Legally-Me: My weekly diary

20.10.2014

Amsterdam Marathon week en cop8-001

Afgelopen week was een week met uitersten. Liep ik woensdag middag nog in Kopenhagen, op donderdag en vrijdag zat ik weer braaf achter mijn bureau op kantoor. Mijn 2 daagse werkweek werd gevolgd door een super weekend. 

Amsterdam Marathon week en cop
Maandag:

Hoewel we niet ontzettend lang uitslapen is het stiekem toch wel heel lekker dat onze wekker pas om half 9 gaat, dat is toch 2 uurtjes later dan de wekker als ik naar kantoor moet. Na het ontbijt gaan we naar een 3 tal wijken aan de andere kant van de stad. Helaas regent het behoorlijk, maar toch blijft de stad onverminderd mooi en leuk. Rond een uurtje of half 12 gaan we ergens zitten, Zowy neemt een soya latte [Zowy en Soya Latte’s zijn onafscheidelijk, zie je een Soya Latte dan zie je Zowy en andersom] anyway, ik nam een juice met spinazie, appel en ananas. Weer zo een voordeel aan Kopenhagen, want in iedere straat vind je wel een Joe and the Juice waar je terecht kunt voor een kop koffie of een verse juice of smoothie. We blijven lekker lang zitten en kletsen, want uitgepraat raken we niet. Vervolgens gaan we verder de stad in en lopen we rond. We krijgen na een tijdje een beetje trek maar doordat we hogen eisen stellen aan een lunch komen we maar niets tegen wat aan al onze eisen voldoet, met als gevolg dat we uiteindelijk besluiten om wederom Smushi te gaan eten. Smushi is een combinatie tussen het typisch Deense Smorrenbrod en sushi en is werkelijk goddelijk! Na de smushi is het inmiddels al weer een uur of 5, we hebben immers lang genoten van het eten en de heerlijke Chai Latte die ze er serveren. We shoppen nog wat en gaan dan naar het hotel. We tutten even wat, de haren gaan in de krul en de rode lippenstift wordt uit de kast getrokken. We eten bij de PS grill bar een van de leukste en gezellige restaurantjes die ik in Kopenhagen heb gezien. We eten gebakken zalm en friet, simpel maar zeer smakelijk. Na het eten keren we tegen 22:30 terug naar het hotel waar we snel in bed duiken.

Amsterdam Marathon week en cop1
Dinsdag:

Omdat we vandaag naar Mälmo gaan, staat de wekker eerder dan alle andere dagen. Na het ontbijt lopen we richting het station voor, maar niet voordat we een koffietje hebben gehaald. Na het kopen van het kaartje nemen we plaats in de trein die ons binnen 40 minuten naar Mälmo zal brengen. De brug is prachtig, maar helaas zie je er weinig van vanuit de trein. Voor we het weten komen we aan in Mälmo waar ik eindelijk mijn kennis van de Zweedse taal in de praktijk kan brengen. Toen ik mij ooit eens verveelde heb ik namelijk voor de fun een taalcursus Zweeds gedaan. Mälmo aan zich hebben we redelijk snel verkend en een bezoekje aan de H&M mocht uiteraard niet ontbreken. Ik scoorde er 3 topjes [wit, oud roze en zwart] van een super mooie kwaliteit voor in totaal €25,00 en ow ja ik scoorde ook nog een lingerie setje die zo mooi is dat ik hem bijna hier zou delen, maar dat gaat me toch net even iets te ver. Goed, van shoppen krijg je honger en dus gingen we op zoek naar een leuk tentje om te lunchen. Dat leuke tentje vonden we in een Raw Food hotspot, ideaal natuurlijk want glutenvrij is daar geen probleem. We smikkelde van een raw vegan chocolade taartje en een raw Chai Thee [dat laatste is geen echte aanrader aangezien het meer smaakt naar warme melk met wat kaneel, maar het idee was leuk ;)]. We vervolgde onze weg door Mälmo wat we toch niet zo leuk en bruisend vonden als Kopenhagen en dronken nog een koffietje met latte art. Na de koffie liepen we nog een beetje door de stad op zoek naar leuke winkeltjes en een magneetje voor mijn moeder. We kwamen uit bij het station waar we bij een bakkertje nog wat lekkers haalde en besloten de trein weer terug te nemen, Mälmo was leuk, maar kan niet tippen aan Kopenhagen. In Kopenhagen liepen we via de winkelstraat naar het hotel. Na lang twijfelen besloten we bij Retour Steak te eten, een super goede keus want we hebben heerlijk gegeten. Zowy ging voor de hamburger en ik ging voor een steak tartaar met een groene salade. Na het eten gingen we weer terug naar ons hotel waar we ieder nog een maskertje opbrachten hetgeen ten gevolg had dat we hele foute selfies maakte.

