Legally-Food: De 10 Hotspots in Amsterdam Oost

26.11.2014

bukowski2-001
Sinds 2,5 jaar woon ik in het stadsdeel Amsterdam-Oost. Niet bepaald onbekend terrein voor mij aangezien ik er 25 jaar geleden ook werd geboren. Toen ik er net kwam wonen hoorde ik vaak over de slechte naam van de buurt, maar hoe langer ik er woon des te hipper het begint te worden. Het ene na het andere tentje opent zijn deuren en zelfs mensen uit Amsterdam-West komen borrelen in Oost. Voor jullie vandaag de 10 Hotspots in Amsterdam-Oost.

Amsterdam Oost heeft door incidenten in het verleden een negatieve associatie bij veel mensen. Zoals in iedere wijk en iedere plaats gebeurd er inderdaad wel eens wat maar ik zou niet willen zeggen dat het extreem veel vaker gebeurd in Amsterdam Oost. Sterker nog het grootste en het hippe deel van Amsterdam Oost is hot en happening, de huizen zijn er net als in de rest van Amsterdam vrijwel niet te betalen en de terrasjes zitten vol. Ben je dus in Amsterdam, dan is het zeker de moeite waard om ook eens een kijkje aan de Oost zijde te nemen!.

Daarbij is Amsterdam Oost ook een buurt met een [tragische] geschiedenis gedurende de tweede wereld oorlog. Er worden zelfs wandelingen georganiseerd door de buurt om meer te weten te komen over deze verhalen.

cadeautjes

1. Bar Bukowski
Wil je op een doordeweekse avond of in het weekend wat drinken, dan is dit ‘the place to be’. In de zomer mag je blij zijn als je een plekje op het terras kan scoren en in de avonden is het vaak zo druk dat men het feestje buiten voor de deur ook al viert. Bij Bukowki, hetgeen gevestigd is op de hoek bij het Oosterpark en het OLVG ziekenhuis, kun je echter niet alleen terecht voor een drankje. Vanaf vroeg in de morgen kun je er terecht voor een koffie to-go, een heerlijk ontbijtje, lunch of diner.

2. Henry’s
Gelegen naast Bar Bukowki ligt Henry’s. In deze bar, waar het doorgaans net zo druk is als in Bukowski, kun je terecht voor de beste cocktails van Amsterdam oost. In de ambiance van een gezellige herenclub, vrouwen zijn gewoon toegestaan, kun je hier genieten van je drankje en vooral veel gezelligheid.

3. Maxwell
Gelegen aan het Beukenplein is dit eetcafe en kroeg een van de eerste hotspots die zich op deze locatie vestigde. Binnen een mum van tijd werd het ontdekt door de locals en sindsdien zit het altijd vol. Na een grondige renovatie en vebrouwing is zowel het terras als het binnen interieus grondig op de schop gegaan en is er meer plek ontstaan voor de grote drommen mensen die even lekker willen eten bij Maxwell. Iedere maandag kun je hier ook terecht voor een Pubquiz.

cadeautjes1

4. Roost
DIt hippe koffie tentje is zo populair dat je mazzel moet hebben om een plekje te hebben. Wachter is echter zeer de moeite waard, want ze maken, bakken en koken hier alles zelf. Niet alleen is alles qua smaak heerlijk het oog wil ook wat en daar doen ze bij Roost ook zeker hun best op. Mensen met een allergie kunnen deze doorgeven en hier wordt heel serieus rekening mee gehouden, ideaal! Een leuk tentje dus waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch of gewoon een kopje koffie.

5. Biertuin
Gelegen tegenover het Oosterpark zit de biertuin. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier terecht voor bier. Naast dat ze hier vele verschillende soorten bier op de kaart hebben staan serveren ze ook eten en met name de biologische kip van het spit mag je hier niet missen!

