New in: Ebay Close up filters

10.11.2014

IMG_4440-001
Al tijden lees ik enthousiaste verhalen over Close up filters voor je camera. De verleiding kon ik lang weerstaan maar toen ik een nieuwe lens kocht wist ik niet hoe snel ik ook de filters moest bestellen via Ebay.
Hoewel het op veel verschillende blogs wel eens is langsgekomen zal ik toch nog even kort uitleggen wat een closeup lens is. Het gaat om een kleine lens die je op je lens draait, je kunt dit vergelijken met een UV filter die je op je lens draait.
Met deze close up filters kun je, afhankelijk van de sterkte, een onderwerp vergroot fotograferen. Vaak heb je met een lens de handicap dat je niet dichter bij kan dan een bepaald aantal centimers. Dit houdt in dat als je een onderwerp van dichterbij wilt fotograferen je dit digitaal moet uitsnijden wat het resultaat en de kwaliteit natuurlijk niet ten goede komt.

Op Ebay kocht ik een set van 4 Closeup filters, +1, +2, +4 en +10. Uiteraard is het op Ebay altijd maar afwachten of en hoe je, je bestelling zal ontvangen. Deze filters werden echter geleverd in een keurig hoesje en de filters werden ook nog apart in bubbeltjes plastic verpakt, prima dus.

IMG_4442-001

Zoals je hieronder kunt zien zitten er grote verschillen tussen de filter en natuurlijk met name tussen die van +1 en +10.

11-2015

Ik kocht de filters via deze verkoper en betaalde er $14,80 voor inclusief verzendkosten.

Tags:
Categorie: Fotografie, Legally-Life
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Lieke 10.11.2014

  Goede tip, die ga ik een keertje bestellen! Kun je me vertellen of het lang duurt?

  • Reageer Stacey 11.11.2014

   Het duurde bij mij een kleine 4 weken, best wel lang maar je betaald dan ook geen verzendkosten.

 • Reageer Eva 10.11.2014

  Dit is echt een uitkomst, ik had er zelf nog nooit over gelezen maar had wel vaak problemen met producten van dichtbij te fotograferen met mijn lens. Hij wilde niet meer scherpstellen als ik er te dicht bij kwam, als ik het goed begrijp wordt dat probleem verholpen hiermee toch?

  • Reageer Stacey 11.11.2014

   Klopt, dat probleem wordt verholpen door gebruik te maken van de filters

 • Reageer Joni 10.11.2014

  Ooh, dit lijkt me echt geweldig! Ik heb daar inderdaad ook vaak last van dat je niet dichterbij kunt fotograferen. Ga dit zeker onthouden. Thanks voor de tip.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.