Legally-Brunette: Frustraties van de werkende mens

07.11.2014

Zodra je eenmaal begint te werken is het voorbij met het fijne en vrije leven wat je gewend was in je studententijd. Werken heeft zijn voor en nadelen en vandaag gaan we het gewoon eens hebben over alle frustraties die we tegenkomen op het werk. Schroom niet om lekker zelf ook je frustraties te spuien!

Je hebt nergens meer tijd voor, een afspraak plannen bij de tandarts duurt maanden omdat je niet kan verzuimen van je werk | Uitslapen is verleden tijd, iedere dag gaat je wekker veel te vroeg, hoe vroeg je ook bent gaan slapen, denk je in het weekend eenmaal lekker uit te kunnen slapen maakt je biologische klok je om 07:00 wakker na een avondje stappen…. |Winkelen kun je alleen nog maar doen op de momenten dat het, het drukst is, op koop avond/ zaterdag/zondag | Als je thuis komt uit je werk heb je helemaal geen zin om nog een uitgebreide en gezonde maaltijd te bereiden dus kies je voor de voorgesneden groente van de supermarkt en verwaarloos je, je kook skills | Gezellig afspreken met vrienden en vriendinnen door de weeks wordt lastig omdat die wekker de volgende dag weer zo verdomde vroeg gaat | Je bent veroordeeld tot automaat koffie en kunt niet even naar een leuk koffietentje als je zin hebt in een goede kop koffie | Op een werkvloer tref je altijd die collega’s die zichzelf net wat beter vinden dan de rest en die tot jou grote ergernis je behandelen als een domme koe | Je voelt je betrapt als je even snel een whatsappje terug stuurt naar je vrienden terwijl je leidinggevende binnenkomt | Als het de bedrijfscultuur is om tot minimaal 20:00 te werken dan betekend dat, dat je moet blijven zitten ook al heb je eigenlijk geen fuck te doen. | Schijnheilige collega’s die de kantjes er van af lopen zodra de baas een weekje op vakantie is |25 vakantie dagen, hoe kom je daar ooit mee uit?! | Geld hebben om op vakantie te gaan maar niet de dagen hebben om het te doen | Tijdens je studie leek het werk wat je zou gaan doen een stuk spannender en leuker, in de praktijk blijkt meestal de helft uit administratie te bestaan… | Je zit de hele dag op je kont terwijl je het liefst af en toe ook even een rondje wilt lopen | Tijdens je sollicitatie gesprek wordt gevraagd of je flexibel bent, dit betekend echter dat die flexibiliteit alleen van jou kant komt, je werkgever is verre van flexibel | Als je op vakantie bent, in het weekend en in de avonden wordt er verwacht dat je, je mail blijft lezen, je bent immers toch geen 9 till 5 mentaliteit? | Men vraagt of je een middag vrij hebt genomen als je om half 6 het kantoor uit loopt | Fouten worden keihard afgestraft maar hard werken en overuren zijn de normaalste zaak van de wereld | De illusie dat overuren worden uitbetaald [dan zou ik bijna 2 keer zoveel verdienen] | Collega’s met kinderen die 3 keer per week eerder weg moeten omdat er luizen zijn, er eentje koorts heeft, er een herfst project is op school en ga zo maar door |

Begrijp me niet verkeerd ik ben onwijs dankbaar dat ik een baan heb, maar soms verlang ik best wel eens terug naar die vrije en gezellige studententijd.

Wat zijn jouw frustraties van werken? 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Karlijn 07.11.2014

  Heel herkenbaar, alles moet in dat ene weekend worden gepropt. Nog mazzel dat de winkels tegenwoordig tot laat open zijn en we een koopzondag hebben.

 • Reageer Bente 07.11.2014

  Sommige dingen zijn heel herkenbaar (winkelen, uitslapen, afspreken met vriendinnen, vakantiedagen (waar ik er wonder boven wonder dit jaar nog 7 van over heb:D) etc.) maar gelukkig hoef ik vrijwel nooit over te werken, af en toe een call in de avond daargelaten maar dat kan gewoon vanuit huis. En verder gelukkig alleen maar leuke collega’s en is een keer wat later komen ivm de tandarts geen probleem!

 • Reageer Lieke 07.11.2014

  Vooral dat verplicht lang blijven is zo irritant….

 • Reageer Tessa 07.11.2014

  Oooh allemaal zo ontzettend herkenbaar! Leuk zo op een rijtje 🙂

 • Reageer Linda 07.11.2014

  Heel herkenbaar, wat dacht je van : collega’s die zijn/haar telefoon niet opneemt omdat de batterij leeg is of als de server er uit ligt!

 • Reageer Denise 07.11.2014

  Het is alsof ik mijn werkzame leven in een paar minuten samengevat zie! Bijna alles is zo herkenbaar! En dan naast het overwerken ook nog verwachten dat je dan thuis ook nog iets doet. Een ‘normaal’ mens heeft ook nog iets als een prive leven denk ik dan!

 • Reageer Martine 07.11.2014

  Leuk om weer zo’n eerlijke en realistische post te lezen. Wat ik me afvraag, lezen collega’s, leidinggevende of baas dit niet? Ik zou dat best eng vinden!
  Wel heeeel herkenbaar natuurlijk!;)

 • Reageer Joyce 10.11.2014

  Heerlijk om ook een keer zo’n blog te lezen, al herken ik er nog niet heel veel in, maar dat komt ook zeker doordat ik in een heel andere branche werk. Momenteel werk ik als juf als invalkracht en over twee weken kan ik eindelijk weer vier dagen in de week een groep zes draaien. Dus vrij vragen voor mij is altijd lastig, omdat ik dan een hele klas achterlaat. Maar dat ‘verplicht’ blijven zitten herken ik maar al te goed, gelukkig is daar laatst een gesprek over geweest om ervoor te zorgen dat je alleen blijft zitten als je groepszaken niet af zijn.
  De koffie automaat blijft wel altijd een heikel punt haha. Om dat te voorkomen moet je denk ik in een goed eetcafe werken.

 • Reageer Veronica 28.11.2014

  Zooooo herkenbaar. Ik heb hiervoor een baan gehad waarbij ik 4 dagen werkte en nu werk ik weer 5 dagen en ik mis mijn vrije vrijdag zo ontzettend. Ik heb het ontzettend naar mijn zin maar ik herken zoveel punten die je benoemd.

  Wat ik bij mijn vorige baan vooral frustrerend vond was dat ouders altijd meer voor elkaar kregen zodra het om vrouw en kinderen ging terwijl ik hoog en laag moest springen voor een middagje vrij…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.