Legally-Food: Recepten met pompoen

21.11.2014

1507077_orig
Pompoen, tot een jaar geleden had ik er nog nooit een gekocht en nu heb ik al zo veel verschillende gerechten en baksels er mee gemaakt. De herfst is natuurlijk het ultieme seizoen voor de pompoen, dus als je het nog niet gedaan hebt maak dan zeker eens een recept met pompoen. 

– Pompoensoep
Zodra het buiten weer kouder wordt groeit mijn behoefte om soep te eten. Je hebt natuurlijk pompoensoep in alle soorten en maten, maar zelf vind ik hem vrij plain of lekker spicy op zijn best. De soep zit vol groente en is dus onwijs gezond en vult goed.
Lees mijn recept voor pompoensoep hier.

1402449_orig– Pompoenpannenkoeken
Pannenkoeken zijn natuurlijk altijd lekker en je kan er alle kanten mee op. Niet alleen kun je ze natuurlijk met spek bakken of bestrijken met een flinke laag stroop, je kunt ze ook met pompoen maken! Toen ik dit voor het eerst hoorde was ik nogal argwanend, maar ik kan je vertellen dat het erg lekker is!
Lees mijn recept voor pompoenpannenkoeken hier.

IMG_4652-001
– Geroosterde Pompoenpitten
Een van de eerste dingen die je doet als je een pompoen door midden snijdt is het uitlepelen van het vruchtvlees en de pitten. Waar de pitten normaliter in de prullenbak verdwijnen is dat eigenlijk eeuwig zonde. De pitten van de pompoen kun je namelijk gebruiken om te roosteren, als snack of door je homemade granola.

Lees mijn recept voor geroosterde pompoenpitten hier.

7531554_orig
– Pompoencake
Mijn vader is nogal bekend met gezegde: ‘Wat de boer niet kent dat eet hij niet’ en dus zei ik maar niet wat het was toen ik hem een plakje van deze cake aanbood. Hij zat te smullen en toen hij het op had vertelde ik pas wat het was, pompoencake. Tot nu toe is iedereen heel erg enthousiast bij het proeven van deze cake dus, het is een succesje!
Lees mijn recept voor pompoencake hier.

IMG_4377-001
– Homemade Pumkinspice latte

Bij de Starbucks liggen de liefhebbers er half september voor in de rij, de Pumpkin Spice Latte. Koffie met pompoen, ik stond niet direct te springen bij het idee, maar geloof me het is echt heel erg lekker!
Bekijk het recept dat ik onlangs plaatste hier.

– Pompoen lasagne
Dit gerecht werd onlangs door vriendinnetje Zowy voor mij gemaakt en is weer eens iets anders dan de standaard lasagne. Het recept had ze uit de Allerhande.

Wat maak jij het liefst met pompoen? 

Tags: ,
Categorie: Food, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Carlijn 21.11.2014

  Lijkt me stuk voor stuk echt super lekker! De pompoen soep heb ik inmiddels al regelmatig gemaakt, dus deze keer is er een ander pompoen recept aan de beurt.. ik ga vanavond voor de pompoencake.. en dankzij jouw tip ga ik van de pitten ook wat lekkers proberen te maken 🙂

 • Reageer Rozentuintje 21.11.2014

  Ik ben echt gek op pompoensoep en heb jouw cake een keertje geproefd, die was erg lekker.

 • Reageer Veronica 21.11.2014

  Oh ik koop altijd een pompoen langs de weg hier in de buurt maar weet nooit zo goed hoe ik er aan moet beginnen. Hij staat vaak erg lang in huis voor de sier tot hij begint te rotten en dan gooi ik hem weg. Zonde eigenlijk. En ik neem me steeds voor om er eens een soepje van te maken!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.