Legally-Fit: Nog 1 maand tot de halve marathon van Egmond

11.12.2014

ehm14h-54262-001
Toen ik 1,5 maand geleden aankondigde dat ik de halve marathon van Egmond zou gaan lopen, kreeg ik voornamelijk te horen dat ik gek was. Een reactie die niet uit de lucht kwam vallen want ik had immers tot dan toe met pijn en moeite net een 5 kilometer gelopen. We zijn nu een maand voor de halve marathon dus tijd om de balans op te maken.

Vorig jaar zag ik als een beer op tegen de halve marathon in Egmond. Iedereen in mijn omgeving was jubbelend over de loop, maar ik kon me niet voorstellen dat het leuk en gezellig was als je begin januari over het strand moet rennen. Mijn verwachten kwamen geen van alle uit, ja het was zwaar, maar ik liep wel mijn huidige PR op de halve marathon. Wellicht had ik ook gewoon mazzel met het weer en de omstandigheden, maar Egmond kon voor mij niet meer stuk.

Toen mijn collega’s een tijdje terug met puppy ogen aan mijn bureau stonden met de vraag of ik mee wilde doen hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen. Ik had amper een paar kilometer gelopen en pijnvrij was voor mij nog een onbekend terrein. Toch gaf ik me op.

Ik heb mezelf voor het gemak maar even geïnterviewd [heel triest] om een beetje een indicatie te geven van hoe het nu gaat.

Vraag 1, gaat het lukken?

Ja! Dat het gaat lukken daar ben ik zeker van en daar was ik ook vrij zeker van op het moment dat ik mezelf op gaf.Tot nu toe is het verste dat ik gelopen heb 15 kilometer, nog niet genoeg natuurlijk, maar dat ging makkelijk en ik heb er vertrouwen in dat ik dit weekend 17,5 km kan gaan lopen.

Hoe vaak train ik nu?
Ik train gemiddeld 3 tot 4 keer in de week en de aantal keren dat ik ga ik afhankelijk van de drukte op mijn werk en op sociaal gebied. Op maandag avond heb ik mijn vaste sport dag en ik probeer door de weeks verder nog 2 keer te gaan. In het weekend doe ik een lange training.

Trainen zonder schema maar op gevoel
Tot voor kort trainde ik 1 keer in de week onder begeleiding van mijn fysio, maar omdat het nu zo goed gaat en omdat ik simpelweg geen vergoeding meer krijg voor mijn behandelingen omdat ik ze allemaal heb verbruikt, doe ik mijn schema en trainingen nu zelf. Ik weet, doordat ik nu toch al een paar jaartjes loop, wel heel goed wat verstandig is en waar ik op moet letten.

Waarom gelijk zo ambitieus doel?
Dat was de eerste vraag van mijn moeder toen ze hoorde dat ik de halve zou gaan lopen. Uiteraard is ze bezorgd om mijn gezondheid en is ze hartstikke trots op me, maar het is natuurlijk wel een beetje een grote stap. Toch zijn alleen doelen als dit reden voor mij om te gaan lopen, ik heb echt een stok achter de deur nodig, al komt deze stuk natuurlijk wel erg kort nadat ik geblesseerd ben geweest.

Waar ben je bang voor? 
Eerlijk gezegd ben ik niet zo bang voor een mogelijke terugval op het gebied van mijn gezondheid. Ik ben meer bang voor de weersomstandigheden op de dag zelf. Ik loop namelijk niet als het glad is en begin januari is daar natuurlijk wel een redelijke kans toe. Kou vind ik nog tot daar aan toe, daar kun je, je op kleden.

Loopt een van jullie de halve marathon, of de 10,5 in Egmond?  Of hebben jullie nog een vraag hier aan toe te voegen? 

Tags: , ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Josianne 11.12.2014

  Ik doe ook mee in Egmond, en ik heb er heel veel zin in! Ik ben wel bang dat ‘ie zwaar gaat worden, maar dat zien we dan wel haha.

  • Reageer Stacey 12.12.2014

   Gewoon lekker genieten en je snelheid op het strand laag houden, dan houdt je genoeg over als je de duinen in gaat.

 • Reageer Girlontherun.nl 11.12.2014

  Ah bikkel, als t goed voelt, voelt t goed! Je hebt nog eventjes om je kilometers op te bouwen en dan komt t vast goed. Ik wil graag de 10,5 doen, maar zag dat ‘ie uitverkocht is .. Oeps!

  • Reageer Gabriella 12.12.2014

   Ik gok dat er nog wel startbewijzen gaan vrijkomen via startbewijshulp.nl

   • Reageer Stacey 12.12.2014

    Of Marktplaats natuurlijk 😉 Dat heb ik vorig jaar gedaan.

 • Reageer Suuz 11.12.2014

  Je kan het !!! nu al trots op je !

 • Reageer Simone 11.12.2014

  Super super goed bezig!! Alvast heeeel veel succes 🙂

 • Reageer Gabriella 12.12.2014

  Ik ga de HM doen. Wordt 1e keer Egmond 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.