Legally-Food: 25 food vragen tag

22.11.2014

IMG_3396-001
Eten en Stacey zijn nauw met elkander verbonden. Of ik nu op mijn werk zit, op de fiets zit of aan het hardlopen ben, ik denk maar al te vaak aan wat mijn volgende maaltijd zal gaan worden. Vandaag dan ook een vrij toepasselijke tag, de 25 food vragen tag. Pauline, van Uit Pauline’s keuken verzon deze Tag en daarna kwam ik hem al tegen op verschillende blogs. Omdat ik hem zelf heel leuk vond om te lezen heb ik hem dus ook maar even ingevuld!


WAT IS JE FAVORIETE ONTBIJT?
Ik ben gek op havermout. Sinds ik de Havermout heb ontdekt wil ik eigenlijk niets anders meer, variëren is moeilijk als er 1 ding is wat je zo lekker vindt. Voor ik in de avond naar bed toe ga maak ik vast mijn havermout, ik hoef het de volgende ochtend dan alleen nog maar in de magnetron te doen en ik ben klaar.

HOE DRINK JE JE KOFFIE?
In de ochtend drink ik thuis gewoon een espresso als een soort wake-up-call die ik doorgaans wel nodig heb voor ik naar mijn werk ga. Op kantoor drink ik vrijwel geen koffie [bleg automaat koffie]. Maar bij de Starbucks kan ik een vanilla latte, caramel macchiato zeker wel waarderen.

WAT ZIT ER OP JE LIEVELINGSBROODJE?
Ik ben verzot op lekker vers brood en dan maakt het eigenlijk niet meer zoveel uit wat er op zit. Ik vind Pindakaas met jam heel lekker op een boterham, maar kipfilet met avocado is ook een briljante combi net als italiaanse ham met pesto. Op het kerstbrood van mijn moeder hoeft alleen wat boter trouwens dat is al lekker genoeg.

SOEP OF SALADE?
Soep, ik vind salade wel lekker maar soep maakt je van binnen zo heerlijk warm en aangezien ik het altijd koud heb is dat dus ideaal. Mijn favoriete soep is trouwens tomatensoep met ballen.

WAT IS JE FAVORIETE KOOKBOEK?
Ik vind het margriet kookboek wat ik ooit van mijn moeder heb gekregen. Het is een heerlijk basic kookboek waar werkelijk alles, maar dan ook echt alles in staat. Hoe kook je een eitje en hoe bak je zandkoekjes. Het is echt een meesterlijk boek dat altijd wel een keertje van pas komt.

NOOIT MEER ZOET OF NOOIT MEER HARTIG?
Nooit meer hartig, zoet is voor mij echt a way of life.

WELKE KEUKEN (LAND) IS JE FAVORIET?
De Italiaanse keuken is wel echt mijn nummer 1 als kan ik de Indonesische keuken ook zeker heel erg waarderen.

WAT IS JE FAVO FOODFILM?
Julie and Julia, die heb ik meerdere keren gezien en blijft gewoon leuk. Laatst heb ik ook een nieuwe film gekeken, Chef, die was ook wel heel erg leuk, maar wint het niet van Julie & Julia.

7658900_orig
WAT IS JE MEEST ULTIEME GUILTY PLEASURE?
Chocolade en dropfruitduo’s, van dat laatste kan ik met gemak 2 zakken leeg eten zonder misselijk te worden. Niet te vergeten pancakes met heeeeel veel stroop!

WIE IS JE GROOTSTE INSPIRATIEBRON?
Vriendinnetje Zowy, die speurt werkelijk iedere vrije minuut die ze heeft op Pinterest voor nieuwe recepten.

THUIS KOKEN OF UIT ETEN GAAN?
Samen met M. vind ik het super leuk om in de keuken te staan maar normaal vind ik het echt een ramp om met iemand te koken. Uit eten gaan vind ik super leuk, maar soms vind ik de intimiteit van thuis eten juist wel heel fijn.

IMG_3392
HIGH END OF LOW PROFILE?
High End vind ik stiekem wel heel leuk. Ik vind het leuk om me netjes aan te moeten kleden om uit eten te gaan en borden die er gelikt uit zien. Nieuwe smaken proeven en nieuwe combinaties die je nog nooit hebt gehad, I love it. Al kan ik een Low profile gelegenheid ook zeker waarderen hoor, als het maar gezellig is.