KOPENkopencopenhagen2
Woensdag:

Een heel uitgebreid verslag van deze dag kun je terug lezen in het artikel My Day in pictures die ik vorige week al plaatste. Het was onze laatste dag in Kopenhagen en die moest natuurlijk goed besteed worden. Na het ontbijt genoten we van een heerlijke verse Chai Tea. Omdat Nyhavn toch wel het meest iconische plaatje van Kopenhagen besloten we daar nog even heen te gaan voor een kleine fotoshoot. Na de shoot kon er weer gegeten worden en wel bij het stukje hemel op aarde wat we hadden ontdekt tijdens onze tocht naar de kleine zeemeermin op zondag. Het taartje liet ons zondag al in extase, maar toen deelde we er 1 nu aten we er beide 1 en wat was die goddelijk. Maar ook aan taartjes eten komt een einde en dus gingen we naar het hotel, pikte we onze koffer op en vertrokken we naar de luchthaven. Het einde van ons tripje en voor we het wisten waren we weer in Nederland….

Amsterdam Marathon week en cop2
Donderdag:

Van alle dagen is dit waarschijnlijk de minst spannende dag geweest. Na mijn ontbijtje stapte ik op de fiets naar kantoor waar een volle inbox op me wachtte. Op vakantie had ik de meest belangrijke mailtjes wel gelezen en beantwoord maar het draait op vakantie natuurlijk wel om genieten en dus heb ik niet al mijn mailtjes gelezen met als gevolg 172 ongelezen mailtjes. Na een paar uurtjes als een halve autist te hebben gewerkt, louter onderbroken door een lunch, had ik rond 19:00 uur mijn inbox weer leeg en schoon en stapte ik om 19:30 op de fiets naar huis om boodschappen te doen en te eten. Als ik laat thuis ben heb ik meestal geen zin meer om te koken en deze avond was ik zo lui en moe dat ik dus met een soepje uit de diepvries dineerde gevolgd door een lekkere bak yoghurt met mango. Het is de avond van het Telivisiergala en als TV junky en jurist werkzaam bij de grootste TV producent van Nederland moet je dat natuurlijk kijken. Hoewel Penoza eigenlijk mijn voorkeur zou moeten hebben aangezien deze door het bedrijf waar ik werk wordt geproduceerd, maar gezien alles wat ik in het verleden voor Flikken Maastricht heb gedaan ging daar stiekem mijn voorkeur naar hen uit. Uiteindelijk wonnen zij tot mijn vreugde de ring!

Amsterdam Marathon week en cop3
Vrijdag:

Na het ontbijt is het tijd om een tas voor twee nachtjes logeren in te pakken. Omdat ik uit werk direct naar Amstelveen ga besluit ik met de metro naar kantoor te gaan. Onderweg kom ik mijn collega tegen die dezelfde metro heeft dus het stuk lopen naar kantoor is ineens een stuk gezelliger. Op kantoor ga ik weer lekker aan de slag en lunch ik met een pompoensoepje, hoewel het weer nog niet erg herfstig is ben ik al helemaal in de pompoenmodus. Om 16:00 uur is het feest op werk ter eren van de 5000ste aflevering van GTST. Toen ik 8 jaar oud was vond ik GTST geweldig en keek ik zo verschrikkelijk op tegen alle acteurs in de serie en nu, op 25 jarige leeftijd sta ik met ze te borrelen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Soms moet ik me dat soort dingen echt beter leren realiseren.
Na de borrel werkte ik nog even maar ik moet toegeven dat de bubbels er wel een beetje inhakte en dat ik dus niet erg productief meer was. Na werk ging ik naar Amstelveen om bij mijn ouders te eten. Mijn moeder had mijn favoriete eten gemaakt, rodekool met aardappelpuree. Na het eten bleek mijn moeder ook nog een lading cupcakes te hebben gebakken die echt heerlijk waren. M. kwam me ophalen en moest natuurlijk ook een cupcake proeven waarna we lekker samen naar huis gingen waar we nog even een aflevering van The Good Wife keken.


