Legally-life: Gluren bij de buren

14.11.2014

mijn huisje

Wij Nederlands staan bekend om het gluren bij de buren. Helaas valt er bij mij in de buurt niet veel te gluren maar ik moet bekennen dat ik tijdens het hardlopen toch vaak wel een blik naar binnen werp bij de huizen waar ik voorbij loop. Gewoon ter inspiratie en omdat ik stik nieuwsgierig ben. Mijn guilty pleasure? Huizen bekijken via funda.nl

Laat ik voorop stellen dat het gluren van mijn overbuurman niet valt onder de noemer gluren bij de buren. Gluren doe je namelijk niet in je witte onderbroek en hemt terwijl ik mijn fysio oefeningen sta te doen in de woonkamer. Onder gluren bij de buren versta ik dat het wel eens leuk is om te zien hoe iemand zijn huis heeft ingericht.

Gluren is niet alleen leuk uit nieuwsgierigheid maar je kunt er ook een hoop inspiratie uit halen of juist ontzettend om lachen. Zo ontdenkte ik dat er in bijna ieder huis wel een boedha te vinden is en maak ik er tegenwoordig bijna een sport van om deze dan ook in ieder huis te vinden die ik bekijk.

Zat ik tot een half jaar geleden voor de lol wel eens op de website van de Funda [de landelijke website waar de meeste makelaars hun woningen op plaatsen] tegenwoordig probeer ik toch wel echt een keer per dag te kijken. Binnen een jaar moet ik mijn paleisje verlaten omdat het slechts een tijdelijk huurcontract betreft. Was ik tot een paar maanden geleden dus aan het kijken voor een woning voor mij alleen, sinds kort zoeken we naar een woning.

Vandaag een selectie van wat toffe en heel wat minder toffe dingen die ik tegen kwam in onze zoektocht. Het gaat trouwens louter om huizen in Haarlem.

Prachtige gordijnen

Prachtige gordijnen

In de beschrijving stond: mooi onderhouden tuin

In de beschrijving stond: mooi onderhouden tuin

Leuke roze badkamer....

Leuke roze badkamer….

Prachtige keuken

Prachtige keuken

En daar is de Boedha die je in ieder huis wel kunt vinden

En daar is de Boedha die je in ieder huis wel kunt vinden

Het moet je smaak zijn

Het moet je smaak zijn

leuke inrichting...

leuke inrichting…

Prachtige badkamer

Prachtige badkamer

Minimalistische keuken

Minimalistische keuken

De keuken in het zalm roze

De keuken in het zalm roze

Het was vrij makkelijk om een mooie collectie foto’s te delen met dingen die bijzonder waren die ik vond. Helaas was het een stuk moeilijker om toffe dingen te vinden, maar er zitten er zeker een aantal tussen!
Hoe tof is dit als entree van je huis

Hoe tof is dit als entree van je huis

Die kamer en-suite deuren... liefde!

Die kamer en-suite deuren… liefde!

Mijn droom werkplek

Mijn droom werkplek

Een kookeiland, mijn grote droom

Een kookeiland, mijn grote droom

toffe inrichting

Toffe inrichting en een openhaard!

De mooiste keuken

De mooiste keuken

Een heel romantisch bad in de slaapkamer

Een heel romantisch bad in de slaapkamer

Spiek jij wel eens bij de buren als je langs loopt of kijk je wel eens op Funda.nl?

Dit is geen gesponsorde post voor Funda, ik ben zelf gewoon lichtelijk verslaafd aan het kijken op de website. Zeker nu er concrete plannen zijn 😉 Mocht je trouwens in mijn huis willen spieken, er staan wat foto’s in een oude blog.

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Carlijn 14.11.2014

  Ohh heeeerlijk is dat he, lekker gluren via Funda. Doe dat ook echt regelmatig en al helemaal nu ons eigen appartement te koop staat.
  Hopelijk vinden jullie snel een leuk plekje. Leuk dat je samen gaat wonen!

  • Reageer Stacey 17.11.2014

   Spannend dat je eigen woning te koop staat zeg! Hebben jullie ook al iets nieuws gevonden of wacht je tot je eigen woning is verkocht?

   • Reageer Carlijn 19.11.2014

    Ik heb zelf ook nog een koopwoning waar we gaan wonen zodra de woning van mijn vriend verkocht is. Dus nog niet echt serieus opzoek naar wat anders.. vooral lekker aan het rondneuzen en ideetjes aan het opdoen voor de ‘toekomst’ :).

 • Reageer Let's travel and see 14.11.2014

  Oeh wat leuk, jullie gaan samen op zoek? Spannend zeg! Haha wat zitten er toch lelijke kamers tussen zeg! Grappig om te zien;)

 • Reageer Bente 14.11.2014

  Hahah oh jaa heerlijk vind ik dat ook, op funda huizen bekijken. Wat is het goedkoopste of juist allerduurste huis in plaats X, en al die inrichtingen, fantastisch!

 • Reageer Anne 14.11.2014

  Haha, daar zitten bijzondere exemplaren tussen! Maar wat leuk dat je samen een huisje aan het zoeken bent 🙂 Wil je graag naar Haarlem verhuizen? Of is het gewoon toevallig dat dit allemaal huizen in Haarlem zijn? Ik ben zelf geboren en getogen in Haarlem, dus ben wel een beetje bevooroordeeld, maar het is een hele fijne stad!

  • Reageer Stacey 17.11.2014

   Al vanaf dat ik heel jong ben zeg ik dat ik in Haarlem wil wonen en gelukkig denkt M. daar precies zo over! Nog tips qua buurten in Haarlem waar we zouden moeten zoeken?

 • Reageer Jenn 14.11.2014

  Leuk om te zien!

 • Reageer Dionne 14.11.2014

  Super leuk om te zien!

 • Reageer Yamina 15.11.2014

  Wat leuk dat jullie samen iets gaan zoeken! Veel plezier met de voorpret ;).

 • Reageer Joyce 15.11.2014

  Hee leuk! Ik wil ook echt heel graag een kookeiland *ik zucht nu ook heel diep terwijl ik dit schrijf haha* vooral de laatste foto’s zijn echt helemaal mijn smaak, zo mooi!

 • Reageer Didi 15.11.2014

  Heel leuk dat je gaat samenwonen!! Ben zo benieuwd naar jou M. Wanneer kunnen we een foto van hem verwachten op jouw blog? x

  • Reageer Stacey 17.11.2014

   Ik snap dat jullie heel benieuwd zijn naar M. maar voorlopig hou ik hem buiten de blog voor zijn eigen privacy, sorry! Maar er komt vast een keertje een foto langs hoor alleen voorlopig nog niet 😉

 • Reageer t. 16.11.2014

  Oehh wat snel dat je gaat samenwonen!! Ben benieuwd of je in Amsterdam blijft. Wordt het huis waar je nu woont gesloopt oid dat het dan tijdelijk is?

  • Reageer Stacey 17.11.2014

   Ik heb een tijdelijk huurcontract dus ik wist vanaf het begin al dat ik hier na 3/3,5 jaar uit zou moeten. Amsterdam is voor nu nog even leuk, maar we zoeken in de richting van Haarlem, de gezelligheid van een stad, maar toch iets rustiger en natuurlijk lekker dicht bij het strand.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.