Legally-Art: 5 Tips voor betere Instagram food foto’s

13.11.2014

My Pictures2
Instagram, noem het een lichte verslaving, maar het eerste wat ik doe als ik wakker word is de app openen en foto’s bekijken. Zelf plaats ik ook met enige regelmaat foto’s. Vandaag 5 tips voor betere Instagram foto’s.

Zodra het eten in een restaurant wordt geserveerd durven mijn vriend, vriendinnen en familie het eten niet aan te raken. Het eten aanraken voor er een foto is gemaakt is not done in mijn aanwezigheid en als ik na 2 minuten de foto heb mag iedereen aanvallen. 

1. Licht
Licht is een van de belangrijkste dingen om een goede foto te maken. Helaas is het niet altijd makkelijk om met goed licht te fotograferen nu de dagen korter worden. Ook in menig restaurant is niet voorzien van het meest ideale licht. Je kunt er voor kiezen door kaarsjes wat meer sfeer en licht in je foto te brengen, maar gebruik nooit de filts van je camera. Je eten wordt er niet smakelijker op als je met flits fotografeert.

My Pictures4
2. Accessoires/ondergrond/servies
Als je een foto maakt van een heel mooi mooi vormgegeven bakje havermout maar fotografeer je het op een lelijke ondergrond en zit je eten in een bakje van de Chinees, dan zal het toch gelijk een stuk minder smakelijk er uit zien.
  Ondergrond
Met ondergronden kun je spelen, gebruik eens een theedoek, een snijplank, de vloer of               zelfs een sjaal. Maar het kan juist ook weer heel mooi zijn om een even achtergrond te                 gebruiken om een wat rustigere foto te creëren.
Servies
Natuurlijk kun je prachtige foto’s maken met een normaal wit bord maar het is ook heel               leuk om af te wisselen met servies. Verschillende kleuren, verschillende vormen en                       patroontjes. Voor ieder gerecht is een ander soort bord, of schaaltje geschikt. Gevolg kan             zijn dat je met allerlei verschillende borden en schaaltjes in de kast zit puur voor de                       vormgeving. Kijk eens bij de Xenos voor verschillende borden en schalen, maar struin ook           eens een rommelmarkt of of ga eens naar een tweedehands winkel.
Accessoires
Heb je een bananencake gebakken, kies er dan eens voor om een banaan er naast te                   leggen, maar ook een lege schil of nootjes. Je kan natuurlijk ook denken aan een mes,                   glazen op de achtergrond, een boek, tijdschriften en ga zo maar door. Op die manier kun             je een sfeer neerzetten en maak je de foto wat levendiger.

3. Leg je eten netjes neer
Gooi je, je eten gewoon op je bord en maakt je er een foto van dan ziet het er altijd al een stuk minder aantrekkelijk uit dan een bord dat mooi is opgemaakt en waar werk in is gestopt. Het mooiste is als je de ingrediënten en losse onderdelen van een gerecht allemaal tot zijn recht laat komen op een foto. Ook kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld wat extra kruiden [peterselie of basilicum
My Pictures3
4. De juiste hoek
Met een helikopterview geef je de kijken vaak een goed beeld van het gerecht dat je fotografeert. Maar is je gerecht opgebouwd in verschillende lagen dan kan het juist weer beter zijn om een andere hoek te kiezen. Stel je maar eens een heerlijke lasagne voor, van boven af gezien is dat niet veel bijzonders maar fotografeer je het van de zijkant dan ziet het er een stuk aantrekkelijker uit.

5. Het juiste filter
Hoe smakelijk ziet havermout er uit in het zwart wit? Of wat dacht je van pasta met een blauwe, of groene gloed? Geloof me, je eten wordt er niet smakelijker op. Hoe natuurlijker je foto is hoe mooier het eindresultaat zal zijn. Gebruik filters dus met maten en alleen als het je foto beter maakt!

My Pictures5

Fotografeer jij graag je eten, of maak jij liever foto’s van andere zaken? 

Tags: , , , ,
Categorie: Fotografie, Legally-Life, Tips, Zoom
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Joyce 13.11.2014

  Leuk artikel weer! Ik vind het leuk dat je weer zo regelmatig blogt!
  Ik hou van foto’s van eten maken, maar ik zit inderdaad vaak met het licht probleem. Jou eet-foto’s zien er altijd erg mooi en smakelijk uit!

 • Reageer Kim 13.11.2014

  Jij maakt echt onwijs mooie Instagram foto’s!

 • Reageer Maaike 13.11.2014

  Waar haal je de tijd vandaan om van die mooie foto’s te maken?

  • Reageer Stacey 13.11.2014

   Het maken van de foto is zo gedaan, het opmaken is soms wat meer werk, daarom bedenk ik vaak al de avond van te voren hoe ik het wil gaan maken.
   Verder probeer ik ready te zijn zodra de zon op komt zodat ik dan direct de foto kan maken, kan eten en naar mijn werk kan gaan. Ik ben bang met de korter wordende dagen dat het binnenkort helaas niet meer mogelijk is om bij daglicht foto’s te maken door de weeks.

 • Reageer Maaike 13.11.2014

  Ik hou van food foto’s! Ik vind het alleen niet zo mooi om foto’s te maken van de lelijke dingen die ik eet haha.

 • Reageer Bianca 13.11.2014

  Ik het licht op je foto’s altijd zo mooi! En je kunt zien dat je er echt werk van maakt!

 • Reageer Joyce 14.11.2014

  Ik vind je foto’s zo mooi, ik heb zelf al nooit zo’n mooi licht meer als ik ontbijt. Dat is zo’n bummer haha!

 • Reageer Dagmar 14.11.2014

  Wat een fijne tips, zo leuk om te lezen!

 • Reageer Wanda 16.11.2014

  Ik maak altijd wel foto’s van het eten, maar die plaats ik eigenlijk nooit op mijn Instagramaccount omdat ik ze daar absoluut niet mooi genoeg voor vind. Meestal gebruik ik ze om naar iemand te appen, dan vind ik het minder erg dat de kwaliteit niet zo goed is…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.