Herfst is het seizoen van de pompoen en het betekend ook dat bij de Starbucks al weer enkele weken de Pumpkin Spice Latte te verkrijgen is. Een koffie met pompoen klonk me een paar jaar geleden nog niet echt als muziek in de oren, maar inmiddels kan ik het drankje maar al te goed waarderen.
Helaas is iedere dag koffie halen bij de Starbucks niet de meest verantwoorde en budget vriendelijke optie dus struinde ik het internet af op zoek naar een recept voor deze heerlijke latte. Na wat testen en
Benodigdheden:
- 2 shots espresso
- Een half kopje amandelmelk
- 3 eetlepels pompoen puree
- 1 theelepel koek en speculaaskruiden
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel [kokosbloesem] suiker
- Een snufje kaneel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de melk met de blokjes pompoen op laag vuur in een pannetje. Het is de bedoeling dat de pompoen in de melk gaar wordt.
2. Zodra de pompoen gaar is [dit controleer je door er in te prikken] voeg je de suiker, de vanille en de kruiden toe.
3. Mix met een staafmixer het geheel en zorg dat je een mooie massa krijgt waar geen grote stukjes in zitten.
4. Doe de massa in een zeef om er voor te zorgen dat er echt geen stukjes meet in zitten
5. Voeg de 2 espresso’s toe aan de massa met pompoen, melk en kruiden.
6. Voeg het geheel in een mok en doe eventueel nog wat melkschuim of slagroom er op.
7. Maak af met wat kaneel of speculaas kruiden.
Heb jij je al wel eens gewaagd aan een pumpkin spice latte of drink je liever een ander drankje in de herfst?
7 reacties
Ik heb het nog nooit geprobeerd maar het lijkt me erg lekker!
Jep, definitely een must try! En ik denk vanmiddag als ik met mijn zusje ben al! Heb het al eens vaker geprobeerd… maar dan zonder de pompoen. Ook lekker, maar mist net die starbucks vibe;).
Deze ziet er echt heerlijk uit!
Toevallig was ik net bezig met het maken van pompoensoep en had ik dus pompoen voor handen. Ik kan je zeggen dat hij echt super lekker is, dank voor het recept.
Wat een briljant recept! THANKS lieve stacey! nu kom ik deze koude herfstdagen wel door!!
Klinkt goed! Zou het ook met een klein kopje gewone koffie kunnen? 🙂
Ik ga het vanmiddag uitproberen