Legally-Fit: Bewegen tijdens de kerstdagen

23.12.2014

IMG_4607
Genieten is het devies tijdens de feestdagen, lekker eten en gezelligheid met vrienden en familie is natuurlijk het belangrijkste. Maar van al dat eten en stil zitten worden we nu niet echt fitter. En hoewel ik echt niet wil zeggen dat je, je in het zweet moet gaan werken zijn er wel wat kleine tips om te blijven bewegen tijdens de feestdagen. 

1. Maak een wandeling door het bos
Even naar buiten en relaxen in het bos. Wij hebben dan misschien niet van die mooie bossen als dat ze in the Sound of music of Sissi hebben, je kunt er wel heerlijk tot rust komen en een rondje lopen. Even naar buiten, warme comfortabele kleding aan en gaan.

2. Ga lekker hardlopen
Natuurlijk zul je verplichtingen hebben bij familie en heb je niet de hele dag de tijd om te sporten, maar wees eerlijk, een half uurtje heb je toch wel. Al loop je maar een kwartier, beter iets dan niets! Wellicht is dit juist de uitgelezen kans om eens met je partner, of een familielid te gaan lopen, iets wat je wellicht normaal niet zo snel zult doen.

3. Waai uit op het strand
Vorig jaar liep ik op tweede kerstdag heerlijk op het strand. Even tegen de wind in ploeteren en even lekker uitwaaien. Het voelt misschien niet echt als sporten maar geloof me het is niet alleen heerlijk ontspannend maar je bent toch lekker in beweging. En ja, dan mag je best afsluiten met een warme choco met slagroom.

4. Neem de fiets naar het kerstdiner
Is het kerstdiner in de buurt? Waarom ga je dan niet op de fiets? Allereerst zorgt het er voor dat niet 1 iemand verplicht de bob moet zijn en daarbij kun je gelijk je dessert er af fietsen. Ik zeg, twee vliegen in 1 klap.

5. Struin een meubel boulevard af
Traditie getrouw is het op tweede kerstdag altijd druk bij de meubel boulevards, de IKEA en alle andere winkels die open zijn. Als je aan het shoppen bent verbrand je ook de nodige calorieën dus gewoon de hele dag shoppen en dan kan je die avond aan het diner weer wat extra genieten.

6. Ga actieve spelletjes spelen met je kleine nichtjes en neefjes zoals twister/tikkertje of op de Wii
Word de held van de familie en ga lekker actieve spelletjes doen met je neefjes en nichtjes. Wat dacht je van een spelletje Twister [zie dit is ook leuk als je geen jonge nichtjes en neefjes meer hebt!] of een potje tikkertje. Doe wel je pumps uit want anders heb je natuurlijk geen schijn van kans bij het spelletje. Wat je natuurlijk ook kunt doen is een spelletje op de Wii, niet heel actief maar je kunt natuurlijk zo actief als je zelf wilt gaan tennissen, bowlen of boksen. Last but not least kun je natuurlijk ook altijd nog je vader blij maken door met hem te gaan dansen of doe eens gek en organiseer een stoelendans voor de hele familie!

Mocht je nou wel gewoon de dagen op de bank doorbrengen omringt door lekkere hapjes en 12 gangen diners, ook geen man overboord. De foute kerstruien verhullen dat beetje extra met gemak, je hoeft niemand telleur te stellen door iets lekkers af te wijzen en dat beetje extra houdt je lekker warm in de winter. Het is tenslotte maar 1 keer per jaar kerst en op 1 januari beginnen we toch allemaal massaal weer met ons goede voornemen om gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten.

Zelf ben ik van plan de dag voor kerst nog even te gaan sporten zodat ik fit aan de dagen begin. Dinsdag zal ik een paar uur doorbrengen op woon/meubel boulevards en ben ik dus ook een beetje in beweging. Verder vind ik het ook wel eens lekker om even helemaal niets te doen en juist die uren op de bank te zitten of in bed te blijven liggen.

Wat zijn jouw plannen voor de kerstdagen?

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Jenn 23.12.2014

    Beide dagen naar familie, maar ik ben wel van plan om nog even te gaan hardlopen voordat we gaan.

  • Reageer Maurits 25.12.2014

    Ik word zo jaloers op mensen met hardloopfoto’s. Zit nu met een blessure thuis en mis het echt!!!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.