6. Cafe Bru
Gelegen aan het inmiddels zeer populaire Beukenplein zit Cafe Bru. Hier kun je terecht voor heerlijke verse baksels, een sapje, lekkere verse koffie en de meest bijzondere soorten thee. Ook serveren ze lunches en hebben ze bij tijd en wijlen glutenvrije producten. Binnen is het een smal doch zeer knus en gezellig tentje en bij mooi weer kun je gemakkelijk naar het terras buiten verplaatsen. Het is doordeweeks een geliefde plek voor Freelancers om te werken.

cadeautjes2

7. Walters
Naast het zeer populaire Beukenplein is de Javastraat waarschijnlijk minstens net zo hip, hot en happening geworden de afgelopen tijd. Het ene na het andere leuke tentje opent hier haar deuren en Walters is er daar een van. Walters is volledig ingericht in Javaanse Stijl, maar verder kun je er vooral terecht om lekker te eten en wat te drinken. Het is hier iedere avond gezellig druk en vooral veel mensen komen langs om gezellig een drankje te doen waardoor het al snel een gezellige boel wordt natuurlijk.

8. Bedford Stuyvesant
Een Amerikaans koffietentje waar je terecht kunt voor een heerlijk stukje taart, een lekkere kop koffie, maar waar ze ook wijn, sterke drank, ontbijt en lunch verzorgen. Het is een knus klein tentje waar je vooral met je vriendinnen snel af zult spreken om gezellig bij te kletsen onder het genot van goede koffie en een lekker stukje taart. Deze hotspot ligt in de Javastraat.

9. Hartje Oost
Nog een hotspot in de Javastraat is Hartje Oost, misschien wel de meest opvallende in dit rijtje. Het is namelijk niet alleen een plek waar je terecht kunt voor een kop koffie, een lunch of een stukje taart, ze verkopen er ook kleding en cadeautjes. De kleding die er wordt verkocht heeft een verhaal en is allemaal ‘goed’. Zo verkopen ze bijvoorbeeld TOM’s schoenen die er voor zorgen dat een kind in een derde wereld land tot zijn 18de schoenen krijgt. Een heerlijk tentje dus waar je kunt shoppen terwijl je van je koffie geniet!

10. Smokin Barrels
Een van de nieuwste aanwinsten van Amsterdam Oost en dan met namen het Beukenplein is Smokin Barrels. In deze pas geopende tent kun je, net als bij Maxwell, terecht voor een hapje en een drankje. Of je nu gezellig wat wil drinken met vrienden of wilt bij kletsen onder het eten met vriendinnen, de sfeer is goed en het eten is gewoon lekker. Comfort food als hamburgers maar ook krab staat in deze tent op het menu.

Het is meer dan de moeite waard om een keer te bezoeken als je toch in de buurt bent. Zo kun je heerlijk lopen door het Oosterpark, kun je winkelen bij winkelcentrum Oostpoort en haal je goedkoop je groente en fruit op de Dappermarkt. Het is allemaal makkelijk te bereiken vanaf het Centraal station of het Amstel Station en je ziet gelijk weer eens een heel nieuw deel van Amsterdam.

Ben je wel eens in Amsterdam Oost geweest?

Tags: , , ,
Categorie: Amsterdam, Amsterdam, Legally-Hotspots, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Let's travel and see 26.11.2014

  Jaa Oost is leuk! Woon er sinds 1,5 jaar niet meer (nu in de Pijp) en er zijn een hoop leuke tentjes bijgekomen sindsdien! Wil binnenkort eens bij Smokin Barrels gaan kijken..

  • Reageer Stacey 27.11.2014

   De pijp is natuurlijk ook super leuk, stiekem ga ik daar net zo vaak, zo niet wel vaker, wat drinken. Smokin Barrels is erg leuk, alleen hebben ze in de zomer een zonloos terras, dat is jammer.

 • Reageer Manon 26.11.2014

  Helaas kom ik er nooit, maar klinkt wel als ontzettend leuke tentjes!

 • Reageer Inge 26.11.2014

  Aaah hartje oost is echt een heel leuk tentje! Die andere tentjes ken ik helemaal niet. Ik blijf altijd teveel in het centrum hangen, misschien toch eens wat verder kijken. Leuke blog heb je, ik volg je nu via bloglovin! XO

  • Reageer Stacey 27.11.2014

   Wat lief, dank je wel!
   Het is ook heel logisch dat je vaak in het centrum blijft hangen, zeker als je maar beperkt de tijd hebt. Maar als je een keertje tijd hebt is het best leuk in Oost hoor 😉

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.