iedere supermarkt wel Paleo brood verkrijgen.
Madblubben: Deze restaurantketen biedt door heel Kopenhagen betaalbare drie gangen diners aan. Er zijn verschillende vestigingen met ieder een eigen stijl en kaart.

Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Travel, Reizen, Tips
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Aimee 24.10.2014

  Ziet er allemaal super leuk uit! Vooral het hotel klinkt erg goed. Kopenhagen staat nog steeds hoog op mijn must-visit-list =)

 • Reageer Liliane 24.10.2014

  Staat nog op mijn to-go lijstje dus ik ga je tips even bewaren! Thanks!

 • Reageer Jessica 24.10.2014

  Woah Kopenhagen staat nog steeds bovenaan mijn listje. Ga deze blog zeker bewaren!!

 • Reageer ais 03.04.2015

  Hi! Thanks voor deze blog! Ik ga morgen voor 2 dagen naar kopenhagen met een vriendin en ben al twee keer eerder geweest, maar je stukje is heel handig zeker met alle straatnamen bij de leuke plekjes! Thanks 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.