Legally-Fit: Barre workout

10.12.2014

Barre-001

Vorige week hebben gezien hoe de meiden van Victoria Secret in shape waren. Je kan het verschrikkelijk mooi vinden of te dun, de meningen verschillen over. Maar een ding is zeker de meiden trainen zich suf om zo in vorm te komen. Sinds een paar jaar gebruiken ze daarbij een fitness techniek die zijn herkomst vindt in het ballet. De naam van de work-out is Barre en omdat dit nog redelijk nieuw is in Nederland vandaag een introductie. 
Wat houdt Barre Workout in?
Barre workout is een combinatie van verschillende bewegingsvormen, zo komen er elementen uit het klassiek ballet, yoga, pilates maar ook fitness in terug. Door deze vormen van beweging samen te voegen krijg je een total body-workout waarin de nadruk ligt op spierbeheersing, rompstabiliteit en een correcte lichaamshouding.

Barre workout is geen dansles en je zult er ook niet leren om 3 pirouettes te draaien. Je mag je tutu dan ook thuis laten net als je spitzen.

Wat doet Barre Workout voor je lichaam?
Van de workout zelf zul je niet snel gewicht verliezen of afvallen. Maar je figuur zal wel degelijk veranderen als je regelmatig de oefeningen uitvoert. Er zal een gestroomlijnder figuur ontstaan omdat je lange dunne spieren op den duur zal verkrijgen [de een natuurlijk meer dan de ander] en zullen de armen en benen licht gespierder raken. Het is ook om die reden dat veel modellen van Victoria Secret in de maanden voor de show veel te vinden waren aan de barre.

Thuis of in een salon?
Middels de filmpjes op Youtube is het prima mogelijk de workout gewoon thuis te doen. Echter zal je thuis geen barre hebben staan en jezelf corrigeren omdat je een oefeningen niet juist uitvoert is er natuurlijk ook niet bij. Vind je het dus echt heel erg leuk en wil je het vaker doen, dan is het aan te raden toch eens een bezoekje te brengen aan een salon. Daar hebben ze niet alleen het juiste materiaal, maar ook de kennis en expertise om je te corrigeren en assisteren bij oefeningen.

Wat heb je nodig en wat doe je aan?
Als je de Barre workout wilt gaan doen hoef je, jezelf echt niet in een balletpakje met tutu te hijsen en je spitzen onder het stof vandaan te trekken. Het is aan te raden om comfortabel zittende kleding te dragen die bij voorkeur niet te los langs je lichaam hangt. Dit laatste is van belang omdat je met strakke kleding duidelijker kan zien of je de oefening wel correct uitvoert.

Wat je bijvoorbeeld aan zou kunnen doen is een yoga pants met een topje. Je kunt gewoon sokken dragen, op blote voeten de oefeningen uitvoeren of splitsole balletschoentjes dragen.

YouTube filmpjes:
Er zijn veel filmpjes op YouTube te vinden. De mooiste en meer bruikbare filmpjes zijn naar mijn mening van Ballet Beautiful. Mary Helen Bowers, de instructrice van deze filmpjes en oprichtster van Ballet Beautiful is tevens de instructrice van de Victoria Secret meiden. Ik heb een paar filmpjes voor jullie geselecteerd die allemaal zijn te vinden op YouTube en die je gemakkelijk thuis kunt doen. Voor de meeste oefeningen zul je geen barre nodig hebben maar indien dit wel het geval is, pak dan gewoon een stevige stoel of houdt je vast aan de tafel.
Perfect Posture 
Shape up from head to toe
Capsule Cardio Workout
Lean Legs and Butt Shaper
Ab Workout for a Slim Waistline
Strong & Sexy Swan arms Workout
Total Body Sculpt Workout
Lean Hips & Outer Thighs Workout

Waar je het in Nederland kunt doen:
Helaas zijn er nog niet veel plaatsen waar de wokouts worden gegeven. De grote steden hebben wel een aantal mogelijkheden, dus mocht je in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden, Groningen, Leiden, Nijmegen, Tilburg of Utrecht wonen dan heb je mazzel.
In deze steden word de Tripple Shape Barre Workout  aangeboden, voor meer informatie kun je kijken op hun website.

In Amsterdam is er ook nog een heuse Barre Salon te vinden waar ze op 3 locaties in de stad deze workouts aanbieden. Bij Barre concept kun je meerdere malen per week de Barre Workouts volgen in een leuke en ontspannen setting.

Zelf ben ik al groot fan van de filmpjes op YouTube welke ik al meerdere malen heb gedaan. Een les in een salon heb ik nog nooit gedaan maar zou ik wel heel graag willen doen, dus wellicht dat ik dat binnenkort een keer ga uitproberen!

Hebben jullie wel eens een Barre Workout gedaan? 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Tessa 10.12.2014

  Jaaa, dit staat al even op mijn lijstje. Lijkt me superleuk na alle balletlessen van vroegah! Zeker een keertje proberen :-).

 • Reageer Jessica 10.12.2014

  Ik ben niet zo’n danser, vond ballet vreselijk vroeger, maar lijkt me wel leuk om een keertje te proberen!

 • Reageer Rozentuintje 10.12.2014

  Ik ben niet echt een ballerina, maar die filmpjes zien er wel toegankelijk uit. Al zou ik het nooit publiekelijk gaan doen bij een les.

 • Reageer Anne 10.12.2014

  Ik had het al vaker voorbij zien komen, maar associeerde het wel met dansen en pasjes en ballet haha. Zoals jij het omschrijft lijkt het me wel wat… Eens even kijken of ze dit in Berlijn al hebben! Weer eens wat anders dan standaard fitness- en yogaoefeningen

  • Reageer Gladys Daniel 31.03.2015

   Hi Anne,

   Don’t worry about balletpasjes hoor! Het is een intensieve workout, terwijl je daarna toch droog de deur uitgaat… met een smile on your face en het gevoel alsof je 5 centimeter langer bent.
   Afgelopen weekend heb ik weer een kennismakingsles op een sportschool gegeven, waar veel mensen tussen stonden die nog nooit ballet hadden gedaan en they loved the TrippleShape barreworkout.
   Toevallig hadden we het vorige week nog over Berlijn, met het idee om de grens over te gaan. Who knows …

 • Reageer Simone 10.12.2014

  Klinkt super interessant! Ik heb 8 jaar aan kunstschaatsen gedaan en deed daarvoor aan klassiek ballet om mijn spieren extra soepel te houden en extra leningheid te creëren. Jammer dat ik in Brabant woon en Brabant altijd laat is met zulke leuke initiatieven.

 • Reageer Suuz 10.12.2014

  aaah dit lijkt me fantastisch! ik doe ook vaak deze workout voor mijn yogales nog.. daar hebben ze ook een Barre! ideaal 🙂 en inderdaad echt wel zwaar 🙂

 • Reageer Yara 28.08.2015

  Super lekker is die workout he! Ik doe het zelf ook vaak met youtube

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.