Legally-Me: No Buy November #The end

30.11.2014

IMG_4644-001
Het voelt alsof de maand november verschrikkelijk snel voorbij is gegaan. Voor ik het wist was het al weer december en is mijn No Buy November afgelopen. Vandaag een korte terugblik op deze maand en de resultaten.

Kleding
Al eerder deelde ik met jullie mijn ervaringen tijdens mijn No Buy November Maand. De eerste twee weken gingen op zich heel goed, behalve dan dat ik na jaren van speuren eindelijk die warme winterjas kocht die ik voor die tijd maar niet leek te vinden. Omdat ik de jas niet wilde laten hangen besloot ik hem gewoon te kopen.

Maar met die jas is dat ook gelijk het enige wat ik heb gekocht in mijn No Buy November! Ik heb geen gekke dingen gekocht, heb niet de Hema geplunderd en eerlijk gezegd vond ik het niet eens zo heel erg moeilijk.

Boodschappen
Ook qua boodschappen ging het me opvallend goed af. Altijd al probeer ik zo goed mogelijk de aanbiedingen in de gaten te houden en koop ik doorgaans geen extreem dure ingrediënten. Toch heb ik nu extra goed opgelet met of ik geen overbodige dingen koop. Anderzijds heb ik de laatste weken wel meer fruit gekocht dan normaal waarop ik op een week bedrag van ongeveer €48-€52 zit. Op zich is dat denk ik wel een net bedrag

Etentjes en Lunches:
Minimaal een keer per week ga ik wel lunchen met een vriendinnetje, dan geef ik al snel €15 euro uit. Qua etentjes heb ik deze maand het relatief rustig gehad en hoefde ik voor de meeste niet te betalen omdat ik was uitgenodigd, een toeval en geen gewoonte natuurlijk. Ik denk dus dat ik deze maand ongeveer €15 euro per week kwijt was aan buiten de deur lunchen/eten.

Conclusie:
Waar ik normaal zonder er echt bij na te denken de Xenos binnenloop voor kaarsjes en de H&M binnenloop voor een nieuw shirtje heb ik dat deze maand niet gedaan. Omdat de reden dat ik het doe een mooi doel is, meer kunnen sparen voor de vakantie, vond ik het ook opvallend makkelijk. Misschien plan ik voor de vakantie nog wel een keer een no buy maand in!

Heb jij wel eens een no buy maand gedaan of ben je wellicht voornemens om dit te gaan doen? 

Tags:
Categorie: Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Bente 30.11.2014

  Ik winkel over het algemeen vrijwel nooit dus een no buy maand vind ik zelf niet zo nodig (kwestie van niet online winkelen en verder niet zo veel tijd hebben ;)). Fijn dat het bij jou in ieder geval goed bevallen is!

 • Reageer Kim 30.11.2014

  Ik heb nog nooit een no buy maand gehad. Maar ga het zeker een keer doen.
  Ik ben echt van de folders uitpluizen naar goede aanbiedingen. (=kopen wat je niet altijd nodig heb)
  Wat ik wel doe om ongemerkt meer te sparen voor vakantie is elke week geld in een potje doen, een jaar lang. Ik start met € 0,50 en doe elke week het dubbele dus in week 2 € 1,00, week 3 € 1,50 enz. je merkt het niet in het huishouden maar je spaart in een jaar toch een leuk bedrag bij elkaar.
  Het is een leuk extra’tje voor tijdens de vakantie!

 • Reageer Marlissa 30.11.2014

  Ik heb in oktober een no buy gedaan. Het heeft niet heel veel invloed op mij gehad, maar doordat je er bewust mee bezig bent, heeft het onbewust toch wel zijn voordelen. Je koopt inderdaad minder snel de Hema leeg haha. Leuk om jouw ervaringen te lezen.

 • Reageer Dionne 30.11.2014

  Leuk om te lezen! Ik heb al vaker een no buy gedaan, maar wil het in januari weer oppakken. En gaan sparen voor een roadies/roadtrip. Na mijn afstuderen wil ik heel graag reizen!

 • Reageer Sara 30.11.2014

  Fijn om te merken he? Dat dat no-buyen je eigenlijk best gemakkelijk af gaat. Ik heb besloten om ook minimaal 2 keer per jaar een no buy te houden. Dat is me nu twee keer ontzettend gemakkelijk afgegaan.

 • Reageer Carlijn 09.12.2014

  Ik denk dat ik december tot No Buy maand ga benoemen, maar dan vooral voor kleren en andere dingetjes voor mezelf. Eind van de maand gaan we namelijk een weekendje weg met de hele familie én de Kerst komt er ook aan. Ik maak er altijd wel een beetje een sport van om leuke dingetjes te kopen voor weinig!

  Bij Primark zijn de geurkaarsen prachtig maar lekker goedkoop bijvoorbeeld..

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.