Legally-Food: 10 Healthy Hotspots in de Amsterdamse pijp

12.12.2014

IMG_9623_1170_780_90_int_c1
De Amsterdamse Pijp wordt met de week, leuker en gezelliger en wekelijks open er nieuwe tentjes. Voor de inwoners van Amsterdam leuk, maar doe je een dagje Amsterdam dan is de pijp ook zeer aan te raden met al deze leuke tentjes en natuurlijk de wereldberoemde Albert Cuyp markt. Van yoghurt bij de Yoghurtbarn tot spingrolls bij Pho 91 en een salade bij SLA. Vandaag 10 healthy hotspots in de Amsterdamse Pijp.

1. Yoghurt Barn
Wie mij een beetje kent weet dat ik wekelijks te vinden ben in de Yoghurt Barn. Bij de Yoghurt Barn kun je zelf je yoghurt kiezen met toppings, kiezen uit een van de specials, maar ook kun je er terecht voor een stukje taart, een sapje of een super gezellige high tea.

IMG_9623_1170_780_90_int_c1
2. SLA

Ooit begon Sla in de Pijp maar al snel kregen ze er de nodige vestigingen bij. Bij sla kun je een heerlijke salade eten of meenemen. Het is de plek waar je de hippe en gezonde mensen van de pijp kunt vinden en het zal je wellicht niet verbazen dat hier over het algemeen vriendinnen met elkaar zitten te eten. Bij je salade kun je kiezen voor een heerlijk vergemaakt sapje, een shot tarwe gras of een koffie welke ook kan worden geserveerd met amandelmelk in plaats van gewone melk.

coffeecoconuts2-001
3. Coffee & coconuts

De nieuwste spot in deze lijst is Coffee & Coconuts. Hoewel het een enorme zaak is was het hier de eerste weken wachten voor een plekje op een van de 4 verdiepingen (!!!). Je kunt hier niet alleen terecht voor een lekker kopje koffie zoals de naam wellicht al doet vermoeden, maar je kunt hier ook sapjes, een soep of salade bestellen. Speciaal voor de mensen met een gluten allergie zijn er legio opties om je maag te vullen, wat dacht je van de pancakes van amandelmeel of de glutenvrije muffin?

1398669_552104078205839_1873264132_o
4. Venkel
Verse en lokale producten, hier staat Venkel om bekend. Je kunt bij Venkel terecht voor een heerlijke salade maar ook zijn er diverse to-go producten te verkrijgen die je elders/thuis kan nuttigen. Wat dacht je van vers gemaakte hazelnoten melk. Ook mensen met een allergie kunnen hier terecht, zo serveert men bijvoorbeeld brood gemaakt van quinoa en een muffin van amandelmeel.

holdingpagepho91-001
5. Pho 91
Typisch vietnamees eten kun je vinden bij Pho 91. Een klein, fijn en knus tentjes op de Albert Cuyp markt waar je terecht kunt voor een heerlijke avond maaltijd. Helaas zijn ze [nog niet] geopend op de dag en zul je de springrolls dus moeten laten wachten tot het avond eten, maar het is het wachten meer dan waard.

img_2274
6. Stach Food
Niet zo een zin om uit eten te gaan maar ook geen zin om te koken? Haal dan een gezonde en verse maaltijd of salade bij Stach. Bij deze delicatessen winkel verkopen ze naast verse maaltijden ook vers gebakken brood, allerlei soorten thee en lekkernijen. Wat dacht je van alle smaken van Tony’s of een heerlijke fles wijn. Je vindt het allemaal bij Stach. Mocht je trouwens niet in de Pijp zijn, niet getreurd, ze hebben nog 4 andere vestigingen.

Bakers and Rosters Amsterdam 2013
7. Bakers & Roasters
In Australië is gezond eten de norm, in de supermarkt vind je chia pudding en groene sapjes en niet zo gek dus dat de Australische eigenaren van deze tent veel gezonde items op hun menu hebben staan. Er is gedacht aan mensen met een glutenallergie, maar ook vegans kunnen hier hun lol op. Een koffie en een stukje taart is hier trouwens geen lopende band werk, je kopje koffie wordt met liefde en zorg bereid en is niet alleen erg lekker, ze maken er een ware kunst van.

IMG_7394

8. De Wasserette 
De wasserette heeft een van de meest gezellige terrasjes van de Pijp waar het standaard dringen geblazen is zodra het zonnetje uit zijn winterslaap komt. Op nog geen 20 meter afstand van de Alber Cuyp markt is dit een ideale uitvalsplek om lekker te lunchen. Bij de wasserette serveren ze sapjes, heerlijke gemaakte taartjes maar zijn er ook salades en broodjes te vinden op de kaart. Een van de belangrijkste kenmerken van deze drukke en populaire tent is de uitstekende koffie kwaliteit.

IMG_4115-001
9. Scandinavian Embassy
Ben je op zoek naar een leuke spot waar je lekker en gezond kan lunchen en waar ze heerlijke koffie serveren dan kun je zeker terecht bij de Scandinavian Embassy. Op zaterdag staat men hier zelfs buiten in de rij om een koffie to go mee te nemen, zegt genoeg denk ik. Op het menu staan met name Scandinavische gerechten, van organische zalm tot Smörrenbröd, ze hebben het.

bocaspark_bar9832
10. Bar Boca’s

Tussen de Yoghurt Barn en de Scandinavian Embassy in bevindt zich bar Boca’s die ligt aan het pitoreske Sarphatipark. Salades, soepjes, maar ook heerlijke plankjes met vleeswaren kun je hier vinden. Let wel, het eten wordt geserveerd op een houten plank en je wordt wel een beetje geacht te delen met het gezelschap waarmee je bent. Het is een klein een knus tentje waar je altijd goed zit als je op zoek bent naar lekker eten en gezelligheid.

Kom jij wel eens in de Pijp of ben je van plan te gaan bij het zien van al deze hotspots? 

Tags: , , , , , ,
Categorie: Amsterdam, Health, Legally-Fit, Legally-Food, Legally-Hotspots
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Carlijn 12.12.2014

    Super leuk dit, thanks! Ben nog een lijstje aan het maken met hotspots in deze mooi stad, omdat we er binnenkort een weekendje heengaan. Ben erg benieuwd naar de Coffee & Coconuts 🙂 !

  • Reageer Andrea 12.12.2014

    Wat een leuke plekjes. Ik ken ze lang nog niet allemaal dus ik heb de post gesaved zodat ik ze allemaal een keer langs kan gaan.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.