Legally-December: #vooreenander – Stuur een kaartje

09.12.2014

IMG_4904-001
In December staat een groot deel van onze tijd in het teken van eten, gezelligheid, cadeautjes en familie. Maar er zijn ok heel veel mensen die de December maand een stuk minder leuk door moeten brengen. Onder de Hastag #vooreenander doe ik iedere week iets voor een ander, die het moeilijk heeft. Deze week stuur ik kaartjes naar eenzame ouderen, doe jij mee?

Toen ik de actie #vooreenander bedacht leek me dit een van de makkelijkste dingen om te doen. Een kaartje sturen vind ik leuk en je zet er een mooi verhaaltje op en klaar is kees. Maar het bleek nog niet zo makkelijk te zijn om adressen te vinden om naar toe te sturen. Dit laatste bevreemde mij, want het ouderen fonds organiseert met grote regelmaat acties om ouderen een kaartje te sturen, maar als je dit buiten een actie periode wilt doen blijkt dit dus niet zo gemakkelijk te zijn. Een gemiste kans naar mijn mening.

Toch is er ook een andere manier om een kaartje te sturen, namelijk door middel van de Stichting Postvriend. Bij aanmelding op de site kun je kiezen voor 2 verschillende opties ‘enkele kaartjes’ en ‘regulier contact.’

De eerste optie, ‘enkele kaartjes’ betekend dat je iedere maand een adres krijgt toegewezen waarbij je een kaartje stuurt naar telkens een ander persoon. Deze persoon schrijft je niet terug omdat deze persoon hier doorgaans niet toe in staat is. Bij de optie ‘regulier contact’ is het echter wel de bedoeling dat je een correspondentie lijn opstart met iemand en het contact zal hierbij dus ook intensiever zijn.

De stichting postvriend kun je vergelijken met het populaire en internationale Postcrossing. Hierbij krijg je een adres van iemand uit het buitenland en krijg je ook weer een kaartje uit het buitenland, ook ontzettend leuk natuurlijk! Zo heb ik nu een kaartje verzonden naar een Russische leeftijdsgenoot.

Vind je het hele kaartjes sturen nu te veel gedoe, maar wil je wel iets goed doen door gewoon je reguliere kerstkaarten te verzenden? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een kerstkaart van een goed doel te kopen. Vaak vind je deze rond de kerstdagen wel voor winkels waar men bijvoorbeeld Unicef kaarten verkoopt. Maar op kaarten site Greetz zag ik ook een hele rubriek met kerstkaarten waarvan een dele van de opbrengsten naar het goede doel gaan. Denk hierbij aan Pink Ribbon, Fail Mail en Make a wish. Op de site van Hallmark kun je kaarten voor het KWF verzenden.

Naast de kaartjes die ik via de site heb verzonden heb ik natuurlijk ook kaartjes verzonden naar mensen in mijn omgeving waarvan ik weet dat zij het erg op prijs stellen om een kaartje te ontvangen omdat ze zelf niet meer zo veel buiten komen. Zo krijgt mijn oma een kaartje, krijgt de buurvrouw wie altijd mijn pakketjes aanpakt een kaartje,

Wie stuur jij een kaartje dit jaar? 

Tags:
Categorie: #vooreenander, Overige
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Rozentuintje 09.12.2014

  Ik ga van het weekend mijn ouders, grootouders en ooms en tantes een kaartje sturen. Dat Post crossing klinkt ook wel grappig, maar daar moet ik even goed naar kijken hoe het werkt.

 • Reageer Kimberly 10.12.2014

  Wat goed dat je, je hier mee bezig houdt, ik doe mee.

 • Reageer Manon 12.12.2014

  Wat een goed initiatief Stacey! Ik ga dit ook maar eens doen denk ik!
  Sowieso vind ik dit december thema heel mooi <3

  • Reageer Stacey 12.12.2014

   Dank je wel Manon, lief dat je het zegt!

 • Reageer Monique 22.12.2014

  Hoi! waar heb je de kaarten gehaald die je op de foto ziet ?:-)

  • Reageer Stacey 22.12.2014

   Hoi Monique, deze heb ik vorig jaar gekocht bij de Bijenkorf in de uitverkoop

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.