WAT IS JE LIEVELINGS RESTAURANT?
Als je kijkt naar waar ik de meeste keren heb gegeten dan zou je denken dat het Genki is, maar meestal kies ik voor Genki omdat ik de Sushi daar heel erg lekker vind. In Nederland vind ik denk ik Fris, in Haarlem, wel echt een lievelingsrestaurant al heb ik er pas 1 keer gegeten, maar de sfeer, het eten en de bediening waren echt super.

BOODSCHAPPEN DOE IK BIJ
De Appie

Copenhagen2
HET LEKKERSTE DAT IK OOIT GEGETEN HEB IS
Wat het precies was weet ik niet meer maar het was in Brugge samen met M bij restaurant Joe’s Kitchen. De smaken die we daar kregen waren zo mooi en bijzonder, daar zou ik zo nog een keer willen eten. Maar de Smushi in Kopenhagen kwam ook heel dicht in de buurt.
IMG_9799
WAT IS JE FAVO COCKTAIL?
Ik ben nog niet een hele ervaren cocktail drinker maar ik vind Spritz heel lekker en kan alles waar fruit in zet goed waarderen.

KOFFIE MET GEORGE (CLOONEY) OF HESTON (BLUMENTHAL)?
George, what else 😉

WAT MAG NIET ONTBREKEN IN JOUW KEUKEN?
Satesaus, kaneel, havermout, theezakjes, kwark, appels en bevroren fruit in de diepvries.

MIJN FAVO SNACK IS…
Op de bank vind ik een chipje of een stukje chocolade heel erg lekker. Hebben we het over snacken buiten de deur dan wordt het toch al snel een patat sate saus. Terwijl ik op mijn werk meestal snack met een appel, peer of een ander stukje fruit.

WAT ZIT ER OP JOUW PIZZA?
Heel veel Italiaanse ham en salami, dat vind ik zo onwijs lekker.

WAT LUST JE ECHT NIET?
Lastig, iets echt niet lusten of iets echt niet lekker vinden. Hoewel ik daar vroeger echt het verschil niet tussen zag vind ik het nu een stuk lastiger. Ik denk dan toch mosselen, hoe graag ik ze ook zou willen eten ik hou ze gewoon echt niet binnen.

MIJN FAVORIETE FOODBLOG IS…
Uit Paulines Keuken is een blog die ik heel vaak bezoek en waar ik naast veel lekkere recepten ook de layout heel mooi van vind. Verder ben ik al jaren fan van Culy.


HET GEKSTE DAT IK OOIT GEGETEN HEB IS..
Voor mij was dat een hele vis, een makreel, die ik nog moest fileren. Niet heel gek, maar voor mij een hele uitdaging.

WAT STAAT ER OP JE FOOD BUCKET LIST?
Eten bij restaurant aan de Poel in Amstelveen. Het restaurant heeft inmiddels 2 sterren en al zolang als dat het er zit zou ik er heel graag willen eten omdat ik het uitzicht zo mooi vind over de poel. Helaas zitten aan die sterren natuurlijk ook een prijskaartje dus laat het voorlopig nog even op zich wachten.

IK KAN NIET LEVEN ZONDER…
Satesaus, satesaus maakt alles in het leven beter, of het nu op kip is, bloemkool, stokbrood, komkommer of wat dan ook, het maakt alles in het leven zo veel mooier.

 
 

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Bente 22.11.2014

  Hahah twee zakken dropfruit duo’s eten zonder misselijk te worden? Hoewel ik ze heel lekker vind word ik bij de gedahte alleen al heel misselijk 😉

  • Reageer Stacey 24.11.2014

   Haha, ik doe het ook niet vaak hoor, maar ik durf zelfs te zeggen dat ik daarna best nog wel iets van koekjes op zou kunnen….

 • Reageer Marlissa 22.11.2014

  Ja de Italiaanse keuken blijft ook van mijn een favoriet. Leuk ingevuld!

 • Reageer Simone 23.11.2014

  Veeel overeenkomsten! (tony)chocolade én chips zijn ook mijn favoriete snacks waar ik vooral in het weekend maar moeilijk vanaf kan komen. Ik ben ook gek op pasta en pizza en in de winter is havermout ook niet weg te denken van mijn ontbijtjes.

 • Reageer Joyce 23.11.2014

  Superleuke antwoorden en mooie foto’s ook! Blijft heerlijk om te lezen!

 • Reageer Rozentuintje 24.11.2014

  Leuke tag

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.