Legally-Food: Geroosterde pompoenpitten

18.11.2014

IMG_4652-001
Is er iets lekkerder dan op de bank een filmpje kijken terwijl je stiekem verschrikkelijk aan het snaaien bent? Voor mij is een film zonder iets lekker een slechte film, maar om nu vol te groeien door allerlei soorten chips of zakken popcorn, nee daar heb ik ook geen zin in. Met geroosterde pompoenpitten kun je verantwoord snacken!

Je kent ze wel, de pitjes die te voorschijn komen als je de pompoen opensnijdt en die zitten verstopt in het vruchtvlees van de pompoen. Hoewel het veel werk lijkt ze schoon te maken en er iets mee te doen valt het eigenlijk best wel mee.

Ingrediënten:
– Pompoenpitten hoeveelheid naar gelang je ze hebt, je kunt er zo veel roosteren als je wilt.
– 1/2 eetlepel olijfolie
– Zee zout
– Paprika poeder [pikant]

Bereidingswijze:
1. verwarm de oven voor op 150 graden
2. Maak je pompoenpitten goed schoon, indien je ze met water af spoelt dan is het aan te raden ze eerst goed te laten drogen!
3. Mix de olijfolie met Zout en paprika poeder. Zowel het zout als de paprika poeder voeg je naargelang smaak toe. Wil je ze pittig voeg dan meer paprika poeder toe. Je kunt uiteraard ook voor andere kruiden kiezen zoals kaneel, cayenne peper etc.
4. Haal de pitten er uit als ze goud bruin kleuren. Dit is ongeveer na 15/20 minuten.

Smullen maar!

Meer weten wat je allemaal met een Pompoen kan doen? Houdt de blog dan in de gaten want van de week laat ik zien hoe veel verschillende dingen je allemaal kunt maken met een pompoen!  

Tags: ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

7 reacties

  • Reageer Carlijn 18.11.2014

    Goed idee!! Heb ze laatst weggegooid. Maar dit ga ik zeker proberen deze week. Thanks! 🙂

  • Reageer Bente 18.11.2014

    Wat een handige tip, ik gooi ze eigenlijk altijd meteen weg maar het is natuurlijk veel leuker om er wat lekkers van te maken 🙂

  • Reageer Sanne 18.11.2014

    Ik doe ze ook altijd weg, ergens wist ik wel dat je er iets mee kon, je kunt ze immers ook los kopen, maar ik heb er nooit echt bij nagedacht wat.

  • Reageer Manon 18.11.2014

    Lijkt me heerlijk, je kunt natuurlijk ook variëren met specerijen toch?

  • Reageer Fleur 18.11.2014

    Huh, maar je moet ze toch pellen? In de zin van, volgens mij kun je het omhulsel niet opeten?

    • Reageer Stacey 19.11.2014

      Dat kan ook, maar als je ze hebt geroosterd kun je ook gewoon het omhulsel opeten.

      • Reageer Fleur 19.11.2014

        Oh wat goed! Dat wist ik niet! Super 🙂

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.