Legally-Me: Een persoonlijke terugblik op 2014

25.12.2014

IMG_4214
2014 was een jaar met up’s en down’s en wat vooral heel anders liep dan dat ik vooraf gedacht had. Ik wist de baan van mijn dromen te bemachtigen, liep de marathon van Rotterdam, maar ook liep mijn relatie ten einde, ging ik alleen op reis en als klap op de vuurpijl kochten M. en ik een huisje. 
6

Werk
Begin januari was ik nog druk bezig met het bemachtigen van de baan van mijn dromen. Ik wilde al een tijdje weg bij de baan waar ik daarvoor werkzaam was en zat in de selectie procedure voor mijn huidige baan. Pas half januari hoorde ik dat ik op 1 februari mocht beginnen bij Endemol. Dat was mogelijk omdat ik ook al had getekend voor een andere baan en ik om die reden mijn contract reeds op had gezegd. Note to me: De volgende keer wel zorgen dat beide niet met elkaar in contact komen, want dat kostte me bijna mijn droombaan. Sinds een paar maanden is het bijzonder hectisch te noemen op het werk, gemiddelde werkweken van zo’n 60 uur zijn geen uitzonderingen meer en mijn voornemen voor 2015 is wel dit iets te gaan verminderen.

Studie
Naast mijn werk heb ik maanden lang een opleiding gevolgd. Via het NTI volgde ik het verkorte HBO-programma Communicatie en Journalistiek. Ondanks de drukte wist ik de opleiding cum laude af te ronden. Helaas doe ik momenteel vrij weinig met de studie maar ik ben er zeker van dat het altijd van pas zal komen.

Hardlopen
Begin januari liep ik een PR tijdens de halve marathon van Egmond, ook de 30 kilometer in Schoorl verliepen ondanks de zware omstandigheden voorspoedig. Tussendoor werden er nog de nodige wedstrijden gelopen om uiteindelijk op 13 april 2014 de marathon van Rotterdam te lopen. Een zware doch unieke ervaring waar ik van heb genoten. Na de marathon kreeg ik last van pijntjes en pas in oktober was ik weer volledig up and running met in November direct een PR op de 5 kilometer tijdens de Olympisch Stadion loop en met als doel om op 11 januari de halve marathon van Egmond te lopen.

Prive
Eind mei werden mijn ouders beide geopereerd op dezelfde dag. Een zware dag, iets wat ik niemand toewens. Terwijl mijn moeder nog in het ziekenhuis lag en ik bij mijn vader thuis was ingetrokken om voor hem te zorgen werd mijn relatie verbroken. Niet bepaald de beste week van mijn leven. Gelukkig ontmoette ik al heel snel, sneller dan ik ooit had gedacht, mijn lieve M. Samen met mijn lieve M. ben ik super gelukkig en samen hebben we onlangs een huisje gekocht. Les die ik wel heb geleerd is dat als een relatie al maanden niet loopt, het op een gegeven moment verspilde moeite is om er al je energie er in te blijven steken als je daar niets van terug ontvangt. Hoewel ik erg verdrietig was over de breuk, herinner ik me nu vooral de mooie dingen en kijk ik vooral naar de toekomst die ik heb samen met mijn lieve M.

Reizen:
Nog nooit heb ik in een jaar tijd zo veel gereisd. Hoewel alle weekendjes weg heel tof waren was het hoogtepunt toch wel mijn reis, alleen naar Indonesië. Hoewel ik het vooraf een beetje eng vond, ben ik zo dankbaar dat ik het heb gedaan heb. Ik heb plaatsen en landen bezocht die langen tijd op mijn wensen lijstje stonden en ik ging met verschillende gezelschappen, Mijn lieve M. alleen, met mijn ex en met mijn beste vriendinnetje.

Conclusie
Afgelopen jaar heb ik geleerd dat ik eigenlijk heel zelfstandig ben en mijn zaken allemaal goed geregeld heb. Ik kan veel meer aan dan ik zelf ooit had gedacht en ben soms ook een stuk stoerder dan ik van mezelf had gedacht. Afgelopen jaar heb ik mezelf uitgedaagd, soms te veel als het gaat om hardlopen en werken, maar het zorgde ook voor dat ik alleen op reis ging, iets wat ik iedereen aan zou willen raden, want alleen dan leer je jezelf echt kennen en vertrouwen in jezelf te hebben.

2014 was geen makkelijk jaar maar iedereen heeft wel zijn up’s and down’s in een jaar. Ik focus me liever op de mooie dingen die 2014 mij hebben gebracht en misschien wel het mooiste, de liefde van mijn leven, de persoon die mij helpt relativeren als ik stress heb en het niet meer zie zitten, de man die mij op mijn gemak stelt en laat ontspannen, de man die me laat zien dat ik het waard ben en het vertrouwen in me heeft dat ik kan wat ik wil en bovenal de man die echt gek op me is.

Wat is jouw hoogte punt van 2014?

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Justin 25.12.2014

  Succes in 2015 met je doelen en hoop dat je een goed jaar hebt. Fijne dagen!

  Mijn hoogtepunten > Trouwen van mijn beste vriend > hardlopen: Singelloop Utrecht > Mudrun: Strong Viking Run – Brother Edition > Reis naar Miami.

 • Reageer Maurits 25.12.2014

  Die week dat je ouders geopereerd werden en je relatie werd verbroken lijkt mij inderdaad behoorlijk k*t. gelukkig ben je nu weer helemaal gelukkig 😀

 • Reageer Bianca 25.12.2014

  Zo’n overzicht maakt nog even goed duidelijk wat een bewogen jaar je hebt gehad. En meeste positief toch (uiteindelijk)! Gelukkig dat je ouders er goed zijn uitgekomen en wat spannend een solo reis en een koophuis! Hele hoge hoogtepunten lijkt mij! Net als de marathon natuurlijk. Vind het zo knap dat je zo druk bent, maar toch alles doet! Op naar volgend jaar!

 • Reageer Femke 26.12.2014

  Wat gaaf dat je je droombaan hebt weten te bemachtigen, dat lijkt me toch wel het allermooiste cadeau dat je dit jaar hebt kunnen vragen. Superleuk om dit overzicht te lezen! Op naar nog zo’n fantastisch jaar 🙂

 • Reageer Diana 28.12.2014

  Ontzettend gaaf dat je samen met je vriend een huis gekocht hebt! Ik ben heel erg benieuwd naar al je verhuis blogjes. Zelf hoop ik in 2015 ook samen te gaan wonen met mijn vriend, maar dan moeten we eerst wel een huisje vinden en dat gaat helaas wat moeizaam.
  Hoogtepunt van 2014 was het behalen van mijn bachelor rechten. Hopelijk komend jaar de master in m’n pocket 😀

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.