Amsterdam Marathon week en cop6Zaterdag:

Na heerlijk lang te hebben uitgeslapen werd ik verwend met een ontbijtje op bed door M. Zo onwijs lief en lekker! Na het ontbijt kreeg ik golfles van M. die zelf al enige tijd actief is op golfbaan en na alle verhalen wilde ik nu ook wel eens een balletje slaan. Na wat missers begon het aan het einde van mijn les nog ergens op te lijken en passeerde ik voor het eerste de 50m. Dat is natuurlijk nog niets vergeleken met de kunsten op de baan van M. maar je moet toch ergens beginnen. Na de golf smikkelde we nog van de cupcakes van mijn moeder en keken we nog een aflevering van The Good Wife. Omdat we naar de film gingen die al om 19:20 begon besloten we lekker uit eten te gaan, we aten pizza bij Woodstone in Haarlem, waar ze ook glutenvrije pizza’s serveren. Na een heerlijke pizza gingen we richting de bios waar we de film ‘Gone Girl’ keken, een super spannende [mij soms iets te spannend] film die ik echt kan aanraden aan iedereen. Thuis dronken we nog een limoncello en vervolgens gingen we lekker slapen.

Amsterdam Marathon week en cop7
Zondag:

Omdat ik graag het grootste deel van de Amsterdam Marathon wilde bekijken en wilde supporten ging mijn wekker al vroeg. Na een heerlijk havermout ontbijtje bij M. thuis ging ik op de bus naar huis. Thuis pakte ik snel mijn tas en vertrok ik richting het parcour waar ik zo een 5 kilometer langs fietste. Ongeveer 1000 m voor de finish zag ik de snelste vrouw langs komen en toen was het wachten geblazen op Paul. Nee niet die Paul ik hoor jullie denken. Toen ik in het dreamteam zat heb ik Paul leren kennen als de beste vriend van Dreamteam lid Geert en Paul liep ook de marathon in Rotterdam. Voor zijn 40ste verjaardag liep hij de marathon van Amsterdam en ik wilde hem maar al te graag aanmoedigen. Nadat Paul eenmaal langs was gekomen was het even een mooie Dreamteam reünie met Geert en konden we weer even verder kletsen. Nu mijn blessure bijna voorbij is begint het lopen weer te kriebelen en kan ik niet wachten tot ik weer kan gaan lopen. Op de weg naar huis deed ik wat boodschapjes en besloot ik white Collar te gaan kijken. Tijdens aflevering twee viel ik in slaap en werd pas om 19:30 weer wakker, oeps. Iets later dan gepland stond ik dus mijn tomatensoepje te brouwen en at ik het op met 2 broodjes. Na het eten keek ik heel Holland bakt en Nieuwe buren terwijl ik mijn huis een beetje opruimde en toen was het weer tijd om te gaan slapen.

Hoe was jullie week? 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Marlissa 20.10.2014

  Wat een heerlijk verslag om te lezen. Gone Girl wil ik ook nog zien!

 • Reageer Simone 20.10.2014

  Hele leuke diary, Kopenhagen lijkt me echt heel erg leuk en vernieuwend!

 • Reageer Hester 22.10.2014

  Wat een heerlijke diary! (kan ik echt van genieten hihi)
  Ik ben zelf ook in Kopenhagen geweest, echt een super stad! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad:)

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.