Legally-Me: My day in Pictures

18.11.2014

leiden-001
Omdat het leven van een jurist ooit begon in college banken en rechtspraak aan veranderingen onderhevig is was het gisteren tijd om aanwezig te zijn bij de PAO Auteursrecht op de Universiteit van Leiden. Maar mijn dag begon gewoon op kantoor. Ik hield weer een dagboekje bij zodat jullie een beetje mee kunnen kijken met mijn dag. 

leiden1
Zodra mijn wekker gaat voel ik al dat het geen top dag gaat worden. Dacht ik zondag nog dat de pijn in mijn keel werd veroorzaakt door het overmatig hard meezingen tijdens Musicals in Concert, inmiddels kan ik je vertellen dat ik gewoon een verkoudheidje onder de leden heb. Goed van verkoudheid ga je niet dood en daar kun je gewoon mee aan de slag dus hijs ik mezelf uit mijn oh zo geliefde bed.

leiden2
Een douche doet wonderen en voor ik het weet ben ik aangekleed en wel en sta ik mijn ontbijtje te maken in de keuken. Uiteraard havermout, maar met een extra kop thee met verse gember. Ik heb het idee dat gember wellicht kan werken voor mijn keel, maar ik heb geen idee of dat ook daadwerkelijk zo is.

leiden3
Instagram foto in de maak, uiteraard probeer ik nu het nog een beetje kan iedere ochtend een foto van mijn ontbijt te maken. Al ben ik bang met de steeds later komende zonsopkomst dat het nu wel echt gedaan is met de doordeweekse foto’s. Het liefst zit ik normaal al om 08:00 op kantoor en puur en alleen voor Instagram is dat de laatste week al een half uur later…

leiden4
Ik doe niet mijn nieuwe warme jas maar mijn nieuwe nette winterjas aan, ik heb immers een cursus en wil er toch wel een beetje netjes uit zien. Ik spring op de fiets en parkeer mijn fiets bij station Amstel in de bewaakte fietsenstalling. Op het station, in de metro en onderweg naar werk ben ik vooral bezig met het inrichten van huizen en het bedenken van iets voor de ramen. Kortom, ik vergeet foto’s te maken.

leiden5
Eenmaal op kantoor ga ik aan de slag, maar natuurlijk niet zonder een warm kopje thee. Helaas schiet ik elke keer door mijn voorraad lekkere thee heen doordat al mijn collega’s alles willen proeven waardoor ik nu bijna wekelijks doosjes moet halen. Vandaag heb ik echter geen zin in groen gedoe maar wil ik winterglow thee en dat zit gelukkig ook in mijn collectie.

leiden6
Tijdens de lunch vergeet ik wederom even dat het plog dag is maar zoals het bakje wellicht doet vermoeden at ik yoghurt met havermout en een appel. Ik hoopte dat de kou goed voor mijn keel was maar bedacht me pas tijdens het eten dat melkproducten alleen maar meer slijm produceren. Nog even een klein moment van Fame voor mijn gun van de Action, is mijn dino niet heel tof?

leiden7
Goed, vervolgens cross ik met mijn collega richting Leiden, zij rijdt en ik hou haar navigatie app in de gaten. In Leiden gingen we naar de cursus Post Academisch Onderwijs, Actualiteiten Auteursrecht. Een cursus van normaliter 3 bijeenkomsten, maar wij hebben iedere bijeenkomst onderverdeeld tussen collega’s. In een cursus als deze krijg je weer een soort update van alles wat er in de wereld van het auteursrecht gebeurd,

De onderwerpen die dit keer werden besproken waren vrijwel allemaal gerelateerd aan het onderwerp van mijn scriptie. Grappig was dan ook dat ik er niet alleen met wat collega’s van mijn huidige werk zat, maar ook de begeleiders van mijn scriptie waren aanwezig en collega’s van mijn stage bij Eyeworks.

leiden8
Na de cursus krijg ik een lift naar het station van Leiden. Terwijl ik vanaf de drop plek naar het station loop bel ik even met mijn lieve M. gewoon om even zijn stem te horen en te vragen hoe zijn dag was. Omdat het inmiddels al 20:30 is begin ik honger te krijgen en dan niet een klein beetje, maar echt honger honger. Omdat ik geen zin heb in een salade en het ook nog eens koud heb [hoe erg kan een mens zeuren] ga ik voor een Vanilla latte bij de Starbucks.

leiden9
Eenmaal in de trein begin ik mezelf steeds moeier en verkoudener te voelen. Die koffie waar ik normaal altijd echt van geniet smaakt me nu ook voor geen meter en ik kan niet wachten tot ik thuis ben. In de trein bel ik even mijn ouders en na ongeveer een half uur kom ik aan om Amsterdam Centraal.

leiden10
Op Amsterdam centraal stap ik over op de metro die me naar het Amstel station brengt. Daar staat mijn fiets al weer op me te wachten. Een tijd lang kwam ik vaak in het weekend bij deze stalling en maakte ik altijd een praatje met de jongen die er toen stond. Sinds mijn vakantie had ik hem echter niet meer gezien maar nu was hij er. We kletste even bij en toen ging ik snel naar huis want HONGER!

leiden11
Eenmaal thuis had ik geen honger meer… en dat in een tijdsbestek van 5 minuten. Ik dwong mezelf te eten, erwtensoep ala mama uit de vriezer met wat brood, en dat was eigenlijk wel heel lekker. Terwijl ik een beetje aan dit artikel zit te werken eet ik nog een stukje pure chocolade met nootjes, gewoon omdat ik er ineens zin in had en het in huis had.
Uiteindelijk val ik rond 23:15 in slaap om om 03:00 wakker te worden en niet meer te kunnen slapen… beetje jammer, maar vanavond maar extra vroeg naar bed dus.

Tags:
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Anouk 18.11.2014

  Ahh erwtensoep, heerlijk! Haha en IG levert zeker de nodige vertragingen op zo nu en dan.

 • Reageer Elise 18.11.2014

  Leuke pyjamabroek! Mag ik vragen waar hij van is?

  • Reageer Stacey 20.11.2014

   Dank je. Hij is al een jaar of 5 oud gok ik en van de Hunkemöller.

   • Reageer Elise 20.11.2014

    Jammer, wordt een lastig verhaal dan. Beterschap trouwens!

 • Reageer Jenn 18.11.2014

  Leuke diary!

 • Reageer Rozentuintje 20.11.2014

  Wat een dag zeg, ik zou opgeblust zijn

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.