Legally-Fit: Trainingsschema’s voor op de loopband

17.12.2014

Picture
Lopen op de loopband kan zo zijn voordelen hebben. Met het koude en slechte weer duiken steeds meer mensen op de loopband. Of je nu net begint met hardlopen, vet wil verbranden, snel klaar wilt zijn of sneller wilt worden, ik heb een schema voor ieder van deze opties. Kies snel jouw schema uit. 

Vorige week schreef ik al over de voordelen van de loopband. Zo kun je tv kijken tijdens het hardlopen, is de zachtere ondergrond beter voor je gewrichten, heb je geen last van het weer en is het een stuk veiliger dan hardlopen in het donker.

Of je nu een geoefende loper bent die bij slecht weer de sportschool induikt of als je zo af en toe eens op de loopband gaat staan als je op de sportschool bent, je moet je workout wel een beetje opbouwen op de loopband, natuurlijk afhankelijk van het doel dat je hebt.

Ik heb een viertal schema’s opgesteld
– Voor de beginnende Loper
starten
– Voor de loper die vet wil verbranden
vet
– Voor de loper die maar 20 minuten de tijd heeft
kort

– Voor de loper die sneller wil worden
snelheid

Download hier de trainingsschema’s

Hebben jullie al op de loopband gestaan deze afgelopen weken?

Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Maurits 17.12.2014

  Tof! Dank je wel. Hopelijk ben ik snel van mijn blessure af en kan ik jouw trainingsschema er bij pakken

 • Reageer Resy 17.12.2014

  Ik vind hardlopen altijd heerlijk om te doen, maar vanwege een blessure gaat het even niet. Op het moment ben ik eigenlijk blessurevrij, maar hardlopen is nog te veel van het goede. Zelf vind ik buiten hardlopen ook lekkerder, maar de loopband is zeker een goede vervanger als het slecht weer is. Handige schema’s daarvoor!

  • Reageer Stacey 17.12.2014

   Wat balen dat je door een blessure nog niet kunt hardlopen. Hopelijk gaat het snel weer een stuk beter en kun je weer alles doen wat je wilt. Doe je in de tussentijd andere sporten?

 • Reageer Carlijn 17.12.2014

  Handige schema’s, die ga ik er zeker een keer bij pakken! Maak nu ook meer gebruik van de loopband, zet hem ook regelmatig op een hellingsstand, zo kan je toch net wat meer “spelen” met de band.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.