Legally-Fit: Mijn sportieve bucketlist

13.12.2014

Een mens heeft altijd nog dromen, of dat nu is over een nieuw huis of een mooie auto voor de deur of het behalen en bereiken van sportieve doelen. Vandaag deel ik de 11 sportieve activiteiten die ik ooit nog eens zou willen doen. 

1. De marathon van New York lopen
Het is al heel lang mijn droom om uberhaubt naar New York te gaan, voor mij is dat al een ultieme wens. Maar als ik nog eens een marathon zou gaan lopen, [en nee die komt er zeker niet in 2015!] Dan zou ik graag de marathon van New York willen lopen. Naar mijn mening is de marathon der marathons toch echt wel de marathon van New York en het lijkt me dan ook erg tof om die gewoon 1 keer te hebben gedaan. Helaas zijn er nogal hoge kosten aan verbonden en loop je natuurlijk ook niet zo maar even een marathon, maar lopen ga ik hem ooit, dat weet ik zeker.
2. Een halve marathon in het buitenland
In december 2013 liep ik de halve marathon in Gent. Maar die telt niet, de dag er voor had ik lopen slenteren op een kerstmarkt in Duitsland en het was niet echt de meest spannende route door de weilanden van Gent. Sterker nog ik heb de hele stad niet gezien. Omdat ik geen marathons meer wil gaan lopen, met uitzondering van die in New York, zit een marathon lopen er niet in. Geen probleem want er zijn genoeg wedstrijden in het buitenland die zeker net zo erg de moeite waard zijn! Zo wil ik ooit nog eens de halve van Parijs lopen, lijkt lopen door Rome me heel tof en staat Londen ook nog hoog op mijn wensen lijstje.
3. Hardlopen door central park
Sinds ik aan het hardlopen ben, ben ik al bezig met dat moment dat ik ooit zal gaan hardlopen door Central Park. Helaas lukt dat hardlopen geweldig maar ben ik nog nooit in New York geweest. Met een beetje mazzel komt daar volgend jaar verandering in en kan ik volgend jaar genieten, samen met mijn lieve M. van een rondje door Central Park!
4. Een les Barre Workout volgen
Zoals ik al eerder schreef doe ik regelmatig een youtube workout van Ballet Beautifull. Hoewel deze lessen heel goed zijn en ik er echt iets aan heb, lijkt het me nog steeds een keertje leuk om ook lessen te volgen onder begeleiding van een docent. Wellicht een goed voornemen om in januari eens te gaan doen.
DSC00211-001
5. Goed leren skiën
Hoewel ik nu al een aantal keren op wintersport ben geweest zit er elke keer te veel tijd tussen om het echt goed te leren. Gevolg is dat ik best redelijk van de berg kom maar daar ook alles mee is gezegd. De laatste keer dat ik op de lange latten stond ging het eindelijk een stuk beter, maar dat is inmiddels ook al weer een paar jaar geleden en in de tussentijd heb ik louter op een indoor baan een paar keer een heuveltje genomen.
6. Mijn PADI halen
Ze noemen duiken toch ook een sport? Ik wil namelijk heel graag mijn PADI halen en natuurlijk het liefst op de mooist mogelijk plek met een prachtige onderwater wereld. Eigenlijk was het plan dit te doen op reis, maar mijn schema was zo strak en vol dat ik daar helaas geen tijd voor had. Toch lijkt het me heel tof om nog een keertje echt mijn PADI te halen en later op allerlei mooie plekken te gaan duiken.
Image3222
7. Paardrijden op het strand
Vanaf mijn 5de tot en met mijn 9de heb ik op paardrijden gezeten. Ik was best wel een beetje een paarden meisje inclusief een abonnement op de Penny en hoefslag. Na mijn ongelukkige val van het paard stopte ik, maar een droom heb ik altijd gehouden. Het lijkt me zo een prachtig gevoel om mooi te galopperen op het strand met een paard! Het hoeft trouwens helemaal niet ver weg te zijn hoor, ik zou het strand bij Zandvoort al geweldig vinden.
8. Yoga lessen op Bali
Hoewel ik in de Yoga Barn ben geweest tijdens mijn verblijf in Ubud heb ik maar 1 lesje gepakt en dat terwijl ik het zo ontzettend leuk vond. Omdat ik het vermoeden heb ooit nog wel eens terug te gaan naar Bali, wil ik dan echt meer lessen gaan volgen.
9. Zwemmen met dolfijnen
Misschien niet heel sportief, al vind ik zwemmen met dolfijnen toch best een fysieke uitdaging, maar wel een lang gekoesterde wens. Al blijft mijn hoofd wel een beetje in een tweestrijd aangezien de beestjes niet echt goed behandeld schijnen te worden en je daar natuurlijk wel aan bij draagt zodra je daar gaat zwemmen. Maar hoe dan ook, het lijkt me wel heel magisch om een keertje te mogen doen.
10. Echt leren tennissen
Vroeger heb ik wel tennis les gehad maar ook hier besloot ik weer onhandig te vallen en dan ook maar gelijk te stoppen met de sport. Toen ik onlangs het tennistoernooi van mijn werk had vond ik dat echter zo leuk dat het echt begon te kriebelen. Ik zou dus heel graag een keertje weer op les willen op er echt wat beter in te worden.
11. De vierdaagse van Nijmegen lopen
Het lijkt me oprecht heel tof om een keer de vierdaagse te lopen. Gewoon 4 dagen achter elkaar loop je dan een marathon. Nee niet op een hoofd tempo maar qua afstand leg je het wel af. Maar daarvoor trainen lijkt me echt bizar saai….

Wat staat er allemaal op jouw sportieve bucketlist? 

Tags: , ,
Categorie: Fit, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Andrea 13.12.2014

  Wat een mooie lijst! Yoga lessen in bali, paardrijden op het strand en met dolfijnen zwemmen <333
  Dat laatste heb ik al eens gedaan. Zo geweldig!

  Mijn zusje heeft zich ingeschreven voor de marathon van NY. Vind het zo knap, maar snap inderdaad dat als je het loopt dat je het dan daar wilt lopen. Maar mij niet gezien hoor haha

  Succes met het behalen van je doelen!

 • Reageer Suuz 13.12.2014

  Ik ben divemaster bij Padi! dus voor duiken ben je bij mij aan het goede adres :-)! en ik ga ook wel mee naar Bali voor yoga, die barre les en New york is ook prima!!!!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.