Legally-Me: No Buy November Update #1

17.11.2014

IMG_4644-001
Er zijn inmiddels alweer iets meer dan 2 weken verstreken van No Buy November. Heb ik inmiddels iedere webshop leeggekocht of kan ik me nog keurig houden aan de door mij zelf opgestelde regels?

Week 1:
Maandag tot en met vrijdag is het vrij simpel me in te houden met aankopen doen die niet nodig zijn, simpelweg omdat ik er geen tijd voor heb. Online shoppen, ook daar was geen tijd voor dus zijn de enige uitgaven die ik heb gedaan de uitgaven in de supermarkt. Nu ben ik daar doorgaans al geen big spender, maar deze week lette ik extra goed op. Voor de grap bewaarde ik eens mijn bonnetjes om te kijken wat ik nu in een week aan boodschappen uitgeef. Totaal aan boodschappen heb ik: €41,97 uitgegeven. Dat is minder dan dat ik normaal aan boodschappen per week uit geef. Normaal geef ik namelijk tussen de 50 en 60 euro aan boodschappen uit. Maar bij No buy November hoorde ook een analyse van wat je normaal koopt dus heb ik bewustere aankopen gedaan in de supermarkt en dat heeft zijn resultaat gehad zoals je kunt zien.

Maar dan, aan die boodschappen heb ik me zo keurig gehouden, maar ik heb daarnaast me ook helemaal niet gehouden aan de no buy november. Al tijden, zeg gerust jaren, heb ik al lang een nieuwe warme winterjas nodig. Zeker nu ik in de avond vaak pas na 20:00 op de fiets naar huis zit gedurende 25 minuten, is het best fijn om een warme winterjas te hebben. Helemaal gezien het feit dat ik al 3 keer bibberend en klappertandend thuis ben gekomen. Maar goed excuses genoeg, ik kocht dus een jas, niet een Zara exemplaar want daarvan weet ik inmiddels dat de meeste daarvan niet warm genoeg zijn voor koukleum Stacey, maar een exemplaar van 240 euo…. OEPS!

Week 2:
Ook nu geldt wederom dat het niet kopen van spullen door de weeks een stuk makkelijker is als je het druk hebt. Omdat ik met 2 andere dames op kantoor zit komt het woord webshop, Zalando, H&M en Zara nog wel eens langs en natuurlijk heb ik dan de neiging om ook gezellig mee te shoppen, maar nee dat heb ik niet gedaan. Sterker nog, ik heb wat items op marktplaats gezet die ik nog in de kast had liggen en waar ik bij nader inzien toch niet zo blij van werd. Het geld heb ik apart gelegd voor de aankoop van kerst cadeautjes in de maand december.
Ook deze week heb ik weer de kosten van mijn boodschappen bijgehouden, totaal was ik deze week €43,21 kwijt, iets meer maar dat komt ook omdat ik wasmiddel en wasverzachter nodig had. Dit weekend heb ik me wel keurig aan mijn eigen No buy gehouden trouwens, maar ja dat moest ook wel na aankoop van die jas….

De komende weken denk ik niet in de verleiding meer te komen om gekke dingen te gaan kopen behalve eten, etentjes en sinterklaas cadeautjes. Maar goed, stiekem is mijn No buy November natuurlijk al mislukt….

Hou jij wel eens bij wat je per week aan boodschappen kwijt bent? 

Tags:
Categorie: Legally-Life, Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Jenn 17.11.2014

  Tja, een winterjas heb je wel gewoon nodig he 😉

 • Reageer Bente 17.11.2014

  Je komt ook niet heel vaak de perfecte warme winterjas tegen! Wat ben je netjes uit met je boodschappen! 🙂

 • Reageer Sanne 18.11.2014

  Hahaha een no buy en dan een dure jas kopen. Heel herkenbaar. Verder heb je er netjes aan gehouden dus het valt op zich nog wel mee toch?

 • Reageer Manon 18.11.2014

  Ik ben wel benieuwd wat je aan etentjes en lunches etc hebt uitgegeven.

 • Reageer Rozentuintje 20.11.2014

  Wat ben jij zuinig met boodschappen zeg!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.