Legally-Travel: Hotspots in Brugge

07.10.2014

Hotspots Brugge

Een aantal weken geleden bezocht ik de Belgische stad Brugge. Piotresk, Gezellig, Historie en Eten zijn de woorden die passen bij deze stad. Niet alleen zijn er hele mooie gebouwen en schattige straatjes te bewonderen ook zijn er de nodige food en shop hotspots die je niet zou mogen missen tijdens een bezoek aan Brugge. 

Hotel:
Brugge is een stad met klasse en hoe fijn is het dan om ook een hotel te boeken die eenzelfde mate van klasse uitstraalt. Tijdens ons verblijf in Brugge sliepen wij in het hotel ‘Oud huis de Peellaert’. Naast het feit dat dit hotel klasse heeft is de ligging ook nog eens ideaal ten opzichte van het centrum van Brugge. Vanaf het hotel is het slechts enkele meters lopen naar het grote centrale plein van Brugge.

Weekend Gent 05-06-073
De historische binnenstad van Brugge:
– De grote markt van Brugge: Aan dit grote centraal gelegen plein zitten vele terrasjes waar het bij mooi weer gezellig druk is. Ook vind je aan dit plein het Historicum. In het Historicum bevindt zich een museum waarin je de middeleeuwen kunt herbeleven. Daarbij zit er ook een cafe op de eerste verdieping waar je terecht kunt voor een drankje met mooi uitzicht op het plein.
– Het Minne: Brugge staat bekend om de vele zwanen die er rond zwemmen. Wil je even weg uit de drukte van de winkelstraten met busladingen toeristen dan is het Minne een heerlijke plek om even tot rust te komen. Vanaf een bakje kun je genieten van de vele zwanen en een rondje lopen door het park waar ook de nodige oude gebouwen te vinden zijn.
– Het Belfort: Gelegen aan de grote markt kun je het belfort niet missen. Hoewel de grote toren doet vermoeden dat het hier gaat om een kerk diende de toren eigenlijk voor het ontdekken van branden in de stad in het verre verleden. Tegenwoordig biedt het gebouw ruimte aan het stadsarchief en het stedelijk museum. De toren kun je, tegen betaling, beklimmen en biedt uitzicht op de hele stad.  Weekend Gent 05-06-071

Boottocht:
Een van de beste manieren om alle mooie en historische gebouwen van Brugge te bekijken is per boot. Er varen gedurende de hele dag dan ook vele booten door alle grachten van Brugge. Een boottocht duurt ongeveer 45 minuten en kost €7,50 per persoon.

Weekend Gent 05-06-072
Koffie break:
There is always a reason for coffee. Tijdens het slenteren door een stad is er niets zo fijn als even ergens neer te ploffen voor een goede bak koffie of thee en misschien zelfs wel met iets lekkers.
Tea Room GingerBread: Hier kun je niet alleen thee drinken maar serveren ze ook heerlijke kopjes koffie. Niet alleen kun je hier terecht voor een ‘gewoon’ kopje koffie maar ook voor de meest exotische combinaties met koffie kan je hier terecht.
Tea Room De Proeverie: Bij deze tea room kun je terecht voor smoothies, milkshakes, koffie en uiteraard thee. Wil je ook wat lekker bij je drankje dan ben je hier zeker aan het juiste adres want ze hebben hier de mooiste cupcakes in de etalage staan.
IMG_3343

Winkelen:
Zoals reeds eerder gezegd is Brugge een stad met klasse en dat kan ook zeker gezegd worden van de winkels. Natuurlijk zijn er de bekende modeketens te vinden als de ZARA, H&M, Mango en ga zo maar door. Naast deze reeds bekende ketens zijn er echter ook vele kleine bekende en minder bekende boetiekjes te vinden in een van de vele zijstraatjes. Het is dus zaak om even van de gebaande paden af te wijken en de zijstraatjes in te lopen.
Weekend Gent 05-06-079

Chocolade:
Belgische Bonbons, wie kent ze niet? Uiteraard is er ook in Brugge chocolade te vinden en in grote hoeveelheden ook. Na lang zoeken op het internet kwam ik er achter dat je chocolade het beste kunt halen bij ‘The Chocolate Line‘ een klein donker winkeltje in de zijstraat van de grote winkelstraat waar je de lekkerste bonbons kunt vinden in alle soorten en maten. Naast deze winkels struikel je in de rest van Brugge ook over de zaken, maar wat je zeker ook niet mag missen zijn de in chocolade gedoopte aardbeien welke bij Godiva te koop zijn.

IMG_3396-001
Dineren:

Brugge is de uitgewezen plek om te genieten van heerlijk eten. Of je nu voor een lokaal restaurant gaat of voor een sterren restaurant, het is allemaal te vinden in Brugge.
Toms Diner: Dit is het restaurant waar ik zo verschrikkelijk lekker heb gegeten, een beter diner dan dit heb ik waarschijnlijk nog nooit gehad dus dit is echt mijn top hotspot voor iedereen die naar Brugge gaat. Niet alleen is het eten verschrikkelijk lekker, je kunt er ook terecht voor cocktails!
Refter: Dit restaurant is van de zoon van een Belgische sterrenkok. Het restaurant is gesitueerd op loopafstand van de grote markt en is strak ingericht in tegenstelling tot de meeste eetgelegenheden in Brugge. Hoewel dit een bistro is

Weekend Gent 05-06-078
Ook naar Brugge?
De stad Brugge is echt een aanrader om te bezoeken, of je nu een dag of een weekend een bezoek brengt, je zult je er zeker vermaken. De stad is goed te bereiken met de auto of de trein. Met auto is het vanaf Amsterdam een kleine 3 uur rijden en maak je gebruik van de trein dan kun je er in een kleine 4 uur zijn.

Tags: , ,
Categorie: Legally-Travel, Reizen, Tips
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Janine 07.10.2014

  Ik wil echt nog een keer naar Brugge, dus ik sla dit artikel zeker op!

 • Reageer Wanda 13.10.2014

  Leuke blog met goede tips! Vroeger kwamen we meestal wel 2 keer in het jaar in Brugge vanwege het werk van vriendlief maar inmiddels is het helaas wel alweer 3 jaartjes geleden maar ik krijg er spontaan weer zin in! Tom’s Diner zijn we toen ook een keer geweest, inderdaad een echte aanrader!

 • Reageer Anouk 23.10.2014

  Wat een fijne foto’s! Ik lees inderdaad dat ik nog eens moet gaan, al is het alleen al voor het restaurant;)!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.